18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Southampton – Liverpool, voorspelling – wedden, quotes en tip 4 januari 2021

Cas Geleijnse

Wedstrijd: Southampton – Liverpool, Champions League
Aanvang: Maandag 4 januari, 21.00 uur
Beste wedtip: Liverpool wint zonder tegendoelpunt
Bookmaker: Toto
Quote: 3.00

Manchester United is langszij gekomen bij Liverpool in de Premier League. De regerend landskampioen is verwikkeld geraakt in een spannende titelrace. Nu moeten de mannen van Jürgen Klopp op bezoek bij de nummer negen: Southampton. In deze voorbeschouwing lees je de voorspellingen, tips en quotes die helpen bij het wedden op Southampton – Liverpool.

Danny Ings

Southampton is op dit moment de nummer negen van de Premier League. De ploeg van Ralph Hasenhüttl sloot 2020 af met een 0-0 gelijkspel tegen West Ham United. Voor de Saints was dit het twee duel op rij dat dit gebeurde. Ook de wedstrijd tegen Fulham eindigde in 0-0. De afgelopen vier competitieduels wist Southampton niet te winnen. Ook werd in deze vier wedstrijden slechts één doelpunt gemaakt. Het laatste duel dat werd gewonnen was op 13 december. Sheffield United werd met 3-0 verslagen dankzij doelpunten van Che Adams, Stuart Armstrong en Nathan Redmond.

Topscorer Danny Ings scoorde zijn laatste doelpunt tegen Brighton op 7 december. Hij scoorde in de vijf daaropvolgende wedstrijden niet. Ings staat op zes doelpunten dit seizoen. Vorig seizoen maakte Ings 22 doelpunten; maar één goal minder dan topscorers Jamie Vardy en Pierre-Emerick Aubameyang. Wedden op een goal van Danny Ings heeft een quote van 2.85.

Veel gelijk

Op 19 december won Liverpool met 0-7 bij Crystal Palace. Het vervolg op deze monsterzege was echter matig. Zowel tegen West Bromwich Albion als tegen Newcastle United speelde Liverpool gelijk. Door deze twee gelijke spelen kwam Manchester United langszij in de competitie. Beide ploegen hebben 33 punten uit zestien wedstrijden. Het doelsaldo geeft Liverpool op dit moment de koppositie.

Liverpool is de meest scorende ploeg van de Premier League. Onder aanvoering van Mohamed Salah scoorden de Reds 37 doelpunten. Salah zelf was verantwoordelijk voor meer dan een derde van deze goals: de Egyptenaar maakte dit seizoen dertien doelpunten. Wedden op een goal van Salah heeft een quote van 1.82.

Jürgen Klopp ziet zijn ploeg dit seizoen veel vaker puntverlies lijden dan in het afgelopen seizoen. In het seizoen 2019-2020 speelde Liverpool drie keer gelijk en werd er drie keer verloren. Dit seizoen speelde de ploeg al zes keer gelijk en werd er één keer verloren. Vorig seizoen sleepte Liverpool er vaak nog een overwinning uit, dit seizoen moeten ze het vaker doen met een gelijkspel.

Vorig seizoen

Vorig seizoen won Liverpool beide ontmoetingen met Southampton. Op bezoek in het St. Mary’s Stadium werd er met 1-2 gewonnen. Op het eigen Anfield Road won Liverpool met 4-0. De ploeg van Klopp werd uiteindelijk kampioen met een enorme voorsprong, Southampton eindigde op de elfde plaats in de Premier League.

De laatste zes onderlinge ontmoetingen werden gewonnen door Liverpool. Southampton won voor het laatst in januari 2017 van Liverpool.

Southampton – Liverpool tip

De statistieken bieden Southampton weinig hoop. De ploeg van Hassenhüttl is niet in vorm en de statistieken tegen Liverpool zijn ook al niet hoopgevend. Liverpool zal tegen Southampton moeten laten zien dat ze zich kunnen herstellen en nog steeds de favoriet zijn voor de titel. De doelpuntendroogte bij Southampton zal tegen Liverpool moeilijk doorbroken gaan worden. De tip is daarom ook: wedden op ‘Liverpool wint zonder tegendoelpunt’ met een quote van 3.00 bij Toto.

Southampton – Liverpool Premier League wedden

Quotes bij Toto:
Winst Southampton: 4.55
Gelijkspel: 3.95
Winst Liverpool: 1.64