18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

ADO Den Haag – FC Utrecht wedden, tips en quotes 11 augustus 2017

Vincent Krabbendam

Wedstrijd: ADO Den Haag – FC Utrecht, Eredivisie
Aanvang: vrijdag 11 augustus 2017, 19.00 uur
Beste wedtip: FC Utrecht wint
Bookmaker: Toto
Quote: 2.17

Na maanden wachten is daar toch wel weer opeens de start van een nieuw seizoen Eredivisie. ADO Den Haag en FC Utrecht mogen dit keer het spits afbijten en dat biedt voor beide ploegen de toch wel unieke kans om op zijn minst een dagje eerste te staan. Daarvoor geven wij FC Utrecht op dit moment de beste kansen. In Den Haag is, zoals wel vaker de laatste jaren, te veel onzeker.

Gedonder over geld

Eén van die zaken is niet onbelangrijk: de licentiecommissie van de KNVB moet de begroting van ADO nog goedkeuren. Dat gebeurt in elk geval niet voor de eerste speelronde, dus die kan ADO in elk geval nog afwerken. Maar de licentiecommissie moet beoordelen of een ploeg met de ingediende begroting het seizoen af kan maken. In het geval van ADO Den Haag worden daar blijkbaar vraagtekens bij gezet. Heel vreemd is dat niet. Uiteraard kunnen wij de begroting niet inzien, maar sinds de club in Chinese handen viel, is er altijd gedonder over geld. Dat zal op zijn minst maken dat alles op dat vlak onder een vergrootglas ligt.

Het zijn weer omstandigheden waarin het niet makkelijk is om aan het seizoen te starten. Wat ook niet helpt is de selectie. Die is weliswaar niet slecht, maar ook nog niet compleet. In augustus, zolang de transferperiode nog loopt, zal ADO proberen nog wat versterkingen binnen te halen. Maar dan zijn er alweer drie speelronden achter de rug waarin van alles kan zijn gebeurd. Al zegt een sterke start ook niet alles. Die beleefde ADO namelijk vorig jaar ook, maar daarna ging het heel snel achteruit en moest Alfons Groenendijk er de laatste maanden aan te pas komen om de club voor de Eredivisie te behouden.

Serieuzere horde

Lijfsbehoud is tegenwoordig geen thema in Utrecht. In de vele jaren in de middenmoot zal het in slechtere periodes best eens aan de orde zijn gekomen, maar met name onder Erik ten Hag is de club uitgegroeid tot een subtopper. Niemand kon vorig jaar Feyenoord, Ajax en in iets mindere mate PSV bijhouden, maar FC Utrecht slaagde daar nog het beste in. De beloning was een tickets voor de voorrondes Europa League. Daarin schakelde Utrecht zowel FC Valletta uit Malta en het Poolse Lech Poznan uit. Binnenkort wacht dan een nog wat serieuzere horde in de vorm van Zenit Sint Petersburg. Als die ploeg over twee duels wordt verslagen, speelt Utrecht in het hoofdtoernooi van de Europa League.

Wat het Utrecht in elk geval oplevert, is wedstrijdritme en een paar serieuze wedstrijden in de benen. ADO oefende onder meer tegen De Graafschap en Excelsior, maar Utrecht ging om de knikkers de strijd aan met het taaie Lech Poznan. Dat die ploeg werd uitgeschakeld, zal ook voor vertrouwen zorgen. FC Utrecht lijkt vooralsnog niet te lijden onder het vertrek van een aantal bepalende spelers.

ADO Den Haag – FC Utrecht tip

Wij zien FC Utrecht wel doorgaan op de ingeslagen weg, terwijl ADO zoals het er nu voorstaat aan wederom een lastig seizoen begint. De overwinning van FC Utrecht is bij Toto een quote van 2.17 waard.

ADO Den Haag – FC Utrecht Eredivisie wedden

Quotes bij Toto

Winst ADO Den Haag: 3.00
Gelijkspel: 3.25
Winst FC Utrecht: 2.17