18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Paris Saint-Germain – RB Leipzig voorspelling – wedden, quotes en tip 24 november 2020

Bob Ligthart

Wedstrijd: Paris Saint-Germain – RB Leipzig, Champions League
Aanvang: Dinsdag 24 november 2020, 21.00 uur
Beste wedtip: Gelijkspel
Bookmaker: Toto
Quote: 4.40

Dinsdag speelt Paris Saint-Germain een erg belangrijke wedstrijd tegen RB Leipzig. De Franse topclub mag niet verliezen, want dan lijkt een plek in de knock-outfase niet meer mogelijk. In deze voorbeschouwing staan voorspellingen, tips en quotes die helpen bij het wedden op Paris Saint-Germain – RB Leipzig.

Franse koploper

PSG is in eigen land de koploper met 24 punten uit elf wedstrijden. Het staat momenteel vier punten los van de rest van de competitie. Lyon, Monaco en Montpellier volgen alledrie op twintig punten. De verwachting is ook dat de club uit Parijs het seizoen wederom als kampioen van Frankrijk afsluit. De Franse koploper verloor wel weer eens in het afgelopen weekend, want Monaco was met 3-2 te sterk.

De Franse ploeg staat in de Champions League pas op drie punten, want het won slechts één van de drie gespeelde wedstrijden. PSG staat hierdoor op de derde plaats. Manchester United en RB Leipzig hebben allebei namelijk zes punten. Een nederlaag zou dinsdag dus al bijna het einde voor PSG in de Champions League kunnen betekenen.

Tweede plaats in handen

RB Leipzig heeft dus drie punten meer dan de tegenstander van dinsdag en het is voor de Duitse club vooral zaak om niet te verliezen. Als het gelijkspeelt, behoudt het een voorsprong van drie punten ten opzichte van PSG. Bij een overwinning wordt het gat vergroot naar zes punten, waardoor Leipzig mogelijk een grote stap naar het overwinteren in de Champions League zet.

In eigen land maakte Leipzig in het afgelopen weekend een kleine misstap op bezoek bij Eintracht Frankfurt. De clubs hielden elkaar in balans, wat resulteerde in een 1-1 gelijkspel. Leipzig zakte daardoor iets op de ranglijst. Het staat nu vierde met slechts twee punten minder dan koploper Bayern München.

Blessures en schorsingen

Bij PSG zijn er een paar spelers al een tijdje afwezig vanwege blessureleed. Zo zijn Juan Bernat, Thilo Kehrer, Marco Verratti, Mauro Icardi en Julian Draxler allemaal niet fit. Daarnaast zijn Idrissa Gueye en Presnel Kimpembe geschorst voor het aanstaande Champions League-duel.

Leipzig doet het al een hele tijd zonder Fabrice Hartmann en Konrad Laimer. Later voegden Lukas Klostermann en Marcel Halsterberg zich ook bij de geblesseerden. Die laatstgenoemde wordt wel spoedig terugverwacht, maar of hij de wedstrijd van dinsdag haalt is niet zeker. Dan is er nog één coronageval binnen de selectie van Leipzig. Hee-chan Hwang werd onlangs besmet met het virus en kan dus niet worden ingezet .

Comeback

De teams stonden eerder deze maand al tegenover elkaar voor een groepswedstrijd in de Champions League. PSG kwam toen vroeg op voorsprong, maar het verloor de wedstrijd uiteindelijk wel. Emil Forsberg maakte de winnende goal in de 57e minuut van de wedstrijd. Het verlies was niet het enige zorgelijke punt aan Franse zijde, want Gueye en Kimpembe moesten er met rood af waardoor zij nu dus geschorst zijn. PSG is volgens de bookmakers toch de favoriet dit keer. Een overwinning van de Franse club levert een quote van 1.56 op, terwijl een zege van Leipzig een quote van 4.70 heeft.

Paris Saint-Germain – RB Leipzig tip

PSG moet zien te winnen anders ziet het er slecht uit voor de Franse grootmacht. Het speelt thuis, maar moet wel twee spelers missen en verloor vorige keer al van Leipzig. De Duitse club kan in principe op een gelijkspel spelen, waardoor ze op safe zullen spelen. De tip voor Paris Saint-Germain – RB Leipzig is dan ook dat het eindigt in een gelijkspel. Deze voorspelling heeft een quote van 4.40.

Paris Saint-Germain – RB Leipzig Champions League wedden

Quotes bij Toto
Winst Paris Saint-Germain: 1.56
Gelijkspel: 4.40
Winst RB Leipzig: 4.70