18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

PSV – Olympiakos voorspelling – wedden, quotes en tip 25 februari 2021

Tim Giesbers

Wedstrijd: PSV – Olympiakos, Europa League
Aanvang: donderdag 25 februari 2021, 21.00 uur
Beste wedtip: PSV wint
Bookmaker: Toto
Quote: 1.99

De Eindhovenaren hebben een hele hoop goed te maken na de 4-2-nederlaag die vorige week in Piraeus geleden werd. Hier onze voorspelling met de beste tips en quotes om te wedden op het duel PSV – Olympiakos.

Goedmaken

PSV moet wat goedmaken, wil het de volgende ronde van de Europa League bereiken. Waar de 3-2-acherstand in Piraeus vorige week nog wel een prima uitgangspositie leek voor de return, is het er echt niet gemakkelijker op geworden. Door de uiteindelijke 4-2 is het voor de Eindhovenaren noodzakelijk om met minimaal twee doelpunten verschil te winnen. Is dat onmogelijk? Zeker niet, maar PSV zal echt alles op alles moeten zetten om nog door te bekeren in dit toernooi.

Het vertrouwen zal kleiner zijn dan men zou hopen. Afgelopen week werd na een achterstand met 3-1 alsnog gewonnen van Vitesse, maar de twee duels voor de nederlaag tegen Olympiakos in Nederland leverden ook al geen zege op: 2-1 tegen Ajax in het bekertoernooi en 2-2 tegen ADO Den Haag. Tip: mocht je toch genoeg vertrouwen hebben in Roger Schmidt en zijn mannen, dan kun je wedden dat PSV doorbekert. Voor deze voorspelling staat een quote van 3.90.

Focus

Waar PSV op twee fronten alles op alles moet zetten voor een geslaagd seizoen, is dat voor Olympiakos een stuk tastbaarder. Alleen al om de simpele reden dat het binnenhalen van de landstitel eigenlijk niet meer lijkt te kunnen misgaan. Na drieëntwintig speelrondes staat de club liefst twaalf punten voor op de directe achtervolger PAOK Saloniki. Zodoende kan de focus volledig op de Europa League, waar de Grieken graag hoge ogen willen gooien.

De voorgaande twee seizoenen smaken namelijk naar meer. Exact in deze ronde was Dynamo Kiev in de jaargang 2018/19 te sterk over twee wedstrijden en vorig seizoen werd Arsenal wel uitgeschakeld, waarna Olympiakos eruit ging tegen Wolverhampton Wanderers.

Olympiakos werkt met vertrouwen naar dit duel toe, na negen zeges in de laatste elf duels. Je kunt dit gegeven als tip gebruiken voor je voorspelling. Wedden op een nieuwe Griekse zege levert je een quote op van 3.37.

Onderlinge resultaten

Nog nooit stond de wedstrijd PSV – Olympiakos op het programma voor een Europees toernooi. De heenwedstrijd van dit affiche werd vorige week afgewerkt. PSV kwam tot tweemaal terug van een achterstand, maar verloor uiteindelijk toch met 4-2.

Teamnieuws

Voor Olivier Boscagli komt dit duel te vroeg, dus zal het tussen Nick Viergever en Timo Baumgartl gaan wie een plekje in de defensie krijgt. Ibrahim Sangaré zit een schorsing uit en zal Érick Gutiérrez waarschijnlijk op zijn plek zien. Verwacht verder Mario Götze en Donyell Malen terug in de basis. Mohamed Ihattaren is nog een vraagteken, waar Cody Gakpo en Noni Madueke sowieso niet meedoen.

Olympiakos moet het al langer stellen zonder centrumverdediger Avraam Papadopoulos, maar zag het afgelopen weekend ook Sokratis Papastathopoulos en Marios Vrousai geblesseerd uitvallen. Mocht die eerste niet meedoen, dan zal Ruben Semedo (teruggekeerd van een schorsing) zijn plek innemen. Giorgos Masouras en Kostas Fortounis hopen op een basisplaats na een doelpunt als invaller.

PSV – Olympiakos tip

PSV – Olympiakos: het is nog maar de vraag of het genoeg gaat zijn, maar wij denken dat de thuisploeg er met de overwinning vandoor gaat. Tip: wedden op de voorspelling ‘PSV wint’ met een quote van 2.04 bij Toto.

PSV – Olympiakos Europa League wedden

Quotes bij Toto

Winst PSV: 1.99
Gelijkspel: 3.60
Winst Olympiakos: 3.37