Wedstrijd: VVV-Venlo – Ajax, Eredivisie
Aanvang: zaterdag 24 oktober 2020, 16.30 uur
Beste wedtip: Ajax wint met handicap -1
Bookmaker: Toto
Quote: 1.50

De thuisploeg wil afstand nemen van de degradatiezone en de bezoekers willen de eerste plek veroveren. Hier onze voorspelling met de beste tips en quotes om te wedden op het duel VVV-Venlo – Ajax.

Verrassen

Onder leiding van Robert Maaskant leek het helemaal mis te gaan bij VVV-Venlo vorig seizoen. De Limburgers dreigden af te stevenen op degradatie. Maar toen werd Maaskant opzij geschoven en vloog men Hans de Koning in om hem te vervangen. De Koning bleek een ware wonderdokter en leidde VVV naar een dertiende plaats in de (onafgemaakte) eindstand van de Eredivisie. De voorsprong op directe degradatie was opgelopen tot negen punten. Zeven speelrondes eerder stond het nog op die degradatieplaats.

Ook dit seizoen doet De Koning niets anders met VVV: verrassen. Zoals bij veel clubs uit het rechterrijtje zijn de resultaten nog wisselvallig. Na een spectaculaire 3-5 bij FC Emmen werd netjes met 1-1 gelijkgespeeld bij FC Utrecht. Tegen sc Heerenveen (1-0) en ADO Den Haag (1-2) werd verloren en bij AZ kwam VVV terug tot 2-2. Tip: in vier van de vijf wedstrijden scoorden beide teams. Wedden op de voorspelling dat dit ook tegen Ajax gebeurt, geeft een quote van 1.88.

Zoektocht

Het seizoen is al een tijdje bezig en nog steeds lijkt het voor Ajax-coach Erik ten Hag in het teken te staan van een zoektocht naar de juiste opstelling. Na weken aanmodderen met een middenveld met Édson Álvarez, Ryan Gravenberch en Quincy Promes en met Zakaria Labyad in de spits, bleek de terugkeer van Davy Klaassen de gouden oplossing. Sinds de middenvelder en oud-aanvoerder terug is, gaat het weer beter op het midddenveld en met heel Ajax.

Het moest ook wel beter gaan. Een stroperige 2-1 tegen Vitesse en een 1-0-nederlaag tegen FC Groningen zijn geen goede graadmeter voor een club die kampioen wil worden. De 5-1 tegen sc Heerenveen en de prima wedstrijd tegen Liverpool (0-1 verloren) zijn dat meer. Het zou voor Ajax mooi zijn weer eens te winnen zonder een tegengoal, zoals tegen Sparta (0-1) en RKC (3-0). Je kunt dit als tip gebruiken voor je voorspelling. Wedden dat het lukt, geeft je een quote van 2.02.

Onderlinge resultaten

Gezien het recente onderlinge verleden is Ajax ruim in het voordeel. De laatste zes onderlinge duels werden namelijk allemaal gewonnen, met het mooie doelsaldo 2-20. Vorig seizoen eindigde VVV-Venlo – Ajax in 1-4 en in Amsterdam werd het 6-0.

Teamnieuws

De selectie van VVV-Venlo is redelijk fit en dus hoeft coach Hans de Koning geen gekke keuzes te maken in zijn opstelling. Verwacht dezelfde namen als tegen AZ. De hoop is gevestigd op spits Georgios Giakoumakis.

Ajax-trainer Erik ten Hag moet wel weer puzzelen. Mohammed Kudus kan na zijn opgelopen blessure een tijdje niet meedoen, terwijl Antony er waarschijnlijk ook niet bij is. Quincy Promes mag uitkijken naar een basisplaats, terwijl ook Zakaria Labyad weer staat te springen voor een plek vanaf de aftrap.

VVV-Venlo – Ajax tip

VVV-Venlo – Ajax: de thuisploeg is niet bepaald in vorm en de bezoekers jagen op weer een mooie overwinning. Die gaan ze waarschijnlijk ook pakken. Tip: wedden op de voorspelling ‘Ajax wint met handicap -1’ met een quote van 1.50 bij Toto.

VVV-Venlo – Ajax Eredivisie wedden

Quotes bij Toto

Winst VVV-Venlo: 12.00
Gelijkspel: 6.65
Winst Ajax: 1.18