18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

RB Leipzig – Bayern München voorspelling – wedden, quotes en tip 3 april 2021

Tim Giesbers

Wedstrijd: RB Leipzig – Bayern München, Bundesliga
Aanvang: zaterdag 3 april 2021, 18.30 uur
Beste wedtip: Bayern München wint
Bookmaker: Toto
Quote: 2.37

De nummer twee van de Bundesliga krijgt de koploper op bezoek in speelronde 27. Hier onze voorspelling met de beste tips en quotes om te wedden op het duel RB Leipzig – Bayern München.

Degelijk

Jarenlang ging men bij RB Leipzig uit van spectaculair voetbal, met talentvolle spelers. Een speler als Timo Werner zorgde voor aanvallend en attractief voetbal. Hoe anders is dat dit seizoen? De kracht ligt niet meer zo zeer voorin, maar juist in de defensie. Leipzig is als ploeg zeer degelijk geworden. In 26 wedstrijden hoefde de doelman pas 21 doelpunten te slikken. Hiermee heeft de ploeg van coach Julian Nagelsmann de best presterende defensie van de Bundesliga.

Al dit hele seizoen is het lastig doelpunten te maken in een wedstrijd tegen RB Leipzig. Doelman Peter Gulácsi blijkt zeer betrouwbaar en een zeer onderschatte puntenpakker. Dit seizoen hield de Hongaar al dertien keer de nul, waaronder vijf van de laatste acht competitieduels. Dit kun je als tip gebruiken voor je voorspelling. Wedden dat het Leipzig lukt om opnieuw het doel schoon te houden, levert je namelijk een mooie quote op van 4.45.

Volhouden

Bayern München is zoals elk seizoen de huizenhoge favoriet om het landskampioenschap te pakken in Duitsland. Niet voor niets pakt de Beierse club seizoen in, seizoen uit de titel. Dit is mede te danken aan de kwaliteit van het team in de aanval. Robert Lewandowski is daar het levende voorbeeld van. De Pool schopt de bal er normaliter vanuit alle hoeken en standen in. Tijdens de interlandperiode liep hij echter een blessure op van een paar weken.

Het is nog even volhouden voor Bayern. Een paar weken terug werd met 3-3 gelijkgespeeld tegen Arminia Bielefeld, waarna Eintracht Frankfurt met 2-1 te sterk was. Daarna werd nog vier keer gewonnen, maar Bayern voelt de hete adem van de achtervolgers in de nek. Tip: in vijf van de laatste zes Bundesliga-duels kwamen beide teams tot minimaal een doelpunt. Wedden op de voorspelling ‘beide teams scoren’ levert je een quote op van 1.46.

Onderlinge resultaten

Gezien het recente onderlinge verleden van de wedstrijd RB Leipzig – Bayern München zijn de bezoekers de favoriet met twee zeges en vier gelijke spelen in de laatste zes ontmoetingen. Het doelsaldo is met 4-8 dan ook in het voordeel van Bayern. In december speelden de twee in de competitie tegen elkaar in München. Dat duel eindigde in 3-3.

Teamnieuws

Namens RB Leipzig kunnen Marcel Halstenberg (quarantaine) en Kevin Kampl (schorsing) niet meespelen in dit duel. Het meedoen van Dayot Upamecano, Dominik Szoboszlai en Angeliño is nog onzeker gezien lichte blessures. Konrad Laimer lijkt weer tijdig fit, net als Willi Orban.

Bayern München moet Robert Lewandowski missen door een blessure, terwijl achterin Alphonso Davies en Jérôme Boateng door een schorsing verstek moeten laten gaan. Tanguy Nianzou lijkt op tijd weer fit te zijn voor deze ontmoeting, terwijl Corentin Tolisso en Douglas Costa er niet bij kunnen zijn.

RB Leipzig – Bayern München tip

RB Leipzig – Bayern München: de thuisploeg kan een enorme aanval openen op de eerste plaats in de Duitse competitie. Toch moet Bayern professioneel genoeg zijn om deze aanval af te kunnen slaan. Tip: wedden op de voorspelling ‘Bayern München wint’ met een quote van 2.37 bij Toto.

RB Leipzig – Bayern München Bundesliga wedden

Quotes bij Toto

Winst RB Leipzig: 2.65
Gelijkspel: 3.55
Winst Bayern München: 2.37