18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Ajax – ADO Den Haag voorspelling – wedden, quotes en tip 2 december 2018

Joris Gemen

Wedstrijd: Ajax – ADO Den Haag, Eredivisie
Aanvang: zondag 2 december 2018, 12.15 uur
Beste wedtip: winst Ajax
Bookmaker: Toto
Quote: 1.06

Ajax neemt het in eigen huis op tegen ADO Den Haag. In deze voorbeschouwing komen verschillende tips en quotes voorbij om te wedden op het duel Ajax – ADO Den Haag.

Geplaatst

Ajax heeft een uitstekende week achter de rug. De Amsterdammers wisten zich namelijk te plaatsen voor de volgende ronde in de Champions League. Op het programma stond een uitwedstrijd in Griekenland tegen AEK Athene. Bij een overwinning op de Grieken waren de Amsterdammers, met nog één wedstrijd te gaan, zeker van een plek in de volgende ronde.

Het was geen hoogstaande wedstrijd. De Grieken lieten zich nauwelijks zien en Ajax kon naar hartenlust op zoek gaan naar een doelpunt. David Neres was vóór rust het dichtstbij een doelpunt. De Braziliaan kreeg de bal van Frenkie De Jong maar kon geen kracht achter zijn kopbal zetten. Op slag van rust was daar ineens een kans voor AEK, Ezequiel Ponce kreeg de bal echter, in twee instanties, niet langs André Onana. De tweede helft was boeiender dan de eerste en de thuisclub kwam steeds meer in de wedstrijd. Ajax kon maar moeilijk tot kansen komen, maar stond plots met 0-2 voor. De eerste treffer kwam voort uit een strafschop en de tweede uit een mooie aanval. Beide keren was het Dušan Tadić die de treffers voor zijn rekening nam. Door de overwinning van Ajax wordt er in het volgende duel met Bayern München bepaalt wie de groepswinnaar gaat worden.

In de competitie is Ajax nog steeds bezig met het achtervolgen van PSV. De Amsterdammers moeten een achterstand van vijf punten overbruggen. Winnen van ADO Den Haag is dus noodzakelijk om in de race te blijven voor het kampioenschap. De bookmakers zien dat ook wel gebeuren. Een overwinning van Ajax heeft namelijk een lage quotering van 1.06. Verder is een overwinning van ADO gequoteerd op 25.50 en een gelijkspel op 9.90.

Vlees noch vis

ADO beleeft een redelijk seizoen tot nu toe. De Hagenaars staan op de tiende plek met vijftien punten uit dertien wedstrijden. Tot nu toe werden er vier wedstrijden gewonnen, zes verloren en drie gelijkgespeeld.

Afgelopen wedstrijd gingen de mannen van Alfons Groenendijk op bezoek bij PEC Zwolle. In een aantrekkelijk duel werd het uiteindelijk 2-3 voor de ploeg uit de Residentie. Thomas Lam zette PEC al na zeven minuten op een 1-0 voorsprong. Abdenasser El Khayati zorgde uit een penalty voor de Haagse gelijkmaker. Lang duurde die vreugde van de gelijkmaker niet, want één minuut daarna scoorde Clint Leemans, na defensief geklungel, de 2-1. ADO gaf niet op en knokte zich wederom terug in de wedstrijd. Wederom El Khayati, die nu al op tien treffers staat dit seizoen, wist het net te vinden. Uiteindelijk trok ADO door een goal van Nick Kuipers in de 83ste minuut aan het langste eind.

El Khayati heeft met tien treffers een groot aandeel in het totale doelpuntenaantal van de Hagenaars. ADO wist tot nu toe namelijk zeventien keer te scoren en daarvan zijn er dus tien gemaakt door El Khayati. Een extra Ajax – ADO Den Haag tip dat El Khayati tegen Ajax gaat scoren. Deze weddenschap heeft een quotering van 4.70.

Onderlinge resultaten

Ajax – ADO Den Haag stond 44 keer eerder op de rol in de Eredivisie. De Amsterdammers wisten maar liefst 34 keer te winnen en ADO slechts 3 keer. 7 keer eindigde het in een puntendeling.

Vorig jaar bleef het 0-0 Amsterdam en ook in Den Haag wist Ajax niet te winnen (1-1).

Geblesseerde en/of afwezige spelers

Bij Ajax staan Daley Sinkgraven, Zakaria El Azzouzi, Joël Veltman, Hassane Bandé, Carel Eiting en Hakim Ziyech aan de kant vanwege blessures.

Bij ADO zijn de volgende twee spelers niet inzetbaar: Ricardo Kishna en Trevor David.

Ajax – ADO Den Haag tip

Bij Ajax blijft het doel onveranderd: winnen om in het spoor te blijven van koploper PSV. ADO heeft niet de beste statistieken als het gaat om duels in Amsterdam en de selectie is kwalitatief gezien ook minder dan die van Ajax. De beste Ajax – ADO Den Haag tip is dan ook dat Ajax wint met een quotering van 1.06 bij Toto.

Ajax – ADO Den Haag Eredivisie wedden

Quotes bij Toto

Winst Ajax: 1.06
Gelijkspel: 9.90
Winst ADO Den Haag: 25.50