Wedstrijd: Sevilla – AS Roma, Europa League
Aanvang: donderdag 6 augustus 2020, 18.55 uur
Beste wedtip: Sevilla wint
Bookmaker: Toto
Quote: 2.12

De Spaanse en Italiaanse competities zijn afgerond, maar deze clubs mogen nog even doorvoetballen in de Europa League. Hier onze voorspelling met de beste tips en quotes om te wedden op het duel Sevilla – AS Roma.

Eer

Als er al een club is die een algemene eer heeft hoog te houden in de Europa League, dan is dat zonder enige twijfel Sevilla. Sinds de start van de Europese competitie in deze vorm wonnen Sevilla en Atlético Madrid de competitie drie keer, meer dan elke andere club. Maar voor de laatste eindwinst moeten we inmiddels wel terug naar het seizoen 2015/16. Tip: denk je dat Sevilla het toernooi gaat winnen? Wedden op deze voorspelling geeft een quote van 10.00.

Sinds halverwege februari heeft Sevilla niet meer verloren. Sterker nog: de club eindigde het reguliere seizoen fantastisch. Van de laatste zes wedstrijden werden er vijf gewonnen. En in vijf van de laatste zes wedstrijden wist Sevilla de nul te houden. Dit kan een aanwijzing geven dat het voor Roma weleens heel lastig kan gaan worden een doelpunt te maken tegen Sevilla. Sinds de herstart kreeg het maar één tegengoal in zes thuisduels.

Spektakel

Istanbul Başakşehir, Wolfsberger AC, Borussia Mönchengladbach en AA Gent. Al deze clubs speelden dit Europa League-seizoen al tegen AS Roma. En met wisselend succes. De Duitsers van Mönchengladbach waren Sevilla over twee duels de baas, maar de rest kon de Italianen geen strobreed in de weg leggen. Nu vormt Sevilla de eerste echt grote uitdager na de groepsfase, omdat ook AA Gent geen grote tegenstand bleek te kunnen bieden.

Sinds de Serie A weer begon na de coronastop, heeft Roma wat wisselende resultaten behaald. Eind juni en begin juli verloren de Romeinen drie keer, maar de reeks van acht wedstrijden daarna leverde zeven zeges en een gelijkspel op. Opvallend is het spektakel in deze duels. In zeven van de acht wedstrijden scoorden beide teams. Dit kan een tip zijn voor je voorspelling. Wedden dat ook nu beide teams scoren levert je namelijk een mooie quote van 1.79 op.

Onderlinge resultaten

De wedstrijd Sevilla – AS Roma stond nog nooit officieel gepland in Eurpees verband. Wel speelden de clubs recentelijk in 2015 en 2017 nog tegen elkaar. Eerst won Roma met 6-4 en twee jaar later zegevierden de Spanjaarden met 2-1.

Teamnieuws

Sevilla moet een sleutelspeler missen, omdat doelman Tomás Vaclik last heeft van een knieblessure. Hierdoor krijgt Yassine Bounou de voorkeur onder de lat. Twee spelers zijn er niet meer bij. De verhuurperiode van Sergio Reguilón is afgelopen, terwijl Éver Banega naar Al-Shabab is vertrokken. Verwacht hierdoor Sergio Escudero in de basis.

Tegenstander AS Roma moet het stellen zonder drie spelers. Reservedoelman Antonio Mirante en middenvelder Lorenzo Pellegrini zijn geblesseerd, terwijl Jordan Veretout een schorsing van een wedstrijd uitzit. Chris Smalling is teruggekeerd naar Engeland, waardoor er een grote kans is dat Bruno Peres mag starten.

Sevilla – AS Roma tip

Sevilla – AS Roma: beide teams hebben hun competitie prima afgesloten, het is nu de vraag wie hier beter van start gaat. Wij zetten ons geld op de thuisploeg. Tip: wedden op de voorspelling ‘Sevilla wint’ met een quote van 2.12 bij Toto.

Sevilla – AS Roma Europa League wedden

Quotes bij Toto

Winst Sevilla: 2.12
Gelijkspel: 3.25
Winst AS Roma: 3.35