18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

AEK Athene – Ajax voorspelling – wedden, quotes en tip 27 november 2018

Dirk Maas

Wedstrijd: AEK Athene – Ajax, Champions League wedden
Aanvang: dinsdag 27 november 2018, 18.55 uur
Beste wedtip: Ajax wint met handicap -1
Bookmaker: Toto
Quote: 2.70

Ajax heeft de kwalificatie voor de achtste finale van de Champions League binnen handbereik. Zelfs bij een nederlaag in het voorlaatste pouleduel kan het ticket voor de knockout-fase al een feit zijn. Dit is de voorbeschouwing op AEK Athene – Ajax met bijbehorende wedtips en quotes.

Op de drempel van de achtste finale

De gelijkmaker die Dusan Tadic in Lissabon aantekende tegen Benfica betekent hoogstwaarschijnlijk de beslissing in Groep E van de Champions League. Als Benfica in München niet wint van Bayern, kan de Portugese club niet meer bij de eerste twee eindigen.

Zelfs bij een gelijkspel van Benfica kan Ajax zich een nederlaag permitteren tegen AEK Athene. De Amsterdammers zullen echter vol voor de winst gaan aangezien de huidige nummer 2 van de Eredivisie nog volop in de race is voor groepswinst.

Gelet op de matige vorm waarin de Grieken verkeren, hoeft het geen verbazing te wekken als Ajax zijn derde zege in de poulefase boekt. AEK speelde in november 4 duels en behaalde daarin slechts 1 punt. De Grieken scoorden in die 4 wedstrijden maar 1 keer. Wedden op Ajax wint zonder tegendoelpunt is gequoteerd op 2.85.

Geen punten, amper goals

AEK Athene is na 4 duels in de poulefase van de CL nog puntloos. De ploeg verloor 3 van zijn 4 duels met minimaal 2 goals verschil. Het kan daarom een aanlokkelijke wedoptie zijn om te voorspellen dat Ajax met handicap -1 wint. Deze weddenschap heeft een quotering van 2.70.

Omdat AEK Athene moeite heeft om te scoren is het de moeite waard om te kijken naar de quoteringen van de weddenschap ‘hoeveel goals scoort AEK tegen Ajax?’ Wedden op 0 goals heeft een quotering van 2.22. Voorspellen dat AEK 1 doelpunt maakt, is gequoteerd op 2.25.

Alleen tegen Benfica lukte het AEK Athene te scoren in de CL-groepsfase. Na een 0-2 achterstand bij rust verloren de Grieken uiteindelijk met 2-3. Het merendeel van de goals van AEK in CL-duels wordt gescoord na rust. Dat geldt ook voor Ajax. Voorspellen dat in de 2e helft de meeste goals worden gescoord, is gequoteerd op 1.99.

Wedden op ‘Unders’ en ‘Overs’ bij AEK Athene – Ajax

Benfica en Bayern slaagden erin om tegen AEK Athene in beide helften een doelpunt te maken. Voorspellen dat Ajax in beide helften scoort tegen AEK heeft een quotering van 2.39. Wedden op Ajax wint beide helften is nog hoger gequoteerd. Die quotering bedraagt namelijk 3.80.

Zoals eerder vermeld scoorde AEK dit seizoen in de CL-poulefase nog niet voor rust. Ajax scoorde in de groepsfase van de CL 2018/19 pas 1 keer in de 1e helft. Wedden op minder dan 0.5 goal in de 1e helft (dus een 0-0 ruststand) heeft een quotering van 2.70.

Gezien de quoteringen is Ajax de grote favoriet om het duel tegen AEK Athene te winnen. De quotering van 1.65 voor een uitzege van Ajax is niet aan de hoge kant. Lucratiever is het bijvoorbeeld om te wedden op Ajax wint en meer dan 2.5 goals. Die weddenschap is gequoteerd op 2.61. ‘Unders’ inzetten zijn ook mogelijk. Zo is de weddenschap Ajax wint & minder dan 3.5 goals gequoteerd op 2.25. Voorspellen dat Ajax een minimale zege behaalt, levert nog meer op. Ajax wint & minder dan 2.5 goals heeft een quotering van 3.70.

Teamnieuws

Ajax moet het stellen zonder spelmaker Hakim Ziyech en linksback Nicolás Tagliafico. Ziyech is geblesseerd, Tagliafico is geschorst. AEK Athene mist linkervleugelverdediger Helder Lopes vanwege een ingescheurde kruisband. Het meespelen van centrale verdediger Marios Oikonomou tegen Ajax is twijfelachtig.

AEK Athene- Ajax tip

AEK Athene is al geruime tijd uit vorm. De ploeg uit de Griekse hoofdstad won deze maand nog geen enkel duel en scoort bovendien amper. Ajax daarentegen wint dit seizoen bijna al zijn duels en doet dat vaak met ruime cijfers. Tip voor het wedden op AEK Athene – Ajax: Ajax wint met handicap -1, bij Toto gequoteerd op 2.70.

AEK Athene – Ajax Champions League wedden

Quotes bij Toto

Winst AEK Athene: 4.25
Gelijkspel: 3.35
Winst Ajax: 1.65