18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Ajax – FC Utrecht voorspelling – wedden, quotes en tip 3 oktober 2021

Lennard Vader

Wedstrijd: Ajax – FC Utrecht voorspelling, Eredivisie
Aanvang: zondag 3 oktober 2021, 14:30 uur
Beste wedtip: Ajax wint
Bookmaker: Toto
Quote: 1.02

Koploper Ajax hoopt z’n zegereeks voort te zetten als het in goede vorm verkerende FC Utrecht op bezoek komt in de Johan Cruijff Arena, om zo op 22 punten te komen uit 8 wedstrijden. Of weet de ploeg uit de Domstad daar een stokje voor te steken? Hier onze voorspelling met de beste tips en quotes om te wedden op het duel Ajax – FC Utrecht.

Zonder moeite

Ajax kan met een winstpartij op FC Utrecht alweer z’n achtste opeenvolgende overwinning bijschrijven en de ongeslagen reeks voortzetten. De ploeg van Erik ten Hag is dominant, effectief en een gevaar voor elk Eredivisie-team. Ook lijkt het altijd de juiste mannen op de juiste plek te hebben. Zo is er aan scorend vermogen geen gebrek bij de Amsterdammers: de teller staat nu na zeven wedstrijden op dertig doelpunten voor. Met een blik op het aanvallers-arsenaal wat Ajax bezit is dat zo gek nog niet, met namen als Steven Berghuis, Dusan Tadić, Antony, David Neres en Sébastien Haller

Laatstgenoemde tekende al voor tien treffers dit seizoen. Vijf hiervan werden gescoord in de Eredivisie en vijf in Europa, waar Ajax dit Champions League-seizoen geloot is met Borussia Dortmund, Sporting Lissabon en Besiktas. De wedstrijd tegen Besiktas van vorige week gold als tweede poulewedstrijd van het seizoen, Ajax wist met 2-0 te winnen door doelpunten van Berghuis – hij verving Davy Klaassen op de nummer 10-positie – en huidig Champions League-topscorer Haller. Met deze overwinning kwam Ajax op zes punten uit twee wedstrijden na eerder ook al Sporting Lissabon in het eigen stadion voetballes te hebben gegeven: het werd 1-5 in het voordeel van de Godenzonen, met vier goals van Haller.

FC Utrecht heeft op Ajax na de minste tegengoals (vijf), maar zal moeten vrezen voor de Frans-Ivoriaanse reus bij Ajax voorin (Haller), die in FC Utrecht ook nog eens zijn oude club treft. Mocht je inzetten op ‘Haller scoort’, dan levert je dat een quote op van 1.60.

Grote stappen vooruit

FC Utrecht bewijst vooralsnog een goed voetballende ploeg te zijn en dit seizoen mee te doen om Europees voetbal, maar moet oppassen voor uitglijders op zijn tijd. De mannen onder leiding van René Hake staan momenteel vijfde, verloren slechts één keer en kregen zoals gezegd na Ajax de minste goals tegen.

De ploeg uit de Domstad kende een prima start van het seizoen, toen Adam Maher zijn club na twee minuten al op voorsprong schoot in een wedstrijd die uiteindelijk met 4-0 gewonnen zou worden van Sparta Rotterdam. Na die wedstrijd heeft Utrecht pieken en dalen gekend: het won de ene week vrij overtuigend met 3-1 van het sterke Feyenoord, maar kon de andere week weer punten morsen in een 2-2 gelijkspel tegen RKC, een van de hekkensluiters. Verder verloor Utrecht punten in de uitwedstrijd tegen FC Groningen, waar het bleef steken op de brilstand, en verloor het op bezoek bij Twente in de Grolsch Veste door een treffer in extremis.
Na dat verlies volgde het gelijkspel tegen RKC, maar daarna is het vrijwel alleen maar bergopwaarts gegaan met Utrecht: zes punten uit de laatste twee wedstrijden door een 0-3 zege uit bij het gepromoveerde NEC en een hele sterke 5-1 zege op PEC Zwolle vorige week. In die laatste wedstrijd liet Utrecht fris en effectief voetbal zien, iets waar de fans naar smachtten toen de club even een mindere fase kende.

Wie ook steeds meer zijn draai weet te vinden in het elftal van Haké is de Griekse spits Anastasios Douvikas. Hij werd deze zomer als groot talent overgenomen van Volos NPS, waar hij vorig seizoen veertien keer voor wist te scoren, en heeft de laatste paar wedstrijden eindelijk de vorm te pakken die de FC Utrecht-fans graag zouden willen zien. De 22-jarige Douvikas heeft in de laatste drie wedstrijden elke keer een doelpunt meegepikt, waardoor zijn totaal nu op vier staat. Mocht hij zijn vizier ook tegen Ajax op scherp hebben staan, dan mag de Amsterdamse verdediging zijn borst nat maken.

Onderlinge resultaten

Ajax en FC Utrecht stonden in hun rijke clubhistorie al 109 keer tegenover elkaar. Hiervan wist Ajax 68 keer te winnen, kon Utrecht 21 keer zegevieren en werd er twintig keer gelijkgespeeld. De laatste wedstrijd dateert van april vorig seizoen, toen beide ploegen in de Arena uitkwamen op 1-1. Edson Alvarez en Simon Gustafson tekenden voor de doelpunten.

Teamnieuws

Ajax kan weer beschikken over sleutelspeler Davy Klaassen. Of hij ook daadwerkelijk speelt is voor Erik ten Hag waarschijnlijk nog een kleine puzzel die hij moet oplossen, met in vorm verkerende spelers als Steven Berghuis en Antony die eigenlijk te goed zijn om niet op te stellen. Qua blessures zijn er buiten bekende afwezigen Sean Klaiber en Maarten Stekelenburg geen bijzondere gevallen.
Spelers die er bij FC Utrecht al langer niet bijzijn – denk aan een Tommy St. Jago en Simon Gustafson – zullen ook de wedstrijd tegen Ajax moeten missen. Quinten Timber, nota bene overgenomen van Ajax, is nog een twijfelgeval: hij heeft ziekteklachten.

Ajax – FC Utrecht tip

Ajax – FC Utrecht: als FC Utrecht het niveau haalt van de afgelopen weken en dan met name de wedstrijd tegen PEC, kan het zomaar vriend en vijand verrassen. Maar de Domstedelingen nemen het niet tegen zomaar iemand op. Ajax zal ongetwijfeld weer dodelijk effectief zijn, en de kans dat zij de punten in Amsterdam houden is dan ook aanzienlijk. Tip: wedden op de voorspelling ‘Ajax wint’ geeft je een quote van 1.02.

Ajax – FC Utrecht Eredivisie wedden

Quotes bij Toto

Winst Ajax: 1.02
Gelijkspel: 7.30
Winst FC Utrecht: 13.80