18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

AC Milan – Fiorentina wedden, tips en quotes 20 mei 2018

Teun Stiphout

Wedstrijd: AC Milan – Fiorentina , Serie A
Aanvang: zondag 20 mei, 18.00 uur
Beste wedtip: winst AC Milan
Bookmaker: Toto
Quote: 1.78

Een belangrijke en beslissende pot in de strijd om Europees voetbal in de Serie A. AC Milan verdedigt een ticket voor de Europa League, terwijl Fiorentina er nog op kan jagen.

AC Milan: nieuwe namen, geen nieuwe successen

Het is al jaren een bekend fenomeen. De roemruchte club AC Milan speelt internationaal en in de Serie A een rol in de marge. Ook dit seizoen was het voor de voormalige topclub niet anders. Onder leiding van Gennaro Gatusso staat Milan voorlopig op een zesde plaats. Het werd in de knock-outfase van de Europa League uitgeschakeld door Arsenal en verloor de bekerfinale met duidelijke cijfers van Juventus: 4-0.

Opnieuw geen memorabel seizoen dus voor Milan, dat aan het begin van deze jaargang wel miljoenen in een nieuwe selectie pompte. Al snel bleek dat veel nieuwkomers niet direct zorgt voor nieuwe successen, waardoor een direct ticket voor de Europa League het hoogst haalbare is.

Inktzwart seizoen Fiorentina ten einde

Fiorentina verloor dit seizoen twaalf wedstrijden in de Serie A, maar had ze graag allemaal verloren als het daarmee haar aanvoerder kon behouden. Begin maart overleed captain Davide Astori onverwachts in zijn slaap. De verdediger werd 31 jaar en zijn dood schokte heel de voetbalwereld. Al het Italiaanse voetbal werd dat weekend afgelast.

Hoe schrijnend ook: na de dood van Astori won Fiorentina vijf wedstrijden op rij. De laatste weken verspeelt de ploeg van Stefano Pioli weer punten, maar desalniettemin maakt het nog een klein kansje op Europees voetbal.

Geblesseerd en afwezig

Qua absenties geen kopzorgen voor Gatusso. Hij beschikt over een volledig fitte selectie voor de laatste speeldag.

In Fiorentina wel personele problemen. Door schorsingen kunnen Jordan Veretout en Marco Sportiello niet spelen. Simone Lo Faso brak vorige maand zijn been en is daardoor ook net beschikbaar. Dat geldt ook voor Josip Maganjic, die met een voetblessure kampt.

Scenario’s voor Europees voetbal

De verdeling in Italië is als volgt. De nummer zes van de Serie A krijgt een rechtstreeks ticket voor de poulefase van de Europa League. De nummer zeven stroomt in tijdens de voorrondes. AC Milan staat zesde, Atlanta Bergamo op één punt achterstand zevende en Fiorentina valt op plek acht vooralsnog buiten de boot. Die club heeft vier punten minder dan Milan, maar kan in theorie Bergamo nog passeren.

Wint Milan, dan is er voor die club niets aan de hand en eindigt Fiorentina als achtste. Bij een gelijkspel is Milan afhankelijk van Atalanta. Die club bezoekt op de laatste speeldag Cagliari. Fiorentina moet hoe dan ook winnen en hopen op een ruime nederlaag van Atalanta. Bij een gelijk aantal punten biedt het onderling resultaat uitsluitsel. Beide potjes tussen Atlanta en Fiorentina eindigden in 1-1, waardoor het doelsaldo eventueel doorslag geeft. Atlanta is daarin duidelijk in het voordeel (+19 om +12).

Milan mag dus niet minder punten halen dan Atalanta op de laatste speeldag. Het onderlinge resultaat van Bergamo is namelijk beter, waardoor een gelijk puntenaantal ervoor zorgt dat Milan terugzakt naar plek zeven.

Onderlinge geschiedenis

In Florence eindigde Fiorentina – Milan eerder dit seizoen in een gelijkspel: 1-1. Giovanni Simeone schoot de thuisploeg op voorsprong, maar vlak voor tijd bezorgde spelmaker Hakan Calhanoglu de club uit Milaan een punt.

De laatste jaren is Milan de baas in San Siro als Fiorentina op bezoek komt. De laatste twee edities eindigden in overwinningen voor de thuisploeg. November 2013 was de laatste keer dat AC Milan in eigen huis verloor van Fiorentina. Het werd toen 0-2, dankzij goals van Juan Manuel Vargas en Borja Valero.

AC Milan – Fiorentina tip

Kwalitatief verschillen de ploegen niet veel, al zal er bij Milan meer een gevoel van moeten aanwezig zijn dan bij de gasten. Daarom is een driepunter voor Milan het meest waarschijnlijk. Tip: winst AC Milan met een quotering van 1.78 bij Toto.

AC Milan – Fiorentina Serie A wedden

Quotes bij Toto
Winst AC Milan: 1.78
Gelijkspel: 3.65
Winst Fiorentina: 4.05