Wedstrijd: PSV – AZ, Eredivisie
Aanvang: woensdag 13 januari 2021, 18.45 uur
Beste wedtip: PSV wint
Bookmaker: Toto
Quote: 1.80

Super Januari dendert door in de Eredivisie. De nummers twee en vijf staan tegenover elkaar in Eindhoven. Hier onze voorspelling met de beste tips en quotes om te wedden op het duel PSV – AZ.

Ingespeeld

Het lijkt inmiddels toch wel duidelijk: als er een club is die het Ajax nog lastig kan maken in de strijd om het landskampioenschap, dan is dat PSV. De ploeg van coach Roger Schmidt lijkt steeds beter ingespeeld te raken en beetje bij beetje weet het team het Ajax moeilijk te maken aan de top van de Eredivisie. Met een verschil van slechts een punt gingen de twee teams de winterstop in. PSV hoopte direct een slag te slaan maar dat liep net anders.

In de eerste wedstrijd na de korte stop moesten de twee concurrenten het direct tegen elkaar opnemen. PSV pakte in de Johan Cruijff ArenA een 0-2-voorsprong, maar Ajax wist deze achterstand goed te maken en het eindigde in 2-2. Voor de Eindhovenaren was dit wedstrijd zeven achter elkaar waarin minimaal drie goals vielen. Je kunt deze informatie als tip voor je voorspelling gebruiken. Wedden op ‘meer dan 2,5 goals’ geeft een quote van 1.51.

Afstand

Vorig seizoen had zomaar het eerste jaar kunnen worden sinds het seizoen 2008/09 dat AZ een landstitel zou gaan pakken. De ploeg van coach Arne Slot was in een concurrentiestrijd verwikkeld met Ajax en had al twee keer van de Amsterdammers gewonnen. Maar de uitbraak van het coronavirus legde de competitie stil en de kans op een titel was verkeken. Dit seizoen een nieuwe kans zou je dan zeggen. Maar opnieuw liep het anders dan de supporters van AZ zouden hopen.

Het seizoen begon al met vijf gelijke spelen op een rij, maar daarna ging het nog verder mis. Arne Slot had een openlijke flirt met Feyenoord en werd op straat gezet. Onder zijn opvolger Pascal Jansen kunnen de talenten niet aanhaken bij de top en komen Ajax en PSV steeds verder op afstand. Tip: negen wedstrijden op rij wist AZ een doelpunt te maken, maar kreeg het er ook een tegen. Wedden op de voorspelling ‘beide teams scoren’ levert je een quote op van 1.51.

Onderlinge resultaten

Gezien het recente onderlinge verleden van de wedstrijd PSV – AZ heeft de thuisclub een klein voordeel. Van de laatste zes wedstrijden won PSV er namelijk vier en AZ twee. Het doelsaldo is met 13-12 nipt in Eindhovens voordeel. Vorig seizoen werd deze wedstrijd alleen in Eindhoven gespeeld, waar AZ met liefst 0-4 won.

Teamnieuws

Voor deze wedstrijd moet PSV het doen zonder de langer afwezigen Armando Obispo, Marco van Ginkel, Richard Ledezma en Maximiliano Romero. Ook voor Mario Götze komt dit duel nog te vroeg. Ryan Thomas maakte tegen Ajax zijn rentree, maar mag weer plaatsnemen op de bank. Verder mag je dezelfde elf verwachten als in de laatste wedstrijd.

Pascal Jansen heeft als trainer van AZ een vrij complete selectie om uit te kiezen. Alleen verdediger Jonas Svensson en middenvelders Jeremy Helmer en Dani de Wit zijn er niet bij door blessureleed. Verder is het de vraag of Timo Letschert tijdig hersteld is voor deze wedstrijd.

PSV – AZ tip

PSV – AZ: de thuisploeg doet het prima de laatste weken, terwijl AZ sinds het vertrek van Arne Slot nog niet in grootse vorm is geraakt. Tip: wedden op de voorspelling ‘PSV wint’ met een quote van 2.04 bij Toto.

PSV – AZ Eredivisie wedden

Quotes bij Toto

Winst PSV: 1.80
Gelijkspel: 3.85
Winst AZ: 3.75