18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Ajax – Heerenveen voorspelling – wedden, quotes en tip 20 januari 2019

Bob Ligthart

Wedstrijd: Ajax – Heerenveen, Eredivisie
Aanvang: zondag 20 januari 2019, 16.45 uur
Beste wedtip: Ajax wint en Over 2.5 doelpunten
Bookmaker: Toto
Quote: 1.16

Ajax gaat door met de jacht op PSV. Heerenveen is het eerste obstakel in de tweede seizoenshelft. De wedstrijd Ajax – Heerenveen is de laatste van speelronde 18. De Amsterdammers kunnen dus eerst kijken wat de Eindhovenaren doen, want die spelen eerder die dag. In deze voorbeschouwing staan voorspellingen, tips en quotes die helpen bij het wedden op Ajax – Heerenveen.

In de race voor meerdere prijzen

Ajax zit nog in twee bekertoernooien en doet nog mee om het kampioenschap in de Nederlandse competitie. Het speelt in de achtste finale van de Champions League tegen Real Madrid. In de kwartfinale van de KNVB beker is Heerenveen de tegenstander, net als in de eerste wedstrijd van de tweede seizoenshelft.

 
In de Champions League lukte het Ajax net niet om als eerste te eindigen in de groepsfase. De laatste wedstrijd in de poule tegen Bayern München zorgde voor vuurwerk. Het duel eindigde in een 3-3 gelijkspel en er vielen twee rode kaarten. Ajax kwam daardoor tekort om eerste te worden, maar het ging wel door naar de volgende ronde.

 
De Amsterdammers komen tot nu toe in de Eredivisie ook nog twee punten tekort, want PSV gaat aan de leiding. Het kan nog alle kanten op, want het gat is twee punten en het doelsaldo is precies gelijk. Ajax liet aan het einde van de eerste seizoenshelft zien dat het in een goede vorm verkeerde. Het won de laatste wedstrijd voor de winterstop met 1-3 van angstgegner FC Utrecht. De week ervoor boekte het een 8-0 overwinning op De Graafschap. De quote van een overwinning van Ajax is zondag erg laag door al die goede resultaten, namelijk 1.06.

Rechterrijtje

De eerste seizoenshelft verliep niet vlekkeloos voor Heerenveen, want het staat in het rechterrijtje van de Eredivisie. Het is een club die elk jaar minimaal in het linkerrijtje wil eindigen, dus die kant willen de Friezen op in de tweede seizoenshelft. Ondanks dat het niet bij de eerste negen staat, is het verschil niet zo groot met bijvoorbeeld Vitesse dat vijfde staat. Het gat met de nummer vijf en Heerenveen is namelijk maar zes punten. De lage klassering zorgt ervoor dat de quote van een overwinning van de Friezen tegen Ajax zo hoog is, namelijk 35.00.

 
Het probleem bij Heerenveen zit hem vooral in de verdediging, want het krijgt gemiddeld meer dan twee doelpunten per wedstrijd tegen. In de aanval gaat het juist best goed, want het scoorde bijvoorbeeld vaker dan Feyenoord. Heerenveen zorgt vaak voor doelpuntrijke wedstrijden, omdat het verschil tussen de aanval en de verdediging van de club zo groot is.

Oppermachtig Ajax

De laatste onderlinge ontmoetingen spreken erg in het voordeel van de Amsterdammers. Zo won Ajax eerder dit jaar in Heerenveen met 0-4. In het vorige seizoen was de club uit Amsterdam ook twee keer duidelijk de betere partij. Het won de uitwedstrijd toen ook met 0-4 en in eigen huis eindigde het duel in een 4-1 overwinning. De quote van meer dan 2.5 doelpunten is niet hoog, omdat er over het algemeen zo vaak gescoord wordt in deze wedstrijd. De quotering is namelijk 1.18 bij Toto.

Ajax – Heerenveen tip

De verschillen tussen deze twee clubs is erg groot op het moment. De afgelopen edities was Ajax veel te sterk voor Heerenveen en dat lijk aanstaande zondag weer het geval. De Amsterdammers scoren veel en de Friezen krijgen er over het algemeen veel tegen. De tip bij deze wedstrijd is dat Ajax wint en dat er meer dan 2.5 doelpunten vallen. Deze voorspelling van Ajax – Heerenveen heeft een quote van 1.16.

Ajax – Heerenveen Eredivisie wedden

Quotes bij Toto

Winst Ajax: 1.06
Gelijkspel: 13.25
Winst Heerenveen: 35.00