18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Sparta – Feyenoord voorspelling – wedden, quotes en tip 10 januari 2020

Joris Velthausz

Wedstrijd: Sparta – Feyenoord, Eredivisie
Aanvang: Zondag 10 januari 2020, 12.15
Beste wedtip: Winst Feyenoord
Bookmaker: Toto
Quote: 1.86

De Eredivisie clubs hebben een tijdje welverdiende rust gehad en gaan er deze maand weer tegenaan. In de eerste speelronde van het nieuwe jaar komen de Rotterdamse clubs elkaar tegen. Feyenoord gaat op bezoek bij het Kasteel van Sparta. Hier onze voorspelling met de beste tips en quotes om te wedden op het duel Sparta – Feyenoord.

Stabiele middenmoter

Henk Fraser, trainer van Sparta, heeft alle zaakjes goed op orde in Rotterdam. Na een slechte start van Sparta is de ploeg naar de negende plek in de Eredivisie gestegen. In de eerste zeven speelrondes wist Sparta namelijk niet te winnen. Fraser heeft het vertrouwen gekregen en dit waargemaakt.

Van de laatste zeven duels heeft Sparta vijf wedstrijden weten te winnen. Alleen PSV was met 1-0 te sterk en ook FC Groningen won van Sparta met 2-3. Sparta won ondertussen wel met 0-2 van RKC Waalwijk, met 6-0 van ADO Den Haag, 2-1 van FC Emmen, 1-3 van Willem II en in de laatste wedstrijd wonnen de Rotterdammers ook met 0-2 van FC Twente. Door de rush van de ploeg veranderde Sparta van de hekkensluiter van de Eredivisie in een stabiele middenmoter. Zondag komt Feyenoord op bezoek en zal Fraser er alles aan doen om punten te pakken tegen de stadsgenoot.

Lucas Pratto

Dick Advocaat haalt met Lucas Pratto zijn gewenste spits binnen. De Argentijn komt over van River Plate waar hij op een dood spoor zat. Afgelopen seizoen speelde de spits 31 duels voor River Plate en hierbij maakte hij vier goals en gaf hij drie assists. Dit zijn wellicht geen klinkende cijfers, maar Feyenoord haalt wel een fysiek sterke spits binnen die nuttig kan zijn voor de club. Het is een huur deal dus er zit ook weinig risico aan Pratto.

Feyenoord staat momenteel derde in de competitie, op vijf punten van Ajax. Voor de korte pauze van de Eredivisie won Feyenoord nog met 3-0 van Heerenveen. Daarvoor verloren ze echter wel met 1-0 van Vitesse. Echter heeft Dick Advocaat en Feyenoord zich goed kunnen voorbereiden op Sparta en de ploeg zal dus ook met een goed plan aan de start staan. Een overwinning is van belang voor Advocaat omdat de ploeg dan Ajax of PSV nadert. Deze ploegen spelen namelijk tegen elkaar dit weekend. De uitgelegen kans om richting de top twee te sluipen.  

Teamnieuws

Henk Fraser hoeft alleen keeper Tim Coremans te missen, dit is echter al sinds juni 2020. Fraser kan dus verder gaan op de positieve trend voor de pauze in de competitie.

Dick Advocaat heeft daarentegen wel last van blessures. Sven van Beek, Robert Bozenik, Christian Conteh, Justin Bijlow, João Carlos Teixeira en Orkun Kökçü zullen allemaal niet van de partij zijn tegen Sparta. Er zullen dus een paar spelers van de bank in het elftal komen te staan.  

Laatste edities

Tijdens de laatste twee edities in de Eredivisie speelde de clubs gelijkspel. Vorig seizoen eindigde de wedstrijd in een 2-2 gelijkspel. En eerder dit seizoen werd het met 1-1 gelijk. Kijkende naar deze statistieken ontlopen de ploegen elkaar dus nauwelijks.

Echter speelde de ploegen ook een oefenwedstrijd naar aanloop van het seizoen tegen elkaar. Deze wedstrijd wist Feyenoord met 3-0 te winnen, dit zegt echter niet alles omdat het een oefenwedstrijd blijft.

Sparta – Feyenoord tip

Ondanks dat uit de afgelopen edities blijkt dat het spannend is tussen Sparta en Feyenoord is de club van Advocaat de favoriet bij Toto. Kijkende naar de kwaliteit in de selecties is dit ook volkomen terecht. Feyenoord zou deze wedstrijd normaal gesproken moeten winnen. En Lucas Pratto zou zichzelf ook willen laten zien bij zijn debuut. Daarom is de tip voor Sparta – Feyenoord: wedden op ‘Feyenoord wint’ met een quotering van 1.86 bij Toto   

Sparta – Feyenoord Eredivisie wedden

Quotes bij Toto
Winst Sparta: 3.60
Gelijkspel: 3.75
Winst Feyenoord: 1.86