18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

1. FC Saarbrücken – Bayer 04 Leverkusen voorspelling – wedden, quotes en tip 9 juni 2020

Joris Gemen

Wedstrijd: 1. FC Saarbrücken – Bayer 04 Leverkusen, DFB-Pokal Aanvang: dinsdag 9 juni 2020, 20.30 uur
Beste wedtip: beide teams scoren
Bookmaker: Toto
Quote: 1.89

Net als de Bundesliga gaat ook de strijd om de DFB-Pokal weer verder. De halve finales in het bekertoernooi staan voor de deur en in de eerste daarvan nemen 1. FC Saarbrücken en Bayer 04 Leverkusen het tegen elkaar op. Dit is onze voorbeschouwing voor 1. FC Saarbrücken – Bayer 04 Leverkusen.

Record

Dat Saarbrücken in de halve finales van het bekertoernooi staat, is een zeer knappe prestatie te noemen. De club komt namelijk uit in de Regionalliga Südwest. Dat is het vierde voetbalniveau van Duitsland. Met een de plek in de halve finale heeft Saarbrücken een unieke prestatie geleverd. Nog nooit bereikte een ploeg uit de Regionalliga Südwest de halve finale.

Voor Saarbrücken begon het bekeravontuur in de eerste ronde. Daarin ontving het Jahn Regensburg in eigen huis. De thuisploeg won uiteindelijk met 3-2 en ging een ronde verder. In de tweede ronde trof het met 1. FC Köln een zware tegenstander. Köln komt namelijk uit in de Bundesliga. Opnieuw was het een thuiswedstrijd voor Saarbrücken en opnieuw werd er met 3-2 gewonnen. De eerste bekerstunt was dus een feit.

De achtste finale volgde en de tegenstander daarin was Karlsruher SC uit de tweede Bundesliga. Na 120 minuten stond het nog altijd 0-0 en dus moesten strafschoppen beslissing brengen. Saarbrücken nam ze uiteindelijk beter (5-3). De hoop op een fantastisch bekertoernooi was nog altijd in leven.

In de kwartfinale Saarbrücken opnieuw een team uit de Bundesliga. Fortuna Düsseldorf was namelijk de tegenstander. Ook nu moesten strafschoppen beslissing brengen en wederom nam Saarbrücken ze beter (7-6).

Saarbrücken kan het eigen record verbreken als het gaat om de beste prestatie in het bekertoernooi. Het kwam bereikte de finale namelijk nog nooit. De halve finale werd drie keer eerder behaald (in het seizoen 1956/1957, 1957/1958 en 1984/1985).

Goede kans op finaleplaats

Bayer Leverkusen heeft een goede kans om de finale van het bekertoernooi te bereiken. Het bekeravontuur begon voor Leverkusen in de eerste ronde. Daarin reisde het af naar Aachen voor het duel met Alemannia Aachen. Er werd een vrij eenvoudige 1-4 overwinning geboekt en de tweede ronde was dus een feit. Daarin ontving het SC Paderborn 07 in eigen huis. Er viel één goal in de hele wedstrijd en dat bleek genoeg voor de winst.

In de achtste finale kwam VfB Stuttgart op bezoek in Leverkusen. De thuisploeg won uiteindelijk met 2-1 en bekerde wederom verder.

Vervolgens ontving het opnieuw een Bundesliga-club in eigen huis. FC Union Berlin was de tegenstander in de kwartfinale. Bij rust keek Leverkusen nog tegen achterstand aan (0-1), maar in de tweede helft rechtte het de rug: 3-1.

Leverkusen wist de DFB-Pokal één keer eerder te winnen. In het seizoen 1992/1993 was het in de finale met 1-0 te sterk voor Hertha BSC II. In totaal stond de ploeg drie keer in de finale. In het seizoen 1992/1993 (winst), 2001/2002 (2-4 verlies) en 2008/2009 (0-1 verlies).

Wat denken de bookmakers van 1. FC Saarbrücken – Bayer 04 Leverkusen?

De bookmakers zien Bayer Leverkusen natuurlijk als de favoriet voor de overwinning. Een zege van die ploeg heeft een quotering van 1.12. Een overwinning van Saabrücken staat veel hoger gequoteerd. Aan die weddenschap is een quotering van 15.25 verbonden. Een gelijkspel staat daarnaast gequoteerd op 8.10.

Terug in de tijd

Saarbrücken en Leverkusen stonden pas twee keer eerder tegenover elkaar. In het seizoen 1992/1993 namen beide teams het in de Bundesliga tegen elkaar op. In Leverkusen eindigde het duel in 1-1 gelijkspel. In Saarbrücken won de thuisploeg destijds met 3-1.

Teamnieuws

Saarbrücken heeft al ontzettend lang geen wedstrijd meer gespeeld. Op 7 maart speelde de ploeg nog een wedstrijd tegen Astoria Walldorf (1-0 verlies). Daarna werd de competitie stilgelegd vanwege de coronacrisis. Het zal dus pittig worden voor de stuntploeg om nu weer een officiële wedstrijd te spelen, helemaal omdat Leverkusen alweer een aantal duels op het hoogste niveau achter de rug heeft. Van de vijf duels in de Bundesliga na de herstart, won Leverkusen er drie en gingen er twee verloren.

1. FC Saarbrücken – Bayer 04 Leverkusen tip

Kan Saarbrücken het bekersprookje een glansend vervolg geven? Als je naar de tegenstander én het wedstrijdritme kijkt, lijkt dat een onrealistische gedachte. Alleen levert wedden op een overwinning van Leverkusen een lage quotering van 1.12 op. Je kunt de weddenschap interessanter maken door te voorspellen dat beide teams gaan scoren. Saarbrücken heeft al een aantal ploegen in eigen huis uitgeschakeld, dus een goal van de stuntploeg moet je niet uitsluiten. Die weddenschap heeft een quotering van 1.89 bij Toto.

1. FC Saarbrücken – Bayer 04 Leverkusen DFB-Pokal wedden

Quotes bij Toto

Winst 1. FC Saarbrücken: 15.25
Gelijkspel: 8.20
Winst Bayer 04 Leverkusen: 1.12