Wedstrijd: Tsjechië – Engeland, EK 2020
Aanvang: Dinsdag 22 juni, 21.00 uur
Beste wedtip: Engeland wint met 0-1, 0-2 of 0-3
Bookmaker: Toto
Quote: 2.43

Tsjechië en Engeland hebben allebei aan een punt genoeg om zich te plaatsen voor de volgende ronde op het EK. Toch is er ook genoeg reden om voor de overwinning te spelen. Dat leggen we uit in dit artikel. Hier lees je ook de voorspellingen, quotes en tips die helpen bij het wedden op Tsjechië – Engeland.

Schick in vorm

Tsjechië begon Euro 2020 met een 2-0 overwinning in en tegen Schotland. Patrik Schick maakte beide doelpunten in die wedstrijd, waaronder een geweldig doelpunt vanaf de middenlijn. Afgelopen vrijdag zette Schick de Tsjechen vanaf de strafschopstip ook op voorsprong. Kroatië maakte echter gelijk, waardoor de wedstrijd in een 1-1 gelijkspel eindigde. Samen met Cristiano Ronaldo is de Tsjechische aanvaller op dit moment de topscorer van het EK.

Vooral tegen Schotland vertrouwde Tsjechië op de counter. De ploeg zakt ver in, alleen Schick blijft voorin staan. Als ze de bal veroveren komen ze er snel uit, op dat moment gebruikt de ploeg Schick als aanspeelpunt. West Ham United-middenvelder Tomáš Souček is heel belangrijk in het verdedigende spel van trainer Jaroslav Šilhavý. De verdedigende middenvelder onderschept heel veel ballen, en is ook koppend heel goed. Tegen Engeland zal Souček weer een belangrijke rol spelen voor Tsjechië.

Weinig doelpunten

Engeland opende het EK met een 1-0 overwinning op Kroatië. Afgelopen vrijdag volgde een teleurstelling: de wedstrijd tegen Schotland eindigde in een 0-0 gelijkspel. Het probleem voor de ploeg van Gareth Southgate in beide wedstrijden was het creëren van kansen. Tegen Kroatië schoten de Engelsen acht keer op doel, tegen Schotland negen keer. Ondanks de aanwezigheid van onder andere Harry Kane, lukt het de ploeg nog niet om veel doelpunten te maken.

De ploeg van trainer Gareth Southgate speelt graag op balbezit. Middenvelders Phil Foden en Mason Mount moeten het tempo verhogen en de aanvallers wegsturen. Raheem Sterling en Harry Kane moeten voor de doelpunten zorgen bij de Three Lions. Kane is de meest scorende speler uit de selectie, met 34 goals in 55 interlands.

In Engeland stelt men de vraag waarom Jadon Sancho nog geen minuten heeft gemaakt op het EK. De buitenspeler draaide een uitstekend seizoen bij Borussia Dortmund: Sancho maakte acht doelpunten en hij gaf twaalf assists. De aanvaller kan dus voor heel veel dreiging zorgen als hij speeltijd krijgt van Southgate.

Gelijkspel?

Tsjechië en Engeland staan allebei op vier punten in de poule. Kroatië en Schotland staan op één punt, waardoor een gelijkspel genoeg is voor beide ploegen om door te gaan. Engeland zal hier echter vermoedelijk niet voor gaan, want de ploeg heeft een minder doelsaldo dan de Tsjechen. Als de Engelsen een betere loting willen voor de achtste finales, zullen ze dus moeten winnen op Wembley.

Tsjechië– Engeland tip

De kans is groot dat Engeland gaat winnen van Tsjechië. Het team van Southgate zal zich willen herpakken na de zeperd tegen Schotland. Tot nu toe viel het op dit EK tegen met de hoeveelheid kansen die de ploeg wist te creëren. Dit zal beter moeten tijdens het laatste groepsduel. Als dit gebeurt, dan zal Engeland dik van Tsjechië moeten kunnen winnen. De tip: wedden op de combinatieweddenschap ‘Engeland wint met 0-1, 0-2 of 0-3’ met een quote van 2.43 bij Toto.

Tsjechië – Engeland EK 2020 wedden

Quotes bij Toto:
Winst Tsjechië: 6.10
Gelijkspel: 3.80
Winst Engeland: 1.61