Wedstrijd: Tsjechië – Denemarken, EK 2020
Aanvang: Woensdag 3 juli, 18.00 uur
Beste wedtip: Winst Denemarken
Bookmaker: Toto
Quote: 2.06

Zaterdag staat de kwartfinale waar Oranje had kunnen staan op het programma. Tsjechië neemt het dan namelijk op tegen Denemarken voor een plek in de halve finale. In deze voorbeschouwing staan voorspellingen, tips en quotes die helpen bij het wedden op Tsjechië – Denemarken.

Nummer drie

Tsjechië maakte deel uit van groep D, met daarin Engeland, Kroatië en Schotland als tegenstanders. De Tsjechen openden het toernooi met een mooie 0-2 zege op Schotland, mede door twee prachtige goals van Patrik Schick. Tegen Kroatië hield Tsjechie ook stand door met 1-1 gelijk te spelen. Engeland was wel net te sterk met 0-1.

Al deze resultaten brachten Tsjechië naar de derde plek, waardoor het Nederland als tegenstander kreeg. In dat duel ontliepen de teams elkaar niet heel erg totdat Matthijs de Ligt er met rood af moest na een handsbal. De Tsjechen wisten daarna nog twee keer te scoren, wat ervoor zorgde dat ze nu in de kwartfinale staan.

Van nachtmerrie tot sprookje?

Het toernooi begon natuurlijk als een nachtmerrie voor Denemarken toen Christian Eriksen in elkaar zakte tijdens de openingswedstrijd. Het land verloor geheel begrijpelijk daarna met 0-1 van Finland. Daarna verloren de Denen ook nog met 1-2 van de Belgen. Toernooi voorbij, zo leek het. Maar niets is minder waar, want in het laatste groepsduel won Denemarken met 1-4 van Rusland, waardoor het alsnog als één van de beste nummers drie door ging naar de achtste finale.

En in die achtste finale was het Kasper Dolberg die Denemarken naar de overwinning hielp. Hij zorgde voor de eerste twee goals, waarna de Denen uiteindelijk met maar liefst 0-4 wonnen van Wales in Amsterdam.

Teamnieuws

Bij Tsjechië keert Jan Boril terug van een schorsing en hij zou dus weer opgesteld kunnen worden. Aanvoerder Vladimir Darida miste de wedstrijd met Nederland wegens een blessure, maar ook hij lijkt weer mee te kunnen doen.

De Deense aanvoerder Simon Kjær raakte licht geblesseerd in het duel tegen Wales, maar hij wordt nu al terugverwacht. Daniel Wass en Yussuf Poulsen misten de achtste finale. Zij lijken ook weer een optie te zijn voor zaterdag.

Laatste confrontatie

Tsjechië en Denemarken speelde voor het laatst tegen elkaar in een vriendschappelijk duel. Dat was in 2016. Die wedstrijd kende geen winnaar, want het duel eindigde in een 1-1 gelijkspel. Feyenoord-spits Nicolai Jørgensen was destijds trefzeker voor de Denen. De bookmakers schatten de kansen van Denemarken dit keer het hoogst in met een quotering van 2.06. Een overwinning van Tsjechië levert een quote van 3.90 op.

Tsjechië – Denemarken tip

Denemarken heeft in de laatste wedstrijden overtuigd, maar Tsjechië liet ook al zien wat voor taaie ploeg het kan zijn. Toch lijken de Denen helemaal opgeleefd te zijn en hebben zij het doel om het EK binnen te halen voor hun teamgenoot Eriksen. Dat geeft het land een extra boost. De tip voor Tsjechië – Denemarken is: Winst Denemarken. Deze voorspelling heeft een quote van 2.06.

Tsjechië – Denemarken EK 2020 wedden

Quotes bij Toto
Winst Tsjechië: 3.90
Gelijkspel: 3.25
Winst Denemarken: 2.06