Wedstrijd: Nederland – Tsjechië, EK 2020
Aanvang: zondag 27 juni 2021, 18.00 uur
Beste wedtip: Memphis Depay 2 of meer schoten op doel
Bookmaker: Toto
Quote: 1.70

Na alle doemscenario’s over de loting voor de achtste finales, ziet het er voor Nederland toch opeens een stuk rooskleuriger uit. Hier onze voorspelling met de beste tips en quotes om te wedden op het duel Nederland – Tsjechië.

Omslag

Hoe drie wedstrijden kunnen zorgen voor een enorme omslag in het vertrouwen van een volk. Frank de Boer zorgt er met zijn spelers voor dat mensen weer met plezier gaan klaarzitten voor een wedstrijd van het Nederlands elftal. Na een moeizame oefenfase werd met 3-2 gewonnen van Oekraïne, waarna zelfs twee wedstrijden volgden met geen enkele tegengoal. Zowel Oostenrijk (2-0) als Noord-Macedonië (0-3) werd ogenschijnlijk met speels gemak aan de kant geschoven.

Daarnaast kwam de grote angst niet uit. Iedereen vreesde voor een wedstrijd tegen Duitsland, Portugal of Frankrijk in de achtste finales, maar wat blijkt nu? Tsjechië werd de tegenstander en bij winst volgt een duel met Denemarken of Wales. Dat klinkt al wat haalbaarder. Zeker als de vorm van de laatste twee wedstrijden volgehouden wordt. Na twee overwinningen en twee keer de nul, kun je dit als tip gebruiken voor je voorspelling. Wedden dat Maarten Stekelenburg opnieuw geen tegengoal krijgt én dat Oranje wint, levert je een quote op van 2.85.

Trots

Een overwinning, een gelijkspel en een nederlaag. Voor de Tsjechen valt het toernooi nog allerminst tegen. Het zijn niet de prestaties uit de tijd van Petr Cech, Pavel Nedved, Tomas Rosicky en Jan Koller, maar het team wat er nu staat is dan ook niet van dezelfde kwaliteit als het elftal wat Tsjechië tussen grofweg 2000 en 2008 kon opstellen. Inmiddels moeten de Tsjechische fans vooral trots zijn op de mooie prestaties, want dat is doorbekeren in een poule met Engeland, Kroatië en Schotland.

De goede prestaties zijn zeker te danken aan Patrik Schick. De spits van Bayer Leverkusen zorgde met een knappe kopbal voor een voorsprong tegen Schotland. Daarna maakte hij het nog mooier door net over de middenlijn met een fantastische effectbal de doelman te passeren. Schick opende daarna ook nog de score tegen Kroatië (1-1). Ondanks de 0-1-nederlaag tegen Engeland, is de hoop dat Schick ook tegen Nederland scoort. Tip: wedden op de voorspelling dat hij weer doel treft, levert je een quote op van 3.30.

Onderlinge resultaten

Gezien het onderlinge verleden van de wedstrijd Nederland – Tsjechië hebben de Tsjechen een klein voordeel. In de geschiedenis won Tsjechië deze ontmoeting namelijk vijf keer, tegenover drie gelijke spelen en drie Nederlandse zeges. Het doelsaldo is met 14-16 ook in Tsjechisch voordeel. De laatste onderlinge ontmoetingen waren in het kader van de kwalificatie voor het EK 2016. Destijds was Tsjechië tweemaal te sterk; het werd 2-1 in eigen huis en 2-3 in Amsterdam.

Teamnieuws

In de derde groepswedstrijd, tegen Noord-Macedonië, heeft bondscoach Frank de Boer wat dingen kunnen uitproberen. Het experiment met Ryan Gravenberch was geen succes, dus Marten de Roon zal weer terugkeren in de basis. Donyell Malen kwam ook in de ploeg en hij deed het een stuk beter. De kans is dus groot dat Nederland begint met een spitsenduo van Memphis en Malen.

Voor Tsjechië is er weinig reden het team overhoop te gooien. Wel moet er gezocht worden naar een nieuwe linksback, aangezien Jan Boril een schorsing uitzit. De kans is groot dat de keuze op die plek gaat vallen op Ales Mateju. Mogelijk kiest bondscoach Jaroslav Silhavy ook nog voor Alex Král op de plaats van Tomas Holes op het middenveld.

Nederland – Tsjechië tip

Nederland – Tsjechië: gezien de kwaliteiten van de spelers zou het logisch zijn dat Oranje nog een ronde verder gaat komen. Maar waar je sowieso op mag wedden, is dat Memphis Depay het vijandelijke doel onder vuur gaat nemen. Tip: wedden op de voorspelling ‘Memphis Depay 2 of meer schoten op doel’ met een quote van 1.70 bij Toto.

Nederland – Tsjechië EK 2020 wedden

Quotes bij Toto

Winst Nederland: 1.68
Gelijkspel: 3.85
Winst Tsjechië: 5.10