18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

RB Leipzig – SC Paderborn voorspelling – wedden, quotes en tip 6 juni 2020

Tim Giesbers

Wedstrijd: RB Leipzig – SC Paderborn, Bundesliga
Aanvang: zaterdag 6 juni 2020, 15.30 uur
Beste wedtip: RB Leipzig wint met handicap -2
Bookmaker: Toto
Quote: 1.88

Een van de titelkandidaten neemt het in eigen huis op tegen de absolute hekkensluiter. Hier onze voorspelling met de beste tips en quotes om te wedden op het duel RB Leipzig – SC Paderborn.

Bijstellen

De afgelopen weken heeft RB Leipzig de doelstelling wat moeten bijwerken. Het grote doel van de club van het energydrink-concern Red Bull is natuurlijk om Duitsland in zoverre te veroveren dat een titel gevierd kan worden. Sinds Leipzig promoveerde naar de Bundesliga eindigde de club achtereenvolgens als tweede, zesde en derde. De kans dat de club derde wordt is dit jaar weer groot, aangezien het ook op die plek bivakkeert met nog vijf duels te gaan.

De laatste weken is de achterstand op Bayern München en Borussia Dortmund opgelopen door een aantal gelijke spelen. Tegen Bayer Leverkusen (1-1), VfL Wolfsburg (0-0), SC Freiburg (1-1) en Hertha BSC (2-2) wist Leipzig niet te winnen. Bayern bleef in de tussentijd alles winnen en verdween daarmee steeds verder uit zicht. Timo Werner is de grote man dit seizoen met 25 goals. Tip: wedden op een goal van hem levert een quote van 1.37 op.

Avontuur

Nog vijf wedstrijdjes en dan is het avontuur van SC Paderborn in de Bundesliga voorbij. Althans, het lijkt bijna niet meer goed te kunnen gaan voor de promovendus. In de laatste vijf duels zou het dan minimaal acht punten moeten goedmaken op de concurrentie. En in die reeks speelt Paderborn dan ook nog eens tegen hoogvliegers als Leipzig en Borussia Mönchengladbach. De kans is groot dat Paderborn als nummer laatst degradeert, net als in het seizoen 2014/15.

Hoewel Paderborn met stip laatste staat, slaat het de laatste weken absoluut geen modderfiguur (de 1-6-nederlaag tegen Borussia Dortmund daargelaten). Voor die afstraffing speelde de club zelfs drie keer op rij gelijk. Zowel tegen Fortuna Düsseldorf (0-0) als tegen 1899 Hoffenheim (1-1) en FC Augsburg (0-0) werden de punten gedeeld. Tip: je kunt wedden dat dit opnieuw lukt. De voorspelling voor een gelijkspel heeft een quote van 7.85.

Onderlinge resultaten

Doordat SC Paderborn vooral in de 2. Bundesliga actief is geweest, is er niet een heel ruim onderling verleden. In 2014 won Leipzig in de beker en in het seizoen 2015/16 was Leipzig met 2-0 en 0-1 te sterk voor Paderborn op het tweede niveau. Afgelopen november werd het in Paderborn 2-3.

Teamnieuws

Yussuf Poulsen heeft een enkelblessure, waardoor Patrik Schick zeker lijkt van zijn basisplaats. Marcel Halstenberg en Dayot Upamecano keren allebei terug van een schorsing, terwijl het nog onzeker is of Ethan Ampadu, Ibrahima Konaté en Kevin Kampl kunnen meespelen.

SC Paderborn moet het stellen zonder Luca Kilian, terwijl het ook onzeker is of Sebastian Schonlau en Gerrit Holtmann kunnen meespelen. Wel is spits Streli Mamba weer fit en keert Klaus Gjasula terug van een wedstrijd schorsing. Beiden mogen rekenen op een basisplaats.

RB Leipzig – SC Paderborn tip

RB Leipzig – SC Paderborn: het moge duidelijk zijn welk team de grote favoriet is voor deze wedstrijd. Gezien de lage quotering voor een thuiszege kun je deze voorspelling beter wat uitbreiden. Tip: wedden op de voorspelling ‘RB Leipzig wint met handicap -2’ met een quote van 1.88 bij Toto.

RB Leipzig – SC Paderborn Bundesliga wedden

Quotes bij Toto

Winst RB Leipzig: 1.13
Gelijkspel: 7.85
Winst SC Paderborn: 14.75