18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

RB Leipzig – Bayer Leverkusen voorspelling – wedden, quotes en tip 30 januari 2021

Bob Ligthart

Wedstrijd: RB Leipzig – Bayer Leverkusen, Bundesliga
Aanvang: Zaterdag 30 januari 2021, 18.30 uur
Beste wedtip: Gelijkspel
Bookmaker: Toto
Quote: 3.65

Bayern München heeft weer een gat geslagen met de rest van Duitsland, maar tussen de andere topclubs is het nog wel erg spannend. Deze speelronde neemt RB Leipzig het in eigen huis op tegen Bayer Leverkusen, oftewel een wedstrijd tussen de nummers twee en drie van de Bundesliga. In deze voorbeschouwing staan voorspellingen, tips en quotes die helpen bij het wedden op RB Leipzig – Bayer Leverkusen.

Wisselvallig

Het gaat de laatste weken niet heel soepel bij Leipzig, want het won slechts twee van de laatste zes competitieduels. Dit waren ook maar magere overwinningen: 0-1 tegen Stuttgart en 1-0 tegen Union Berlin. Tussen die overwinningen in zat een nederlaag tegen Borussia Dortmund en een gelijkspel tegen Wolfsburg. In het afgelopen weekend gaf Leipzig twee keer een voorsprong weg en verloor het uiteindelijk met 3-2 van Mainz, dat zeventiende staat.

Door de wisselvallige resultaten is Leipzig de aansluiting met Bayern verloren. De nummer twee heeft namelijk 35 punten, terwijl de koploper is uitgelopen tot 42 punten. De concurrentie is ook een stuk dichterbij gekomen. Bij een nederlaag zouden Leverkusen en Wolfsburg op gelijke hoogte met Leipzig kunnen komen.

Zelfde verhaal

Bayer Leverkusen staat slechts drie punten achter Leipzig. De club verzamelde tot nu toe 32 punten, waardoor de derde plek de huidige positie is. Dit betekent aan het einde van het seizoen een plek in de Champions League. Leverkusen zal er daarom alles aan doen om deze positie vast te houden. Een plaats inleveren is ook nog geen ramp, want de nummer vier speelt ook Champions League in het volgende seizoen.

De ploeg van Peter Bosz had er wel een stuk beter voor kunnen staan. Leverkusen presteerde, net als Leipzig, erg wisselvallig in de afgelopen weken. Het won zelfs maar één van de laatste zes competitiewedstrijden. Dat was wel een belangrijke zege, want deze werd geboekt tegen directe concurrent Dortmund.

Teamnieuws

De zorgen worden steeds groter bij Leipzig, want het mist steeds meer spelers. De club kan al enige tijd niet beschikken over spelers als Fabrice Hartmann, Konrad Laimer, Benjamin Henrichts, Dominik Szoboszlai en Ibrahima Konaté. Daarnaast liep Yussuf Poulsen vorige week ook nog eens een blessure op.

Bij Leverkusen is de lijst met afwezigen ook aanzienlijk. Zo zijn de tweelingbroers Sven en Lars Bender, Julian Baumgartlinger, Patrik Schik, Mitchell Weiser, Santiago Arias, Exequiel Palacios en Paulinho allemaal geblesseerd. Het is gezien al de blessures dus ook niet gek dat het de laatste weken bij zowel Leverkusen als Leipzig wat minder loopt.

Gelijk, gelijk en nog eens gelijk

In de recente geschiedenis is er één score die naar voren komt en dat is 1-1. Leipzig en Bayer Leverkusen speelde in de laatste drie onderlinge competitieduels met 1-1 gelijk tegen elkaar. Leipzig was de laatste winnaar en dit was in het begin van 2019. Toen wonnen Die Roten Bullen met 2-4. Ondanks de vele gelijke spelen van de afgelopen edities, zien de bookmakers Leipzig als favoriet met een quote van 1.87. Een overwinning van Bayer Leverkusen levert een quotering van 3.70 op.

RB Leipzig – Bayer Leverkusen tip

De teams verkeren allebei niet in de beste vorm. De resultaten zijn van beiden erg wisselvallig en dit komt mede door de vele blessures. Het verhaal van dit seizoen is bij Leipzig bijna hetzelfde als bij Leverkusen en daarnaast spelen de clubs vaak gelijk tegen elkaar. De tip voor RB Leipzig – Bayer Leverkusen is dan ook dat het duel eindigt in een gelijkspel. Deze voorspelling heeft een quote van 3.65.

RB Leipzig – Bayer Leverkusen Bundesliga wedden

Quotes bij Toto
Winst RB Leipzig: 1.87
Gelijkspel: 3.65
Winst Bayer Leverkusen: 3.70