Wedstrijd: RKC – Feyenoord, Eredivisie
Aanvang: zondag 25 oktober 2020, 16.45 uur
Beste wedtip: Feyenoord wint
Bookmaker: Toto
Quote: 1.28

RKC ontvangt Feyenoord in speelronde 6 van de Eredivisie. Feyenoord staat vierde, tegenstander RKC staat dertiende. Feyenoord speelde op donderdag 0-0 bij Dinamo Zagreb in de Europa League. RKC speelde 1-1 in een inhaalwedstrijd voor de Eredivisie tegen PEC. Hier de voorspellingen, tips en quotes die helpen bij het wedden op RKC – Feyenoord.

Verbetering

Na een moeizame start is het bij RKC gaan lopen. De eerste drie wedstrijden werden verloren, maar in de afgelopen twee wedstrijden behaalden de Waalwijkers vier punten. Heracles werd met 1-0 verslagen en vervolgens werd met 1-1 gelijkgespeeld tegen PEC Zwolle. Met deze vier punten staat RKC dertiende in de Eredivisie. Een goede opmars na een moeizame start.

Bij RKC valt op dat er weinig doelpunten worden gemaakt. De Waalwijkers scoorden drie keer in de eerste vijf wedstrijden van het seizoen. Hiermee heeft de club, samen met Heracles, de minste doelpunten gemaakt van de gehele competitie. Afgelopen woensdag tegen PEC Zwolle werd laat in de wedstrijd de goal gemaakt door nieuwe spits Finn Stokkers. Hij maakte zijn eerste treffer van het seizoen.

RKC zal dit weekend weer hopen te kunnen leunen op de ervaring van Vurnon Anita. De drievoudig Nederlands international moet de onervaren ploeg uit Waalwijk helpen zich dit seizoen te handhaven.

Berghuis

Feyenoord speelde afgelopen donderdag met 0-0 gelijk tegen Dinamo Zagreb in de Europa League. Hiermee blijven de Rotterdammers ongeslagen dit seizoen. De ploeg van Dick Advocaat pakte elf punten uit de eerste vijf speelrondes. Dit is goed voor een vierde plek. Feyenoord is niet slecht begonnen aan het Eredivisieseizoen. De Rotterdammers zullen RKC willen verslaan en op die manier druk houden op concurrenten Ajax en PSV.

In tegenstelling tot tegenstander RKC weet Feyenoord wel makkelijk het net te vinden. Met twaalf doelpunten is Feyenoord de meest scorende club van de Eredivisie. Precies de helft kwam van de voet van Steven Berghuis. Met zijn zes goals is Berghuis op dit moment topscorer van de Eredivisie. De aanvoerder begon het seizoen zeer sterk. Hij was in elke competitiewedstrijd bij een doelpunt betrokken. Hij miste wel een penalty in het duel met Dinamo Zagreb. Berghuis zal hierdoor op zoek zijn naar eerherstel tegen RKC.

Feyenoord mist een aantal belangrijke spelers door blessures. Leroy Fer, Róbert Boženík, Luis Sinisterra en Sven van Beek ontbreken met blessures. Dick Advocaat moet daardoor puzzelen in zijn opstelling. Tegen Dinamo Zagreb werd Fer vervangen door Orkun Kökçü. Advocaat gaf aan dat dat hem wel beviel, dus te verwachten valt dat dit tegen RKC ook weer het geval zal zijn.

Vorige ontmoetingen

Afgelopen seizoen speelden RKC en Feyenoord één keer tegen elkaar. In de Kuip won Feyenoord met 3-2.

De laatste keer dat RKC won van Feyenoord was in november 2013. RKC versloeg de Rotterdammers toen met 1-0 in eigen huis.

RKC – Feyenoord tip

De meest scorende ploeg van de Eredivisie gaat op bezoek bij de minst scorende. RKC raakte de afgelopen competitiewedstrijden in betere vorm, maar lijkt geen partij voor Feyenoord. Het scorend vermogen van vooral Berghuis zal naar alle waarschijnlijkheid het verschil gaan maken. De tip voor dit duel is dus ook ‘Feyenoord wint’. Wedden op deze voorspelling heeft een quote van 1.28 bij Toto.

RKC – Feyenoord Eredivisie wedden

Quotes bij Toto

Winst RKC: 8.25
Gelijkspel: 5.60
Winst Feyenoord: 1.28