18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Villarreal – Arsenal, voorspelling – wedden, quotes en tip, 29 april 2021

Joris Velthausz

Wedstrijd: Villarreal – Arsenal, Europa League
Aanvang: Donderdag 29 april 2021, 21.00 uur
Beste wedtip: Villarreal wint
Bookmaker: Toto
Quote: 2.48

De finale van de Europa League komt in zicht, maar hiervoor moet nog wel de halve finale worden gespeeld. Beide teams zullen maar al te graag de finale willen behalen en het seizoen tot een succes maken. In deze voorbeschouwing staan de voorspellingen, quotes en tips die helpen bij het wedden op het duel Villarreal – Arsenal.

Koning Europa League

De trainer van Villarreal is Unai Emery. De Spanjaard wist met Sevilla drie keer op rij de Europa League te winnen tussen 2013 en 2016. Villarreal heeft dus een manager met ervaring op het gebied van dit toernooi. Dat is ook te zien in de uitslagen van dit seizoen. In de Europa League heeft Villarreal geen wedstrijd verloren. Alleen tegen Maccabi Tel Aviv werd gelijkgespeeld, maar verder werden alle wedstrijden gewonnen.

In de knock-outfase van de Europa League trof Villarreal RB Salzburg, Dinamo Kiev en Dinamo Zagreb. Deze wedstrijden werden allemaal gewonnen. Opvallend is dat Villarreal in vijf van deze zes wedstrijden twee keer het net wist te vinden. Het lijkt bijna een zekerheid dat Villarreal er twee maakt in een wedstrijd.

In La Liga staat de club op de zevende plek. Daarmee zou Villarreal volgend seizoen in de Conference League uit moeten komen. De ploeg speelt wisselvallig in de competitie. Er werd overtuigend gewonnen van UD Levante (1-5), maar verloren van Alavés (2-1) en Barcelona (1-2). Tegen Barcelona viel op dat Villarreal wel erg goed speelde. Ondanks dat de ploeg een rode kaart ontving in de tweede helft, was de ploeg beter dan Barcelona in de laatste fase van de wedstrijd. Dat is een goed vooruitzicht tegen Arsenal.

Laatste hoop

Arsenal is in naam nog altijd een grote ploeg, maar de prestaties vallen tegen dit jaar. De club staat tiende in de Premier League en een Europees ticket bemachtigen via de competitie lijkt niet meer mogelijk voor The Gunners. De Europa League is de laatste hoop voor trainer Mikel Arteta om dit seizoen én volgend seizoen te redden. Bij winst van de Europa League is de ploeg volgend jaar geplaatst voor de Champions League, wat voor veel inkosten zorgt.

In de Europa League gaat het vaak goed bij Arsenal. Zo werd er na de groepsfase tegen Benfica, Olympiakos en Slavia Praag gevoetbald. Opvallend is dat Arsenal tegen al deze drie ploegen het in één van de twee wedstrijden bijzonder lastig had, maar de andere wedstrijd met ‘gemak’ won. Zo won Arsenal met 1-3 van Olympiakos, maar verloor het de tweede wedstrijd met 0-1. Tegen Slavia Praag, in de kwartfinale, eindigde de eerste wedstrijd in een 1-1 gelijkspel en de tweede wedstrijd werd toch met 0-4 gewonnen. Dit laat zien hoe wisselvallig het team is.

Het gaat, in tegenstelling tot in de Europa League, niet geweldig in de competitie. Arsenal is heel wisselvallig. Er worden bijna nooit twee wedstrijden op rij gewonnen. Hierdoor komt de ploeg nauwelijks in een prettig ritme. Zo werd er in de laatste wedstrijden gewonnen van Sheffield United (0-3), gelijkgespeeld tegen Fulham (1-1) en verloren van Everton (0-1).

Teamnieuws

Beide ploegen zijn bijna helemaal vrij van blessures. Villarreal mist alleen middenvelder Vicente Iborra en Arsenal mist helemaal niemand. De ploegen zullen beide met de beste elf kunnen starten.

Villarreal – Arsenal tip

De wedstrijd tussen deze twee teams wordt ongetwijfeld spectaculair. Villarreal wil mooi en goed voetbal spelen en Arsenal heeft voorin snelle aanvallers rondlopen die toe kunnen slaan in de counters. Toch lijkt Villarreal in een betere vorm te steken dan de Londenaren. De tip is daarom: wedden op ‘Villarreal wint’ met een quote van 2.48 bij Toto.

Villarreal – Arsenal Europa League wedden

Quotes bij Toto:
Winst Villarreal: 2.48
Gelijkspel: 3.20
Winst Arsenal: 2.75