Wedstrijd: Sparta – PSV, Eredivisie
Aanvang: Zaterdag 16 januari, 18.45 uur
Beste wedtip: PSV wint
Bookmaker:
Toto
Quote: 1.64

De maand vol met toppers is niet geweldig begonnen voor PSV. Nu staat Sparta-uit op het programma en gaan de Eindhovenaren naar Het Kasteel om punten te pakken. Hier lees je de voorspellingen, tips en quotes die helpen bij het wedden op Sparta – PSV.

Comeback

Sparta begon dit seizoen verschrikkelijk slecht door in de eerste zeven speelrondes niet te winnen. Henk Fraser heeft het toch op de rails gekregen en de Rotterdammers draaien weer knap mee in de middenmoot van de Eredivisie. Sparta staat momenteel achtste en dat is voor ploegen als Heerenveen en FC Utrecht, wat een uitstekende prestatie is van de club.

Van de laatste vijf wedstrijden wist Sparta er drie te winnen. FC Groningen was met 2-3 te sterk voor de Rotterdammers. En ook stadsgenoot Feyenoord bleek met 0-2 te sterk te zijn. Echter werd er door Fraser en zijn spelers wel met 1-3 van Willem II gewonnen, met 0-2 van FC Twente en afgelopen speelronde met 0-1 van Fortuna Sittard. Nu staat PSV op het programma voor Sparta. Dat wordt een uitdaging, maar het is dit seizoen wel duidelijk geworden dat je Sparta nooit mag onderschatten.

Teleurstellend

Januari, de maand vol toppers, is niet goed begonnen voor de Eindhovenaren. De ploeg kwam tegen Ajax goed op een 2-0 voorsprong door twee goals van Eran Zahavi. Echter kon PSV het niet volhouden en kwam Ajax uiteindelijk tot een 2-2 gelijkspel.

Dit resultaat gaf PSV toch wel vertrouwen voor de wedstrijd tegen AZ van afgelopen week. Echter eindigde de wedstrijd in een teleurstellend resultaat voor trainer Roger Schmidt. Teun Koopmeiners maakte in de eerste helft twee doelpunten waardoor PSV terug moest komen na de rust. Dit lukte redelijk doordat Philipp Max een vrije trap schitterend in de kruising plaatste. Echter kon PSV niet doordrukken en maakte Calvin Stengs er in de negentigste minuut nog 1-3 van.

Natuurlijk zeggen deze twee wedstrijden niet alles voor dit seizoen. Maar PSV heeft wel kansen laten liggen om de koppositie van de Eredivisie te veroveren. Waar PSV voorafgaand aan de wedstrijd tegen Ajax op één punt van de ploeg stond, staat het nu vier punten achter. Dit is natuurlijk nog te overbruggen, maar PSV mag geen punten morsen tegen een ploeg als Sparta.

Vorige ontmoeting

De twee ploegen zijn elkaar pakweg twee maanden geleden al tegengekomen voor de wedstrijd in Eindhoven. Deze wedstrijd eindigde in een 1-0 overwinning voor PSV. Donyell Malen maakte de enige treffer in het laatste kwartier van de wedstrijd. Sparta bewees dus al dat het PSV lang van het scoren af kan houden.

Teamnieuws

Henk Fraser mist een aantal verdedigers tegen PSV. Keeper Tim Coremans is nog altijd geblesseerd, enn afgelopen weken kwamen verdedigers Bart Vriends en Mica Pinto daar ook bij. Fraser moet even puzzelen om dit op te lossen.

Roger Schmidt mist nog altijd Armando Obispo en Maximilliano Romero. In december kwamen daar ook Richard Ledezma en Mario Götze bij. Vooral Götze is een aderlating voor PSV omdat de ploeg zijn creativiteit goed kan gebruiken om spitsen Malen en Zahavi te bedienen.

Sparta – PSV tip

PSV kan zichzelf niet nog meer puntenverlies permitteren. De ploeg moet nu gaan winnen om niet in een negatieve spiraal terecht te komen. Sparta kan hier de perfectie tegenstander voor zijn. Echter, in de vorige ontmoeting hielden de Rotterdammers het lang vol tegen PSV.

Het is zaak voor Schmidt en zijn team om snel te scoren en de wedstrijd dan op slot te gooien. De tip voor de wedstrijd Sparta – PSV: wedden op ‘Winst PSV’ met een quotering van 1.64 bij Toto.

Sparta – PSV Eredivisie wedden

Quotes bij Toto:
Winst Sparta: 4.95
Gelijkspel: 4.20
Winst PSV: 1.64