18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Ajax – FC Groningen voorspelling – wedden, quotes en tip, 25 september 2021

Bob Ligthart

Wedstrijd: Ajax – FC Groningen, Eredivisie
Aanvang: Zaterdag 25 september 2021, 18.45 uur
Beste wedtip: Winst Ajax & Under 4.5 goals
Bookmaker: Toto
Quote: 2.18

Ajax heeft in de afgelopen speelronde de leiding overgenomen van PSV in de Eredivisie. Deze week komt FC Groningen, dat het zwaar heeft de laatste weken, op bezoek in Amsterdam. In deze voorbeschouwing staan voorspellingen, tips en quoteringen die helpen bij het wedden op Ajax – FC Groningen.

Ongekende cijfers

Ajax is met vijf overwinningen en één gelijkspel nog als enige club ongeslagen in dit seizoen van de Eredivisie. Daarnaast hebben de Amsterdammers maar liefst een doelsaldo van +26. Ze scoorden namelijk 27 keer en kregen er slechts één tegen. Ajax heeft hiermee het beste doelsaldo ooit na de zesde speelronde in de Eredivisie. Spits Sébastien Haller scoorde tot nu toe het vaakst (5) en is momenteel samen met Bryan Linssen van Feyenoord de topscorer van de Nederlandse competitie.

Het is bij Ajax dit seizoen al gebleken dat er meerdere spelers zijn die een doelpunt kunnen maken. Zo scoorden er acht (!) verschillende spelers in de met 9-0 gewonnen wedstrijd tegen Cambuur. De opvallendste naam in het lijstje met topscorers bij de Amsterdammers is Noussair Mazraoui. De rechtsback maakte al drie doelpunten in de eerste zes wedstrijden.

Slechte start

Aan Groningen de taak om geen kanonnenvoer te worden, net als de eerdere tegenstanders van Ajax. Doorgaans lukt dat wel aardig, maar de club uit het Noorden is dit seizoen niet goed begonnen. De club staat na zes wedstrijden namelijk op een magere veertiende plaats. Het sleepte tot nu toe pas vijf punten uit het vuur.

Drie van die punten werden in het eerste competitieduel gepakt. Toen won Groningen van Cambuur door een rake omhaal van Jørgen Strand Larsen in de 93ste minuut. Dit beschrijft het seizoen van Groningen tot nu toe goed: erg moeizaam. In de afgelopen twee duels pakte de club helemaal geen punten meer. Eerst werd er van Willem II verloren en daarna van Vitesse. Wat ook opvalt is het aantal rode kaarten dat Groningen pakt: vier in de laatste drie wedstrijden.

Teamnieuws

Bij Ajax zijn Davy Klaassen en Maarten Stekelenburg al een tijdje uit de roulatie. Zij worden al een paar wedstrijden vervangen door Steven Berghuis en Remko Pasveer. Vooralsnog levert dat geen problemen op. Perr Schuurs moest vorige wedstrijd Jurrien Timber vervangen, die wegens buikklachten niet kon spelen. Timber lijkt zaterdag gewoon te kunnen spelen.

Groningen pakte zoals benoemd al vier rode kaarten. Eerst Mike te Wierik tegen Groningen, toen Cyril Ngonge na het laatste fluitsignaal tegen Willem II en afgelopen woensdag Daniel van Kaam en wederom Mike te Wierik. De verdediger van Groningen moest al na 36 minuten inrukken tegen Vitesse. Hij gleed ongelukkig weg, waardoor hij een overtreding maakte. Van Kaam moest ook al in de eerste helft vertrekken. Beide spelers zijn geschorst voor de aanstaande wedstrijd, al is Groningen niet akkoord gegaan met het schikkingsvoorstel.

Laatste ontmoetingen

Vorig seizoen wist Groningen Ajax al vroeg in het seizoen te verrassen. In het hoge noorden won Groningen namelijk met 1-0 door een goal van Remco Balk. Later dat seizoen stelde Ajax orde op zaken door in Amsterdam met 3-1 te winnen. Deze keer is Ajax de torenhoge favoriet bij de bookmakers. Een Amsterdamse overwinning heeft namelijk een quote van 1.05, terwijl een zege van Groningen een quotering van 30.00 oplevert.

Ajax – FC Groningen tip

Heet zal niemand verbazen dat Ajax de favoriet is tijdens de zaterdagavondwedstrijd. Het scoort veel, maar toch is Groningen geen club waar je er zomaar vijf tegen inschiet. Daarnaast heeft Groningen al meerdere keren bewezen een lastige tegenstander te kunnen zijn voor Ajax. De tip voor Ajax – FC Groningen is daarom: Winst Ajax & Under 4.5 goals. Deze voorspelling heeft een quotering van 2.18.

Ajax – FC Groningen Eredivisie wedden

Quotes bij Toto
Winst Ajax: 1.05
Gelijkspel: 10.75
Winst FC Groningen: 30.00