18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Ajax – FC Twente wedden, tips en quotes 11 februari 2018

Dirk Maas

Wedstrijd: Ajax – FC Twente, Eredivisie
Aanvang: Zondag 11 februari 2018, 12.30 uur
Beste wedtip: Meer dan 3,5 goals
Bookmaker: Toto
Quote: 1.82

Een duel tussen twee clubs die op achtervolgen zijn aangewezen: Ajax jaagt op PSV, FC Twente vecht tegen degradatie.

Winteraankopen missen hun start niet

Ajax kon zich na de winst van PSV op Excelsior geen puntenverlies veroorloven in de midweekse speelronde. Na een vroege tegentreffer in Kerkrade gingen de Amsterdammers toch rusten met een 1-2 voorsprong. In de tweede helft bracht Ajax de winst in veilige haven en zegevierde het met 2-4 tegen Roda JC. Donny van de Beek en Hakim Ziyech kwamen, evenals afgelopen zondag tegen NAC, tot scoren. Klaas-Jan Huntelaar trof twee keer doel tegen Roda.

Van de Beek en Huntelaar zijn samen met Neres de huidige gedeelde clubtopscorers met negen goals. Toch ging na afloop van het duel in Kerkrade niet alle aandacht uit naar dit trio. Winteraankopen Nicolás Tagliafico en Rasmus Kristensen kregen lof toegezwaaid voor hun spel. Tagliafico was tegen Roda goed voor een assist, zijn tweede in vier duels.

Ajax is aan een fraaie reeks bezig: de ploeg is ongeslagen in zijn laatste elf duels. Alleen FC Twente en FC Utrecht wisten de huidige nummer twee van een driepunter af te houden. In Amsterdam staat er helemaal geen maat op Ajax: de club won zijn laatste zes thuiswedstrijden en scoorde in vijf van die duels minimaal drie keer.

Hopen op terugkeer van smaakmaker

Wat betreft Eredivisie-duels weet FC Twente niet meer wat winnen is. De 0-4 nederlaag in het midweekse duel tegen AZ betekende de derde nederlaag in successie. De laatste winstpartij in de competitie dateert van 12 december 2017 toen er uit bij NAC met 1-2 gewonnen werd. Daarna volgden zes zegeloze duels in de Eredivisie.

Twente miste tegen AZ smaakmaker Oussama Assaidi. De linksbuiten is de waardevolste speler aan de zijde van de Tukkers. Hij tekende dit seizoen zes goals en twee assists aan. Assaidi arriveerde in januari 2017 in Enschede maar kwam, vanwege blessureleed, slechts vijf keer in actie in de tweede seizoenshelft van 2016/2017. Dit seizoen miste hij tot aan het duel met AZ slechts twee duels. Fysieke klachten hielden hem aan de kant. Het is nog niet duidelijk of hij het duel met Ajax haalt.

Wie zeker ontbreekt bij Twente is verdediger Cristián Cuevas. De Chileen kreeg twee keer geel in het duel met de Alkmaarders. Twente-coach Gert-Jan Verbeek was het niet eens met de beslissing om Cuevas van het veld te sturen en werd naar de tribune gezonden. Verbeek accepteerde een schikkingsvoorstel van één duel en zit niet op de bank in Johan Cruijff ArenA als Twente aantreedt tegen Ajax.

Head to head

FC Twente en Ajax troffen elkaar dit seizoen in competitieverband iets meer dan twee maanden geleden. Op 2 december 2017 waren een 0-2 en 2-3 voorsprong niet aan Ajax besteed. Twente knokte zich telkens terug en sleepte een minuut voor tijd een 3-3 gelijkspel uit het vuur. Puntenverlies in Enschede is voor Ajax de laatste jaren haast een traditie geworden: de laatste vijf seizoenen wonnen de Amsterdammers nooit op bezoek bij FC Twente. Thuisduels tegen de Tukkers zijn een ander verhaal: alle vijf de laatste thuisduels werden in winst omgezet, vier keer scoorde Ajax daarin drie of meer goals.

Ajax – FC Twente tip

Ajax is de afgelopen maanden aan een zeer sterke reeks bezig in de Eredivisie en scoort bovendien gemakkelijk. Zeker in thuisduels scoort Ajax haast elke wedstrijd drie of meer goals. FC Twente zit in de hoek waar de klappen vallen en mist mogelijk zijn belangrijkste speler. Tip: meer dan 3,5 goals, bij Toto gequoteerd op 1.82.

Ajax – FC Twente Eredivisie wedden

Quotes bij Toto

Winst Ajax: 1.16
Gelijkspel: 6.80
Winst FC Twente: 13.30