18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Southampton – Arsenal, voorspelling – wedden, quotes en tip 26 januari 2021

Cas Geleijnse

Wedstrijd: Southampton – Arsenal, Premier League
Aanvang: Dinsdag 26 januari, 21.15 uur
Beste wedtip: Arsenal wint
Bookmaker: Toto
Quote: 2.25

Arsenal werd in de FA Cup uitgeschakeld door Southampton. Een paar dagen later krijgt de ploeg van Mikel Arteta meteen de kans op revanche. In deze voorbeschouwing staan de voorspellingen, tips en quotes die helpen bij het wedden op Southampton – Arsenal.

Goede reeks

De goede vorm van Arsenal kwam abrupt tot zijn einde in de FA Cup. In de Premier League won Arsenal vier van de afgelopen vijf wedstrijden. Door deze goede reeks is Arsenal gestegen naar de elfde plaats in de competitie. Arsenal was bezig aan een dramatisch seizoen, maar lijkt nu langzaam op weg naar de plaatsen die recht geven op Europees voetbal. Tegenstander Southampton heeft twee punten meer, Arsenal kan dus minstens één plek stijgen bij een overwinning.

De ploeg van Mikel Arteta begint binnenkort aan de knock-outfase van de Europa League. In hun poule wisten de Gunners al hun wedstrijden te winnen. Molde FK, Rapid Wien en Dundalk FC werden allemaal twee keer verslagen. Arsenal heeft Benfica geloot als tegenstander voor de eerste knock-outronde.

Ondanks de elfde plaats is Arsenal één van de minst gepasseerde ploegen van de Premier League. De Londenaren kregen negentien doelpunten tegen in evenveel wedstrijden. Ter vergelijking: nummer vier Liverpool kreeg dit seizoen 22 goals tegen. Wedden op ‘Southampton aantal doelpunten minder dan 1.5’ heeft een quote van 1.42.

Danny Ings

Southampton plaatste zich voor de vijfde ronde van de FA Cup. Een eigen doelpunt van Gabriel was genoeg voor de ploeg van Ralph Hassenhüttl. In de volgende ronde moet de ploeg op bezoek bij Wolverhampton Wanderers. Southampton maakt nog steeds kans om voor de tweede keer in haar historie de FA Cup te winnen. De eerste en enige keer dat de beker werd gewonnen was in het seizoen 1975/76.

In de Premier League staat Southampton op de tiende plaats. Southampton is bezig aan een wisselvallige periode in de competitie. Een gelijkspel tegen West Ham United werd opgevolgd door een overwinning op Liverpool. Daarna verloren de Saints van Leicester City. Southampton staat op dit moment tiende met 29 punten.

Ook Southampton krijgt weinig doelpunten tegen dit seizoen. De ploeg van Hassenhüttl incasseerde 21 tegentreffers. Zelf wist de ploeg 26 doelpunten te maken. Topscorer is Danny Ings: de spits maakte dit seizoen zeven treffers in de Premier League. Vorig seizoen maakte Ings 22 doelpunten en eindigde hij samen met Pierre-Emerick Aubameyang als tweede op de topscorerslijst. Wedden op een doelpunt van Ings heeft een quote van 2.42.

Vorige ontmoetingen

De vorige wedstrijd werd dus gewonnen door Southampton. Ook in december ontmoetten beide ploegen elkaar, toen voor de Premier League. In het Emirates Stadium eindigde het duel in 1-1. Theo Walcott opende de score, Pierre-Emerick Aubameyang maakte de gelijkmaker.

Southampton – Arsenal tip

Afgaande op de vorige ontmoetingen zal de wedstrijd tussen Southampton en Arsenal een spannende worden. Arsenal is door de sterke reeks in de competitie licht favoriet. De ploeg van Arteta zal verdedigend waarschijnlijk weer sterk voor de dag komen. Ook zullen de bezoekers hun opmars in de Premier League willen voortzetten door Southampton te kloppen en te passeren op de ranglijst. De tip voor dit duel: wedden op ‘Arsenal wint’ met een quote van 2.25 bij Toto.

Southampton – Arsenal Premier League wedden

Quotes bij Toto:
Winst Southampton: 3.05
Gelijkspel: 3.25
Winst Arsenal: 2.25