Wedstrijd: Zwitserland – Spanje, EK 2020
Aanvang: Vrijdag 2 juli, 18.00 uur
Beste wedtip: Aantal goals over 2.5
Bookmaker: Toto
Quote: 1.92

Zwitserland en Spanje speelden allebei een verlenging in de achtste finales. Beide ploegen wonnen die vanzelfsprekend en zo staan er dus twee teams met zelfvertrouwen tegenover elkaar in de kwartfinale. Hier lees je de voorspellingen, quotes en tips die helpen bij het wedden op Zwitserland – Spanje.

Goals & tegengoals

Zwitserland zorgde in de achtste finales voor een enorme stunt door Frankrijk uit te schakelen. Tien minuten voor tijd stonden de Zwitsers nog met 3-1 achter, maar Haris Seferović en Mario Gavranović scoorden en bezorgden hun team de verlenging. Hierin hield Zwitserland stand, waardoor de wedstrijd aankwam op penalty’s. Doelman Yann Sommer stopte de strafschop van Kylian Mbappé en Zwitserland plaatste zich voor de kwartfinale.

Tegen Frankrijk lieten de Zwitsers zien doelpunten te kunnen maken. Vooral uit voorzetten werd de ploeg tegen de Fransen erg gevaarlijk. Spits Seferović kopte twee keer raak, de voorzetten gaan dus vooral naar hem toe.

Maar Zwitserland kreeg ook heel erg veel doelpunten tegen. Elke wedstrijd op het toernooi kreeg de ploeg van bondscoach Vladimir Petković minstens één doelpunt tegen. In vier wedstrijden staat het aantal goals tegen op acht. De Zwitsers hebben dus laten zien kwetsbaar te zijn achterin.

Pedri belangrijk

Na een matige start heeft Spanje zich los weten te worstelen. Nu lijkt de ploeg precies op tijd in vorm. De achtste finale tegen Kroatië was een spektakelstuk: aan het einde van de verlenging stond er een 5-3 overwinning voor Spanje op het scorebord. In de laatste groepswedstrijd scoorden de Spanjaarden ook al vijf keer, toen tegen Slovenië. De ploeg van Luis Enrique bewijst iedereen dat ze veel doelpunten kunnen maken.

Pedri was in het duel met Kroatië de spelbepaler van Spanje. De nog altijd slechts 18-jarige middenvelder van FC Barcelona bepaalde wat er gebeurde op het veld. Hij was dé leider van het team, dat op dit toernooi zonder Sergio Ramos moet spelen. Ondanks dat hij nog geen tien interlands speelde, is Pedri nu al onmisbaar voor Enrique.

Álvaro Morata schoot alle frustraties van zich af in de verlenging tegen Kroatië. De spits van Juventus maakte de 4-3. Tijdens het toernooi was er veel kritiek op Morata. Hij zou te weinig scoren, maar inmiddels staat hij op twee goals dit toernooi. De spits maakte tot nu toe 21 goals voor La Roja; geen enkele speler uit de Spaanse selectie maakte meer doelpunten. Wedden op een doelpunt van Morata heeft een quote van 2.25.

Vorige ontmoetingen

Spanje en Zwitserland stonden in 2020 twee keer tegenover elkaar voor de Nations League. In Spanje won de thuisploeg met 1-0, dankzij een doelpunt van Mikel Oyarzabal. De return in Zwitserland eindigde in een gelijkspel: Remo Freuler zette Zwitserland op voorsprong, maar in de allerlaatste minuut van de wedstrijd maakte Gerard Moreno de 1-1 voor Spanje. Beide wedstrijden waren dus spannend.

Zwitserland – Spanje tip

Zwitserland verraste tegen Frankrijk, terwijl Spanje veel doelpunten maakten tegen de Kroaten. De Zwitsers daarentegen, hebben al het gehele toernooi laten zien makkelijk doelpunten tegen te krijgen. Het valt dus te verwachten dat Spanje veel zal scoren in deze kwartfinale. De tip: ‘Aantal goals over 2.5’ met een quote van 1.92 bij Toto.

Zwitserland – Spanje EK 2020 wedden

Quotes bij Toto:
Winst Zwitserland: 5.60
Gelijkspel: 3.80
Winst Spanje: 1.64