18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

AC Milan – AS Roma voorspelling – wedden, tips en quotes 31 augustus 2018

Dirk Maas

Wedstrijd: AC Milan – AS Roma, Serie A
Aanvang: vrijdag 31 augustus 2018, 20.30 uur
Beste wedtip: AS Roma wint
Bookmaker: Toto
Quote: 2.80

De Rossoneri tegen de Giallorossi, oftewel AC Milan tegen AS Roma. Dit zijn de tips, voorspellingen en quotes bij het wedden op AC Milan – AS Roma.

Wijsheid die niet altijd opgaat

Maurizio Sarri gaf onlangs bij een persconferentie van zijn club Chelsea aan wat het grootste verschil was tussen de Serie A en de Premier League. De Italiaanse coach stelde dat in de Serie A, in tegenstelling tot de Premier League, een voorsprong van twee goals ervoor zorgde dat de wedstrijd op slot werd gegooid.

Die bewering werd afgelopen week, in de tweede speelronde van de Serie A, gelogenstraft. AC Milan gaf een 0-2 voorsprong uit handen in het Stadio San Paolo en verloor met 3-2 van Napoli. AS Roma keek bij rust tegen een 1-3 achterstand aan in het duel met Atalanta Bergamo. De Romeinen knokten zich in de tweede helft terug tot een 3-3 gelijkspel.

AS Roma en AC Milan beschikken elk over een erkende goalgetter, namelijk Edin Dzeko en Gonzalo Higuain. Dzeko scoorde drie goals in zijn laatste twee Serie A-duels tegen Milan. Wedden op een goal van Dzeko bij AC Milan – AS Roma heeft een quotering van 2.03.

AC Milan’s slechte staat van dienst tegen topclubs uit de Serie A

Oorspronkelijk had AC Milan de competitie moeten beginnen met een duel tegen Genoa. Vanwege de brugramp in Genua vond dat duel geen doorgang. Daardoor staat Milan, na het verlies in Napoli, nog op nul punten. AS Roma is nog ongeslagen na de remise tegen Atalanta en een 0-1 zege, dankzij een goal van Dzeko in de slotfase, op Torino.

De sluiting van de transfermarkt nadert met rasse schreden. Italiaanse clubs mogen geen spelers meer kopen, maar kunnen nog wel spelers verkopen. Zo zag AS Roma deze week Kevin Strootman naar Olympique Marseille vertrekken. Andere aderlatingen waren het vertrek van Radja Nainggolan en doelman Alisson. Tegenover hun vertrek stond de komst van twaalf nieuwe spelers, onder wie Javier Pastore. Hij scoorde de openingsgoal tegen Atalanta.

Ook AC Milan zat niet stil. De Rossoneri ondergingen de nodige mutaties. Zo keerde Leonardo Bonucci na een jaar weer terug naar Juventus en werd Nikola Kalinic naar Atletico Madrid getransfereerd. Milan kaapte supertalent Mattia Caldara en aanvaller Gonzalo Higuain weg bij Juventus.

Milan won vorig jaar slechts twee van zijn twaalf duels met een club uit de top zeven. Daarnaast bleven de Rossoneri droog staan in al hun thuisduels tegen de top vier. Roma bleef ongeslagen in zijn laatste 12 Serie A-duels en won 8 van zijn laatste 10 uitwedstrijden. AS Roma hield bovendien de nul in zijn laatste vijf Serie A-uitduels. Wedden op ‘AS Roma wint zonder tegendoelpunt’ heeft een quotering van 4.30. Voorspellen dat bij AC Milan – AS Roma minder dan 2.5 goals gescoord worden, is aannemelijk gezien het feit dat in 13 van de 15 laatste Serie A-uitwedstrijden van AS Roma er minder dan 2.5 goals vielen.

Wedtips op basis van de recente onderlinge historie

De laatste keer dat AC Milan in eigen huis won van AS Roma was in het seizoen 2014/2015. De drie daaropvolgende competitieduels waren een prooi voor de Romeinen: zeges van 1-3, 1-4 en 0-2 onderstreepten de suprematie van AS Roma in San Siro.

Van de laatste zes Serie A-duels tussen AC Milan en AS Roma eindigde er slechts één in een gelijkspel. AS Roma behaalde vier keer een driepunter. Wedden op winst van AS Roma is een hand voor de liggende voorspelling gezien de recente onderlinge historie en het feit dat AS Roma de afgelopen jaren telkens hoger eindigde dan AC Milan. Voorspellen dat AS Roma wint, heeft een quotering van 2.80.

De grote hoeveelheid goals in de laatste onderlinge duels in San Siro en de uitslagen aan het begin van deze competitie zijn een mogelijke indicatie voor een doelpuntrijk duel. Wedden op meer dan 2.5 goals heeft een quotering van 1.70. Voorspellen dat er meer dan 3.5 goals vallen bij AC Milan – AS Roma is gequoteerd op 2.90. Ook interessant is de weddenschap ‘scoren beide teams in de wedstrijd’? ‘Ja’ heeft een quotering van 1.57, ‘nee’ is gequoteerd op 2.07.

AC Milan – AS Roma tip

AS Roma is de laatste jaren een vaste waarde in de top 3 van de Serie A. De club zag weliswaar steunpilaren als Alisson en Nainggolan vertrekken, maar haalde adequate vervangers in huis. AC Milan maakt al enige tijd geen deel meer uit van de top 4 in de Serie A. Roma bleef ongeslagen in zijn laatste 12 Serie A-duels en won 8 van zijn laatste 10 uitwedstrijden. Daarom luidt de tip bij het wedden op AC Milan – AS Roma: winst AS Roma, bij Toto gequoteerd op 2.80.

AC Milan – AS Roma Serie A wedden

Quotes bij Toto

Winst AC Milan: 2.35
Gelijkspel: 3.35
Winst AS Roma: 2.80