18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

ADO Den Haag – Feyenoord wedden, tips en quotes 5 november 2017

Maurice Krabbendam

Wedstrijd: ADO Den Haag – Feyenoord, Eredivisie
Aanvang: zondag 5 november 2017, 12.30 uur
Beste wedtip: Winst Feyenoord
Bookmaker: Toto
Quote: 1.40

ADO krijgt in eigen huis Feyenoord op bezoek.

Negen goals ADO

Voor ADO verloopt het seizoen best aardig. De club uit Den Haag won vier duels, verloor er vijf en speelde een keer gelijk. Dat is tot nu toe goed voor de tiende plaats.

Waar het elftal van trainer Alfons Groenendijk wel moeite mee heeft is scoren. Dat lukte pas negen keer in tien duels. Hekkensluiter Roda JC scoorde even vaak, en alleen Sparta maakte minder goals (8).
Daar tegenover staan wel slechts dertien tegengoals, wat relatief behoorlijk goed is. Dat zijn er bijvoorbeeld evenveel als nummer vier AZ.

De laatste weken zijn de resultaten wisselend. Vorige week verloren de Hagenaars uit bij PEC Zwolle met 2-0. Een week eerder met was met dezelfde cijfers gewonnen bij VVV-Venlo. Wat opvalt is dat de vier zeges van dit seizoen allemaal werden geboekt tegen ploegen uit het rechterrijtje. De vijf nederlagen werden allemaal geleden tegen ploegen uit het linkerrijtje.

Crisis in Rotterdam

In Rotterdam mag inmiddels gerust worden gesproken van een crisis. De slechte resultaten blijven zich maar opstapelen bij de regerend landskampioen, die in de Eredivisie de zesde plaats inneemt. Deze week werd er in de Champions League volgens velen weer een ‘stapje’ gezet. Feyenoord kwam immers bij Shakhtar op voorsprong en speelde niet slecht. Maar de voorsprong verdampte binnen minuten door klungelige fouten in de verdediging, en Feyenoord verloor uiteindelijk weer, nu met 3-1.

Ook in de competitie is al wekenlang sprake van een dodelijke cocktail bestaande uit twee ingrediënten: een verzwakte, door blessures geteisterde achterhoede die onbetrouwbaar is (inclusief doelman Brad Jones), samen met middenvelders en aanvallers die de kansen maar niet benutten.
Het spel van Nicolai Jörgensen tegen Shakhtar voedde de hoop dat de spits na zijn blessure weer op niveau begint te raken, maar als de rest van de ploeg niet snel aanhaakt, zal het lastig blijven voor Feyenoord om overwinningen te boeken. Dat geldt ook voor het uitduel bij ADO Den Haag.

Onderlinge geschiedenis

Feyenoord en ADO zijn elkaar onlangs nog tegengekomen in het bekertoernooi. In een matige thuiswedstrijd won Feyenoord met 2-0. De Rotterdammers waren er vorig seizoen ook al in geslaagd om beide competitiewedstrijden te winnen: 0-1 in Den Haag en 5-1 in De Kuip.

Zoomen we specifiek in op de laatste tien ontmoetingen tussen de teams in Den Haag, dan zien we dat Feyenoord vijf van die duels won, tegenover drie zeges voor de thuisploeg.

Geblesseerde en afwezige spelers

ADO Den Haag kan geen beroep doen op Tommie Beugelsdijk. De verdediger zit tegen Feyenoord zijn derde van vier wedstrijden schorsing uit wegens een elleboogstoot. Aanvaller Ricardo Kishna is langdurig geblesseerd.

Er zijn bij Feyenoord geen nieuwe blessuregevallen bijgekomen tegen Shakhtar. Dat betekent dat het rijtje geblesseerde spelers beperkt blijft tot centrale verdedigers Sven Van Beek, Jan-Arie Van der Heijden en Eric Botteghin.

Giovanni van Bronckhorst heeft aangegeven dat hij niet van plan is van keeper te wisselen. Brad Jones behoudt ondanks de vele kritieken dus zijn plek onder de lat.

ADO Den Haag – Feyenoord tip

ADO vindt moeizaam het net, en is daarmee een welkome tegenstander voor het defensief verzwakte Feyenoord. Tip: Feyenoordt wint, bij Toto te vinden met een 1.40 quotering.

ADO Den Haag – Feyenoord Eredivisie wedden

Quotes bij Toto

Winst ADO Den Haag: 6.30
Gelijkspel: 4.35
Winst Feyenoord: 1.40