Wedstrijd: Oekraïne – Engeland, EK 2020
Aanvang: zaterdag 3 juli 2021, 21.00 uur
Beste wedtip: Engeland 6 of meer schoten op doel
Bookmaker: Toto
Quote: 1.65

Er zijn nog maar acht landen over in het EK 2020. Dit kwartfinaleduel heeft een duidelijke favoriet, maar lukt het de Engelsen ook deze pot te winnen? Hier onze voorspelling met de beste tips en quotes om te wedden op het duel Oekraïne – Engeland.

Verrassing

Het kan verkeren. Waar de nationale ploeg van Oekraïne na de kwalificatie voor dit EK nog boven Portugal was geëindigd, zorgde dat voor veel vertrouwen onder de fans. Maar sinds het uitstellen van het toernooi gaat het een stuk minder. Van bijvoorbeeld Spanje (4-0), Frankrijk (7-1) en Polen (2-0) werd ruim verloren en op het EK startte het team met een nederlaag tegen Nederland (3-2). Door een 2-1 zege op Noord-Macedonië ging Oekraïne met de hakken over de sloot door, ondanks de 0-1-nederlaag tegen Oostenrijk. En daar kwam de verrassing.

Veel mensen zagen het uiterst defensief ingestelde Zweden als favoriet in de achtste finales, maar niets was minder waar. Na een frustrerende wedstrijd was het invaller Artem Dovbyk die in de laatste minuut van de blessuretijd voor de winnende zorgde. Vanaf nu is elke wedstrijd een bonus voor deze nationale ploeg, die hun land trots heeft gemaakt. Tip: in drie van de vier EK-wedstrijden van Oekraïne scoorden beide teams. Je kunt wedden op de voorspelling dat dit ook nu gebeurt, tegen een quote van 2.30.

Druk

Gaat Engeland kunnen omgaan met de druk? Want zoals eigenlijk op elk toernooi: de Engelse voetbalfans weten honderd procent zeker dat de nationale ploeg het eindtoernooi gaat winnen. En zeker nu, aangezien zowel de halve finales als de finale gespeeld worden in het voor Britten heilige Wembley. Lukt het om het EK te winnen? Dan heeft Engeland zes van de zeven wedstrijden op het toernooi in de eigen hoofdstad gespeeld. Erg fijn, maar het zorgt voor nog meer verwachtingen van de eigen supporters en dus voor nog meer druk.

Voorlopig gaan bondscoach Gareth Southgate en zijn spelers goed om met die druk. Sprankelend is het niet, maar Engeland doet nog steeds mee. In de groepsfase werd met 1-0 gewonnen van Kroatië en met 0-1 van Tsjechië, terwijl het tegen Schotland 0-0 werd. Duitsland werd in de achtste finales met 2-0 aan de kant geschoven. Tip: inclusief wedstrijden voor het EK heeft de Engelse ploeg in negen van de laatste tien wedstrijden de nul gehouden. Je kunt wedden op de voorspelling ‘Engeland wint zonder tegendoelpunt’ tegen een quote van 2.05.

Onderlinge resultaten

Gezien het onderlinge verleden van de wedstrijd Oekraïne – Engeland zijn de Engelsen ruim favoriet, met vier zeges tegenover twee gelijke spelen en één nederlaag. Het doelsaldo is met 9-3 dan ook ruim in Engels voordeel. De laatste onderlinge ontmoetingen waren kwalificatiewedstrijden voor het WK 2014. Het werd destijds twee keer gelijk: 1-1 in Londen en 0-0 in Kiev.

Teamnieuws

Door de harde overtreding tegen Zweden moet Artem Besjedin de komende zes maanden toekijken met een knieblessure, dus Oekraïne kan niet over de aanvaller beschikken. Andrij Jarmolenko is ook een vraagteken. Mocht hij niet fit zijn, zal matchwinner Artem Dovbyk in de ploeg komen. Waarschijnlijk houdt Andrij Sjevtsjenko vast aan zijn driemansdefensie, waardoor Roeslan Malinovskij weer buiten de ploeg valt.

Bij Engeland moet bondscoach Gareth Southgate ook kiezen tussen een drie- of viermansverdediging en afhankelijk van die keuze mag Jack Grealish rekenen op een plekje in de basis of op de bank. Kieran Trippier en Declan Rice zijn mogelijk niet helemaal okselfris. Spelen zij niet, dan kunnen Reece James en Jordan Henderson in de ploeg komen. Bukayo Saka wordt waarschijnlijk vervangen door Mason Mount of Phil Foden.

Oekraïne – Engeland tip

Oekraïne – Engeland: de bezoekers zijn huizenhoog favoriet. Ze zullen dan ook op de aanval spelen en wed daarom maar op een hoop schoten van Engeland, die de cup op Wembley willen pakken. Tip: wedden op de voorspelling ‘Engeland 6 of meer schoten op doel’ met een quote van 1.65 bij Toto.

Oekraïne – Engeland EK 2020 wedden

Quotes bij Toto

Winst Oekraïne: 8.00
Gelijkspel: 4.45
Winst Engeland: 1.43