18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

PSV – Real Sociedad voorspelling – wedden, quotes en tip, 16 september 2021

Joris Velthausz

Wedstrijd: PSV – Real Sociedad, Europa League
Aanvang: donderdag 16 september 2021, 21.00 uur
Beste wedtip: Aantal goals over 3.5
Bookmaker: Toto
Quote: 2.62

De Europese competities gaan deze week echt van start. PSV wist zich net niet voor de Champions League te plaatsen en komt daardoor uit in de Europa League. In de eerste wedstrijd neemt de ploeg uit Eindhoven het op tegen het Spaanse Real Sociedad. Dit wordt direct een spannende wedstrijd voor PSV. Lees verder voor onze wedtips en de beste quoteringen van de bookmakers.

Overwinteren is het doel

PSV zit in groep B van de Europa League. De club heeft het niet getroffen met de tegenstanders. Met Real Sociedad, AS Monaco en Sturm Graz heeft de ploeg sterke concurrenten. Het doel van PSV is toch echt om te overwinteren in de Europa League, en daarvoor moet de club bij de eerste twee eindigen. Het is dan ook zaak om van Sociedad of Monaco te winnen.

In de wedstrijden die PSV dit seizoen heeft gespeeld valt het op dat de ploeg makkelijk scoort. Alleen tegen Benfica, dat met een gesloten verdediging speelde, wist PSV niet makkelijk te scoren. De Eindhovenaren wisten met 5-2 van FC Groningen te winnen en versloegen dit weekend AZ met 0-3. Met Eran Zahavi, Noni Madueke, Cody Gakpo en Mario Götze zijn doelpunten haast gegarandeerd in Eindhoven.

Nummer vijf van Spanje

Real Sociedad uit San Sebastián eindigde vorig seizoen vijfde in Spanje. Sociedad is van origine een kleine club uit het Baskenland. Door uitstekend beleid weet de club al een aantal jaar te verrassen in La Liga. Vorig seizoen kwam Sociedad ook uit in de Europa League. De club zat samen met AZ in een groep. Na de groepsfase werd de ploeg door Manchester United uitgeschakeld.

Real Sociedad gaat in Spanje vaak uit van de eigen kracht en wil graag voetballen. Hierdoor speelt de ploeg vaak open wedstrijden. Dit wordt altijd duidelijk in de wedstrijden tegen Barcelona. Beide ploegen willen domineren en dan regent het kansen doordat het achterin helemaal open ligt. De ploeg verloor eerder dit seizoen nog met 4-2 van Barcelona. Daarna wist de ploeg wel drie keer op rij te winnen, waardoor Real Sociedad nu vierde staat in Spanje.

Teamnieuws

PSV moet Richard Ledezma, Davy Pröpper, Vincent Müller, Maxime Delangh en Maximiliano Romero missen tegen Sociedad. Het is voor de club vooral jammer dat Davy Pröpper geblesseerd is. Hij valt vaak in en zakt eigenlijk nooit door een ondergrens. Pröpper is een zeer betrouwbare speler.

Real Sociedad mist reservespits Carlos Fernández tegen PSV. Verder is toptalent Ander Barrenetxea er waarschijnlijk ook niet bij. Hij staat dan wel niet vaak in de basis, maar schittert bijna altijd als hij in mag vallen.

PSV – Real Sociedad tip

PSV speelt met veel druk naar voren en scoort vrij gemakkelijk in de laatste weken. Real Sociedad gaat in de Spaanse competitie ook uit van de eigen kracht. De club wil verzorgd opbouwen en kansen bij elkaar spelen. PSV kan hierdoor goed druk zetten op de verdediging van Sociedad. Wanneer hier de bal wordt verovert liggen er kansen. Het kan zomaar een doelpuntenfestijn worden. Daarom is de tip: wedden op ‘Aantal goals over 3.5’. Deze weddenschap heeft een quotering van 2.62 bij Toto.

PSV – Real Sociedad Europa League wedden.

Quotes bij Toto
Winst PSV: 2.28
Gelijkspel: 3.50
Winst Real Sociedad: 2.80