18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

PSV – Ajax, voorspelling – wedden, quotes en tip 28 februari 2021

Joris Velthausz

Wedstrijd: PSV – Ajax, Eredivisie
Aanvang: Zondag 28 februari, 14.30 uur
Beste wedtip: Ajax wint
Bookmaker: Toto
Quote: 1.94

De nummer een en twee van de Eredivisie treffen elkaar komende zondag. Beide ploegen hebben doordeweeks in Europa een wedstrijd afgewerkt. Ajax én PSV wisten allebei deze wedstrijd te winnen. Alleen was het voor de Eindhovenaren helaas niet genoeg om ook door te gaan. In deze voorbeschouwing staan voorspellingen, tips en quotes die helpen bij het wedden op PSV – Ajax.

De ommekeer?

Trainer Roger Schmidt heeft het zwaar met PSV. Eerst werden de Eindhovenaren uitgeschakeld door Ajax in de TOTO KNVB Beker en in de Europa League ging het ook in de laatste minuten helemaal fout. In de eerste wedstrijd tegen Olympiakos werd er met 4-2 verloren van de Grieken. Door de twee uitdoelpunten had PSV nog genoeg kansen om het om te draaien. PSV begon voorspoedig en Eran Zahavi wist voor rust al twee keer te scoren. Tot minuut 88 leek PSV dan ook door te gaan in Europa. Helaas wist Ahmed Hassan dat te voorkomen en hij schoot de 2-1 binnen namens Olympiakos, waardoor PSV is uitgeschakeld in de Europa League.

In de bekertoernooien is het dus klaar voor PSV. Ook in de Eredivisie lijkt het niet de goede kant op te gaan. De club staat zes punten achter op koploper Ajax, maar wel met een wedstrijd meer gespeeld. De aankomende topper tussen de twee ploegen is de kans voor PSV om de titelstrijd in leven te houden. Afgelopen speelronde liet PSV tegen Vitesse zien dat het wel in staat is om een grote wedstrijd te winnen. De Eindhovenaren wonnen dit duel met 3-1.

Mokerslag slaan

Waar het bij PSV allemaal net niet is dit seizoen gaat het bij concurrent Ajax uitstekend. De Amsterdammers zijn nog actief in alle drie de competities. In de beker treft het sc Heerenveen in de halve finale, in de Eredivisie staat de club zes punten los met een wedstrijd tegoed en door overwinningen op Lille OSC is de club ook door in de Europa League.

Ajax wist vorige week met 1-2 van Lille te winnen. In de return, thuis in Amsterdam, eindigde de wedstrijd wederom in een 2-1 overwinning voor Ajax. Davy Klaassen en David Neres wisten te scoren voor Ajax. Yusuf Yazici maakte het nog even spannend door te scoren, maar Lille kon niet doordrukken. In de volgende ronde treft de club Young Boys uit Zwitserland.

In januari speelden PSV en Ajax ook al tegen elkaar in de Eredivisie. Die wedstrijd eindigde in een gelijkspel (2-2). Sinds die wedstrijd heeft Ajax alle competitiewedstrijden die volgden weten te winnen. De ploeg weet veel doelpunten te scoren in de competitie. Na tweeëntwintig wedstrijden in de Eredivisie staat de ploeg al op 72 doelpunten, een stuk meer dan PSV heeft met 54 doelpunten.

Vorige ontmoeting

De ontmoetingen tussen Ajax en PSV volgen elkaar in een hoog tempo op. Dit wordt al de derde ontmoeting tussen de twee in anderhalve maand tijd. Kijkend naar deze twee ontmoetingen is Ajax in het voordeel. In januari eindigde de wedstrijd in 2-2 en waren de verhoudingen ongeveer gelijk. In de bekerwedstrijd begin deze maand liet Ajax echter zien dat het op sommige momenten een stukje beter was dan PSV. Na vijfentwintig minuten stonden de Amsterdammers al met 2-0 voor en PSV had geluk dat het gat niet groter werd. In de tweede helft verschilden de ploegen niet veel van elkaar qua niveau, en uiteindelijk eindigde de wedstrijd in een 2-1 overwinning van Ajax.

PSV – Ajax tip

De topper tussen PSV en Ajax zal belangrijk zijn voor de toekomst van de titelstrijd in Nederland. Als Ajax nu wint heeft het potentieel een voorsprong van twaalf punten en dat lijkt moeilijk te overbruggen. Voor PSV is het dus zaak om deze wedstrijd te winnen. Ajax is wel de favoriet voor deze wedstrijd, de club lijkt de laatste maanden niet te kloppen. De tip: wedden op ‘Ajax wint’ met een quote van 1.94 bij Toto.

PSV – Ajax Eredivisie wedden

Quotes bij Toto:
Winst PSV: 3.25
Gelijkspel: 3.90
Winst Ajax: 1.94