18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Tottenham Hotspur – Brentford, voorspelling – wedden, quotes en tip 5 januari 2021

Joris Velthausz

Wedstrijd: Tottenham Hotspur – Brentford, EFL Cup
Aanvang: Dinsdag 5 januari, 20.45 uur
Beste wedtip: Winst Tottenham Hotspur
Bookmaker: Toto
Quote: 1.46

De nummer vier van de Premier League treft de nummer vier van de Championship in de eerste halve finale van de EFL Cup in Engeland. Tottenham Hotspur krijgt in deze halve finale bezoek van Brentford. In deze voorbeschouwing lees je de voorspellingen, tips en quotes die helpen bij het wedden op Tottenham Hotspur – Brentford.

Dodelijk duo

Trainer José Mourinho beschikt in de aanval over een dodelijk duo. Son Heung-min en Harry Kane zijn samen goed voor 22 doelpunten in de Premier League. Ter verduidelijking: Tottenham heeft in totaal 29 goals gescoord. Samen zijn ze dus goed voor bijna alle goals van de Spurs. De statistieken van Harry Kane zijn indrukwekkend en van een klasse die normaal alleen Messi en Ronaldo kunnen behalen. Kane heeft in 16 competitiewedstrijden 10 goals gemaakt en 11 assists gegeven. Hiermee is Kane de eerste speler in de top vijf competities die in de dubbele cijfers zit voor goals én assists.

Door de indrukwekkende cijfers van Kane en Son staat Tottenham Hotspur knap vierde in de competitie. Dit weekend wist de ploeg van Mourinho het Leeds United van Marcelo Bielsa met 3-0 te verslaan. De ploeg lijkt in vorm te zijn.

In de EFL Cup heeft Tottenham pas twee wedstrijden achter de rug. De ploeg kwam in de vierde ronde van de beker in het toernooi. In deze vierde ronde trof Tottenham Chelsea als tegenstander. Er werd na penalty’s van die tegenstander gewonnen. In de kwartfinale speelde Spurs tegen Stoke City en hier werd met 1-3 van gewonnen. Nu staat Brentford op het programma als tegenstander in de halve finale.

Premier League killer?

Brentford mistte vorig jaar in extremis promotie naar de Premier League door de finale van de play-offs te verliezen van Fulham. Het sprookje van trainer Thomas Frank ging niet door maar de ploeg geeft niet op. In de transferperiode vertrok topspits Ollie Watkins voor 30 miljoen naar Aston Villa en met Saïd Benrahma, die naar West Ham vertrok, verloor Frank nog een toonaangevende aanvaller. Echter lijkt dit de ploeg niet heel veel te deren. Spits Ivan Toney, gekomen van Peterborough, rechtsbuiten Bryan Mbeumo en middenvelder Josh Dasilva vangen het gat goed op. Hiermee staat Brentford wederom knap vierde in de Championship met serieuze kansen op promotie.

Waar Tottenham in de vierde ronde het toernooi binnenkwam moest Brentford al vanaf ronde 1 meedoen. Hier werd Wycombe Wanderers na penalty’s verslagen. Vervolgens heeft Brentford vier keer een Premier League-team getroffen. De ploeg won met 0-2 van Southampton, won na penalty’s van West Brom, versloeg Fulham met 3-0 en in de kwartfinale werd Newcastle United met 1-0 verslagen. Brentford is in deze beker echt de killer van de Premier League-clubs. Tottenham Hotspur is gewaarschuwd.

Teamnieuws

José Mourinho kan in deze wedstijd niet beschikken over Giovanni Lo Celso en Gareth Bale door blessures. De kans is groot dat Mourinho niet met zijn sterkste basiselftal tegen Brentford aan de start zal staan. Tottenham heeft een extreem druk programma af te werken en zal een paar bepalende spelers rust willen geven.

Thomas Frank heeft minder last van een druk programma. Brentford speelde op 30 december voor het laatst een wedstrijd omdat de competitiewedstrijd tegen Bristol City niet werd gespeeld. Brentford heeft zodoende alle kans gehad om zich goed voor te bereiden op Tottenham Hotspur.

Tottenham Hotspur – Brentford tip

Tottenham is het aan haar stand verplicht om deze wedstrijd te winnen. Echter kan Mourinho Brentford niet onderschatten. De ploeg heeft al vier Premier League-teams uitgeschakeld in deze bekercyclus. Ook voor een elftal van Tottenham met wat wissels mag het evengoed eigenlijk geen probleem zijn om van Brentford te winnen. De tip voor de wedstrijd Tottenham Hotspur – Brendtford is daarom: wedden op ‘Winst Tottenham Hotspur’ met een quotering van 1.46 bij Toto.

Tottenham Hotspur – Brentford EFL Cup wedden

Quotes bij Toto:
Winst Tottenham Hotspur: 1.46
Gelijkspel: 4.35
Winst Brentford: 6.10