18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

PSV – PEC Zwolle voorspelling – wedden, quotes en tip 13 mei 2021

Joris Velthausz

Wedstrijd: PSV – PEC Zwolle, Eredivisie
Aanvang: Donderdag 13 mei 2021, 14.30 uur
Beste wedtip: PSV wint met handicap -1
Bookmaker: Toto
Quote: 1.46

Nog twee wedstrijden te gaan in de Eredivisie en dan zit het seizoen er alweer op. PSV wil graag de tweede plek vasthouden en PEC Zwolle kan nog een plek stijgen in de einduitslag van de Eredivisie. Hier onze voorspelling met de beste tips en quotes om te wedden op het duel PSV – PEC Zwolle.

De tweede plaats

Het PSV van Roger Schmidt heeft een seizoen zonder prijzen achter de rug. De club werd in de kwartfinale van de KNVB Beker uitgeschakeld door Ajax en ook in de Europa League ging het al snel fout tegen Olympiakos. Op dat moment was alleen het winnen van de Eredivisie nog mogelijk voor PSV. Echter werden er een paar cruciale wedstrijden tegen de andere topteams verloren en ging ook die droom niet door. Nu is de tweede plaats topprioriteit van de club. Door tweede te worden zit PSV volgend seizoen in de voorronde van de Champions League.

Het wordt nog spannend in de laatste twee wedstrijden. PSV staat tweede en heeft één punt voorsprong op AZ. De komende twee duels moet PSV dus winnen om alles in eigen hand te houden. De wedstrijd tegen PEC Zwolle heeft een extra lading gekregen door deze voorkennis. Het verschil tussen plek twee en drie in de Eredivisie kan oplopen in de miljoenen door het mislopen van de Champions League.

Seizoen gespeeld

PEC Zwolle heeft eigenlijk niks meer om voor te spelen in de laatste twee wedstrijden. Natuurlijk zal de club gewoon willen winnen, maar de ploeg zal niet degraderen en ook de play-offs zijn niet meer bereikbaar. PEC wil het seizoen mooi afsluiten met een paar overwinningen. Momenteel staat de ploeg op de dertiende plaats en daar lijkt PEC ook te gaan eindigen. FC Twente en sc Heerenveen zijn nog in te halen, maar dat gaat lastig worden.

PEC heeft een paar lastige maanden achter de rug. In de laatste elf wedstrijden werd er maar vier keer gewonnen. PEC is te wisselvallig en wisselt goede en slechte wedstrijden met regelmaat af. De ploeg scoort heel lastig en Reza Ghoochannejhad is met zes doelpunten de topscorer van PEC Zwolle. Dat zijn niet veel doelpunten voor de topscorer van de club.

Onderlinge resultaten

Eerder dit seizoen wist PSV met 0-3 te winnen van PEC Zwolle. De drie doelpunten werden gemaakt door Mario Götze, Cody Gakpo en Donyell Malen. Deze drie goals vielen allemaal in de eerste helft.

Teamnieuws

PSV mist erg veel spelers door blessures. Maximiliano Romero, Richard Ledezma, Mauro Júnior, Ryan Thomas, Érick Gutiérrez, Maxime Delanghe en Timo Baumgartl. Verder is er ingebroken bij Eran Zahavi, zijn vrouw en kinderen waren thuis en het was een heftige overval. Toch maakt de spits het seizoen wel af, maar wellicht is hij er niet helemaal bij met zijn hoofd.

Ook bij PEC zijn veel spelers afwezig. Sai van Wermeskerken, Virgil Misidjan, Thomas Buitink, Immanuel Pherai, Eliano Reijnders, Sam Kersten, Mike van Duinen, Nigel Bertrams en Bram van Polen zijn geblesseerd.  

PSV – PEC Zwolle tip

PSV speelt de laatste tijd erg goed en scoort ook met speels gemak. Verder is het bij PEC Zwolle de laatste tijd een rotzooi en de ploeg zal de schade beperkt willen houden. Daarom de tip: wedden op ‘PSV wint met handicap -1’ met een quote van 1.46 bij Toto.

PSV – PEC Zwolle Eredivisie wedden

Quotes bij Toto
Winst PSV: 1.16
Gelijkspel: 6.95
Winst PEC Zwolle: 13.75