18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Willem II – PSV voorspelling – wedden, quotes en tip 9 mei 2021

Bob Ligthart

Wedstrijd: Willem II – PSV, Eredivisie
Aanvang: Zondag 9 mei 2021, 16.45 uur
Beste wedtip: Winst PSV & Over 1.5 doelpunten
Bookmaker: Toto
Quote: 1.50

Zo aan het einde van het seizoen zijn de belangen groot voor een aantal clubs. PSV wil bijvoorbeeld tweede worden en Willem II vecht tegen degradatie. Zondag spelen deze twee teams tegen elkaar tijdens een Brabantse derby. In deze voorbeschouwing staan voorspellingen, tips en quotes die helpen bij het wedden op deze wedstrijd.

Vooralsnog safe

Willem II eindigde vorig seizoen nog als nummer vijf van de Eredivisie. Nu staat er een één voor die vijf. De Tilburgse club presteert dit jaar ondermaats en moet alle zeilen bijzetten om zich te handhaven. De voorsprong op nummer zestien FC Emmen is slechts één punt, waardoor de laatste drie wedstrijden van het seizoen erg spannend beloven te worden.

Eind april boekte Willem II nog een erg belangrijke zege op RKC. Het won toen met publiek in eigen huis met 1-0 door een goal van Vangelis Pavlidis. Vorige week schoten de Tilburgers net tekort op bezoek bij FC Utrecht. In een vermakelijke wedstrijd ging Willem II met 3-2 ten onder.

Plek twee

PSV verzuimde vorige week om te winnen. In het Philips Stadion speelde het met 2-2 gelijk tegen Heerenveen. Kort na rust werd de wedstrijd erg interessant. Tussen de 57ste en 59ste minuut scoorden de ploegen samen drie keer, waardoor de stand van 0-1 in 2-2 veranderde. Dit was voor het eerst in vier wedstrijden dat PSV punten liet liggen, want in de drie duels daarvoor won de club uit Eindhoven.

Door het gelijke spel kwam PSV op 65 punten, wat er één meer is dan de nummer drie AZ. De tweede plek geeft aan het einde van het seizoen recht op de tweede voorronde van de Champions League. De nummer drie neemt deel aan de derde voorronde van de Europa Conference League. Dat is dus nogal een verschil, waardoor er veel op het spel staat voor PSV en AZ.

Teamnieuws

Willem II mist Miquel Nelom, Robbin Ruiter, Freek Heerkens en Jan-Arie van der Heijden al een tijdje. Zij kampen alle vier met een blessure en doen daarom niet mee. Sebastian Holmén speelt ook niet zondag, want hij is geschorst door zijn gele kaart van vorige week.

De ziekenboeg van PSV is goed gevuld. Timo Baumgartl, Érick Gutiérrez, Ryan Thomas en Mauro Júnior zijn allemaal geblesseerd. Daarnaast kan Mohamed Ihattaren ook niet in actie komen. Hij is ziek.

Makkelijke overwinning

Eerder dit seizoen was er geen vuiltje aan de lucht voor PSV toen het tegen Willem II speelde. Na 22 minuten spelen stond het al op een 2-0 voorsprong en vrij vroeg in de tweede helft kregen de Tilburgers een rode kaart. Donyell Malen zorgde ervoor dat PSV uiteindelijk met 3-0 won. Volgens de bookmakers wordt het dit keer weer een makkelijke overwinning. Een zege van PSV heeft namelijk een quote van 1.44, terwijl een overwinning van Willem II een quotering van 6.35 oplevert.

Willem II – PSV tip

PSV is ongetwijfeld de grote favoriet zondag. Het moet aan de bak om tweede te worden, terwijl Willem II er alles aan doet om degradatie te ontlopen. De Eindhovenaren pakten tien punten in de laatste vier duels, dus met de vorm zit het goed. De tip voor Willem II – PSV is daarom: Winst PSV & Over 1.5 doelpunten. Deze voorspelling heeft een quote van 1.50.

Willem II – PSV Eredivisie wedden

Quotes bij Toto
Winst Willem II: 6.35
Gelijkspel: 5.05
Winst PSV: 1.44