Wedstrijd: Rangers FC – Celtic, Scottish Premiership
Aanvang: Zondag 2 mei 2021, 13.00 uur
Beste wedtip: Rangers wint
Bookmaker: Toto
Quote: 2.42

Rangers FC is voor het eerst in jaren de kampioen van Schotland. Dit weekend staat de Old Firm op het programma in Schotland. De derby tussen Rangers en Celtic is een wedstrijd op zich en levert altijd leuke momenten op. In deze voorbeschouwing lees je tips, voorspellingen en quotes die helpen bij het wedden op de wedstrijd Rangers FC – Celtic.

Ongeslagen in de Scottish Premiership

Rangers FC is voor het eerst sinds 2011 weer eens de kampioen van Schotland. Onder leiding van Steven Gerrard wist Rangers te voorkomen dat Celtic voor de tiende keer op rij kampioen zou worden. Gerrard doet dat met indrukwekkende statistieken. In de Scottish Premiership heeft Rangers nu 35 wedstrijden gespeeld en de ploeg heeft er niet één verloren.

Er werd slechts zes keer gelijkgespeeld, de overige 29 wedstrijden werden allemaal gewonnen. Rangers heeft ook pas twaalf doelpunten hoeven te incasseren in de competitie. Het winnen van de laatste derby van dit seizoen zou een extra bekroning zijn op het seizoen van Rangers en Gerrard. In de laatste wedstrijd werd er wel met 1-1 gelijkgespeeld tegen St. Johnstone.

Wat opvalt is dat de rechtsback en aanvoerder James Tavernier de meeste goals maakt en meeste assists geeft in de competitie. Zo heeft hij elf keer gescoord en tien assists gegeven. Het is dus echt een teamprestatie van Rangers aangezien er geen spits is die het aanvallend elke week beslist.

Op zoek naar eerherstel

Dit had het seizoen van Celtic moeten worden. De club had de tiende titel op rij moeten pakken. Doordat Rangers geweldig presteert is het Celtic niet gelukt om de competitie te winnen. De Old Firm moet worden gewonnen door Celtic om nog een beetje de eer te herstellen. Celtic heeft maar vier keer verloren dit seizoen en staat toch twintig punten achter Rangers. Dit komt doordat de ploeg te vaak gelijk heeft gespeeld. Daar heeft de ploeg kostbare punten weggegeven.

De laatste wedstrijden is het te wisselvallig bij Celtic. Zo werd er met 1-0 verloren tegen Ross County, maar daarna wel met 6-0 gewonnen van Livingston FC. Toen leek het de goede kant op te gaan, maar speelde Celtic weer gelijk tegen Aberdeen FC.

Bij Rangers heeft de rechtsback de meeste goals gemaakt. Celtic heeft echter wel een spits die vaak het net weet te vinden. Odsonne Edouard heeft zestien doelpunten gemaakt dit seizoen en daarmee is hij topscorer van de competitie. De assists worden voornamelijk gegeven door middenvelder Ryan Christie: hij heeft tien keer de laatste pass gegeven.

Vorige ontmoetingen

Het is de vijfde keer dit seizoen dat deOld Firm wordt gespeeld. In de vier andere derby’s van het seizoen wist Celtic niet te winnen. Rangers won met 0-2, 1-0 en 2-0. De andere wedstrijd eindigde in een gelijkspel. Rangers heeft zeker het voordeel als er naar deze ontmoetingen wordt gekeken.

Rangers FC – Celtic tip

Ondanks dat Celtic al lang geen kampioen meer kan worden staat er wel wat op het spel in deze wedstrijd. De ploeg kan de ongeslagen reeks van Rangers beëindigen en de derby winnen. Toch zijn de vooruitzichten beter aan de kant van Rangers. De ploeg lijkt een beter geheel te zijn en lijkt in eigen land niet te verslaan. Ondanks het gelijkspel in de laatste wedstrijd van de Rangers is de vorm nog altijd beter dan bij Celtic. Daarom de tip: wedden op ‘Rangers wint’ met een quote van 2.42 bij Toto.

Rangers FC – Celtic Scottish Premiership wedden

Quotes bij Toto:
Winst Rangers FC: 2.42
Gelijkspel: 3.30
Winst Celtic: 2.75