Wedstrijd: Standard Luik – Genk, Jupiler Pro League
Aanvang: Vrijdag 23 juli 2021, 20.45 uur
Beste wedtip: Genk wint
Bookmaker: Toto
Quote: 2.31

In de rest van Europa duurt het nog een paar weken voordat de competitie officieel begint. Bij onze zuiderburen gaat de competitie aankomende vrijdag al van start. Standard Luik en Genk treffen elkaar in de eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen. Dit is een herhaling van de bekerfinale van vorig seizoen. Hier onze voorspelling met de beste tips en quotes om te wedden op het duel Standard Luik – Genk.

Omhoog kijken

Afgelopen seizoen eindigde Standard Luik zesde in de reguliere competitie in België. Voor de kampioenschapsronde was de club dus uitgeschakeld. Luik kon nog wel de Conference League halen door de Play-off te winnen, maar ook dit ging fout voor Standard. De club werd vierde in deze groep achter Gent, Mechelen en Oostende. Luik mikt ongetwijfeld op een plek bij de top vier in dit seizoen.

De club kent een wisselvallige voorbereiding. In de zes oefenwedstrijden wist Standard maar één keer te winnen, met 3-2 tegen Cercle Brugge. Er werd echter maar een keer verloren. De andere vier duels eindigden in een gelijkspel. De laatste oefenwedstrijd van Standard Luik van afgelopen week eindigde in een 3-3 gelijkspel tegen Stade Rennes. Dat is een knappe prestatie, want Rennes doet het de laatste jaren uitstekend in de Franse competitie.

Standard moet het hebben van de kracht op het middenveld, waar het op papier de beste spelers uit de selectie heeft. Aanvallende middenvelder Selim Amallah moet het spel maken en Nicolas Raskin en Gojko Cimirot of Samuel Bastien helpen hem hierbij.

Een gooi naar de titel

De laatste twee jaar wist Club Brugge de titel te veroveren in België. KRC Genk lijkt de grootste uitdager te zijn van Brugge. John van den Brom kwam over van AZ en doet het uitstekend met Genk. Zo wist hij vorig jaar de beker te winnen. In de Belgische Supercup verloor Genk echter met 3-2 van Club Brugge.

De voorbereiding van Genk verloopt redelijk goed. Er werden drie wedstrijden gewonnen door de club. Tegen Groningen en AZ speelde Genk met 1-1 gelijk. Afgelopen maandag wist Genk nog met 5-2 te winnen vanMVV. De club lijkt kortom klaar voor het nieuwe seizoen. In augustus kan de club zich ook nog kwalificeren voor de Chapions League, maar voor nu wordt er op de competitie gefocust.

De selectie van Genk barst van de kwaliteiten. De club heeft uitstekend ingekocht met Carel Eiting, Mike Trésor Ndayishimiye, Mujaid Sadick en Simen Jukleröd. Naast deze versterkingen kon Van den Brom al gebruik maken van Cyriel Dessers, Daniel Munoz, Jhon Lucumí, Junya Ito en Paul Onuachu. Daarnaast heeft de club veel jonge keepers. Maarten Vandevoordt is pas negentien, maar doet het al uitstekend bij Genk. De Europese topclubs zullen hem zeker volgen.

Onderlinge resultaten

Vorig seizoen was de bekerfinale in België tussen deze twee ploegen. Genk won toen met 1-2. Dit kwam door doelpunten van Junya Ito en Théo Bongoda. Jackson Muleka maakte nog de aansluitingstreffer, maar Standard kon het resultaat niet meer omdraaien. De twee wedstrijden in de competitie van vorig seizoen eindigden beide in een gelijkspel.

Standard Luik – Genk tip

Een herhaling van de bekerfinale van vorig jaar. Genk is dan ook de favoriet voor deze wedstrijd. Dat is ook niet gek als er wordt gekeken naar de selectie van het team. Genk heeft duidelijk meer kwaliteiten en hoort hier te winnen. Daarom de tip: wedden op ‘Genk wint’ met een quote van 2.31 bij Toto.

Standard Luik – Genk Jupiler Pro League wedden

Quotes bij Toto:
Winst Standard Luik: 2.80
Gelijkspel: 3.40
Winst Genk: 2.31