18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Top 5 wedden verrassingen 2020

Bob Ligthart

Wedden op voorspelbare uitslagen brengt zekerheid met zich mee, maar dit zorgt niet voor hoge quoteringen. Met wat meer risico gaan de bedragen van een voorspelling omhoog, waardoor het winbedrag erg mooi kan zijn. Wedden op een verrassing kan dus erg goed uitpakken en in dit artikel blikken we terug op vijf verrassende sportuitslagen die in 2020 plaatsvonden.

Roland Garros-winnares Iga Świątek

Het lukte de ongeplaatste, negentienjarige Iga Świątek om in 2020 Roland Garros te winnen. Voorafgaand aan het toernooi was ze de nummer 54 van de wereld en dus zeker geen favoriet. Ze speelde haar eerste grandslamfinale en won deze dus ook gelijk. In heel het toernooi hoefde ze geen set af te staan, wat de verrassing helemaal compleet maakte.

Op weg naar de finale kwam de tiener onder anderen Marketa Vondrousova (verliezend finaliste 2019) en Simona Halep (winnares Roland Garros 2018) tegen. Tegen alle verwachtingen in versloeg ze deze twee zonder enige moeite. Een sportwedder met heel veel vertrouwen in Świątek had dus enorm kunnen cashen tijdens Roland Garros 2020.

Champions League topscorer Robert Lewandowski

Vanaf het seizoen 2007/ 2008 voerden Cristiano Ronaldo en Lionel Messi de topscorerslijst van de Champions League-seizoenen aan. In 2014/15 eindigden ze samen met Neymar op een gedeelde eerste plaats. In de andere jaren was het altijd Ronaldo of Messi die topscorer van het toernooi werd. De Portugees pakte de topscorerstitel zeven keer en de Argentijn zes keer. Ronaldo is momenteel de topscorer aller tijden van het toernooi met 134 goals en Messi volgt hem met 118 doelpunten. In 2020 was Messi de favoriet om de topscorerstitel te pakken met een quote van 4.95, gevolgd door Ronaldo (5.75).

Robert Lewandowski klimt ook steeds verder op de lijst van topscorers aller tijden en staat nu op plek drie. Hij beëindigde de reeks van Ronaldo en Messi door de topscorer van 2019/2020 te worden in de Champions League. De Poolse spits maakte maar liefst vijftien doelpunten in tien wedstrijden. Lewandowski is natuurlijk een spits van wereldformaat, maar het was een erg knappe prestatie om de twee wereldsterren van hun troon af te stoten. Hij versloeg de rest van het speelveld ook met een straatlengte voorsprong.

Voorafgaand aan het toernooi leverde het wedden op Lewandowski als topscorer een quotering van 14.25 op. De bookmakers zagen Sergio Aguëro (9.00), Mohamed Salah (10.75) of Raheem Sterling (12.75) nog eerder de topscorerstitel winnen.

Tadej Pogačar wint alsnog de Tour

De Tour de France leek dit jaar naar Primož Roglič te gaan. Zijn ploeg Jumbo-Visma domineerde de Ronde van Frankrijk, maar tijdens een tijdrit in het slot van de Tour kreeg Roglič een inzinking. Zijn landgenoot Tadej Pogačar profiteerde hiervan en ging er uiteindelijk met de Tourwinst vandoor.

Bij de start van de Tour gaven de bookmakers Pogačar wel een kans met een quotering van 13.00, maar hij was zeker niet de gedoodverfde favoriet. Naarmate de Ronde van Frankrijk vorderde neigde de eindzege steeds meer naar Roglič, maar het was toch Pogačar die met de gele trui over de Champs Elysees reed. Zowel voorafgaand aan als tijdens de Tour had je dus goed kunnen cashen met een weddenschap op de eindzege voor Pogačar.

Peter Wright wint WK Darts 2020

Voorafgaand aan het WK Darts was Michael van Gerwen de gedoodverfde favoriet. Wedden op hem als winnaar leverde aan het begin van het toernooi slechts een quote van 2.15 op. De Vlijmenaar won het toernooi in 2019 voor de derde keer in zijn carrière en de bookmakers dachten dat hij dit kunstje in 2020 dunnetjes zou overdoen. De man die hem eventueel zou kunnen stoppen, was Gerwyn Price. Hem als winnaar leverde een quotering van 5.50 op.

Het liep uiteindelijk uit op een finale tussen Michael van Gerwen en Peter Wright. Aan het begin van het toernooi stond er een quote van 13.75 op de eindoverwinning van Wright. Toen de finale daar was, had een zege van Van Gerwen een quote van 1.33 en een overwinning van Wright 3.45. De Schot bleef dus de underdog, maar in de finale rekende hij vrij gemakkelijk met de Nederlander af. Wright won de WK-finale met 7-3 en een gemiddelde van 103,22. Het was voor het eerst dat hij het wereldkampioenschap binnenhaalde.

Coronaseizoen Formule 1

Het was een kort seizoen voor de coureurs van de Formule 1. Vorig seizoen waren er nog 21 races, maar dit keer moesten ze het met zeventien races doen. Toch was het seizoen lang genoeg voor veel verrassingen. Dit jaar stonden er dertien verschillende coureurs op het podium, terwijl dit er in het vorige seizoen maar negen waren. Ferrari speelde hier een belangrijke rol in. Dit team viel namelijk erg tegen, waardoor andere teams meer kansen kregen in de voorhoede van het veld.

Na de top drie – Lewis Hamilton, Valtteri Bottas en Max Verstappen – waren het niet de ploeggenoot van Verstappen of de Ferrari’s, maar Sergio Perez, Daniel Ricciardo en Carlos Sainz die op de plaatsen vier, vijf en zes eindigden. Dit geeft wel aan dat er veel verschuivingen waren ten opzichte van 2019. Daarnaast waren de podiums van verschillende GP’s erg verrassend, waardoor er veel geld te verdienen was als je op de verrassingen had gewed.