Wedstrijd: Zweden – Slowakije, EK 2020
Aanvang: Vrijdag 18 juni, 15.00 uur
Beste wedtip: Zweden wint
Bookmaker: Toto
Quote: 1.83

Zowel Zweden als Slowakije stuntten in hun eerste groepsduel. Nu staat de belangrijke tweede wedstrijd uit groep E op het programma. In deze voorbeschouwing lees je de voorspellingen, quotes en tips die helpen bij het wedden op Zweden – Slowakije.

Goede doelman

Spanje had maar liefst 85 procent balbezit in de wedstrijd tegen Zweden. Ook kregen de Spanjaarden zeventien kansen. Het duel eindigde echter in een 0-0 gelijkspel, waardoor de Zweden een punt pakten in Spanje. Voor de Scandinaviërs is dit een uitstekend begin aan Euro 2020.

Doelman Robin Olsen speelde een hele goede wedstrijd tegen Spanje. De doelman hield met een paar uitstekende reflexen de tegenstander van het scoren. Tegen Slowakije zal Olsen, de tweede doelman van Everton FC, zijn 46e interland gaan spelen.

Aanvallend was de ploeg van bondscoach Janne Andersson een aantal keer heel dicht bij een treffer. Vooral Alexander Isak (Real Sociedad) dreigend. Hij creëerde veel mogelijkheden. Ook gaf hij de pass bij de grootste kans van de wedstrijd, Marcus Berg (FK Krasnodar) miste echter. Berg is de meest scorende speler uit de Zweedse selectie: de ervaren spits maakte 24 goals voor de nationale ploeg. Zowel wedden op een doelpunt van Isak als wedden op een doelpunt van Berg heeft een quotering van 2.80.

Belangrijke spelers

Slowakije was absoluut niet de favoriet tegen Polen, maar de ploeg van Štefan Tarkovič won de wedstrijd wel met 2-1. De openingsgoal was een eigen doelpunt van de Poolse keeper Wojciech Szczęsny (Juventus). Karol Linetty (Torino) maakte gelijk, maar verdediger Milan Škriniar (Internazionale) maakte de winnende treffer. Door het gelijkspel tussen Zweden en Spanje is Slowakije na één speelronde de koploper van groep E. Ook tijdens de wedstrijd tegen de Zweden zal Slowakije de underdog zijn.

Marek Hamšík speelde tegen Polen zijn 126e interland voor Slowakije. De middenvelder, die na de zomer bij Trabzonspor gaat spelen, speelde een uitstekende wedstrijd en was een belangrijke schakel op het middenveld. Milan Škriniar speelde zijn 39e interland, maar ook hij is ontzettend belangrijk voor het team van Tarkovič. De verdediger van Inter liet ook zien belangrijke doelpunten te maken, want het winnende doelpunt tegen Polen kwam van zijn voet.

Feyenoorder Róbert Boženík zat tegen de Polen niet bij de selectie. De spits speelde tot nu toe vijftien interlands, waarin hij vier doelpunten maakte. Boženík zal hopen dat hij tegen Zweden wél bij de ploeg zit, al is het maar op de bank.

Vorige ontmoetingen

Zweden en Slowakije hebben in de historie zes keer tegen elkaar gespeeld. Nog nooit wisten de Slowaken een onderlinge ontmoeting te winnen. In 2017 won Zweden zelfs met 6-0 van Slowakije. De laatste ontmoeting was in oktober 2018. Ex-Feyenoorder Guidetti zette Zweden op 1-0, waarna voormalig Cambuur- en Groningen-speler Albert Rusnák de gelijkmaker binnenwerkte. De wedstrijd eindigde ook in een 1-1 gelijkspel.

Zweden – Slowakije tip

Zweden liet tegen Spanje zien uitstekend te kunnen verdedigen. Alexander Isak was aanvallend erg dreigend, maar een doelpunt maken lukte nog niet. Slowakije stuntte tegen Polen en zal dit een vervolg willen geven. Toch lijkt Zweden een sterkere tegenstander. De tip: wedden op ‘Zweden wint’ met een quote van 1.83 bij Toto.

Zweden – Slowakije EK 2020 wedden

Quotes bij Toto:
Winst Zweden: 1.83
Gelijkspel: 3.40
Winst Slowakije: 4.80