Wedstrijd: Nederland – China, Olympisch voetbaltoernooi vrouwen
Aanvang: Dinsdag 27 juli, 13.30 uur
Beste wedtip: Aantal goals over 3.5
Bookmaker: Toto
Quote: 2.06

Nederland is zo goed als zeker van de volgende ronde op de Olympische Spelen. De wedstrijden van de Nederlandse dames zitten vol met doelpunten. In totaal zijn er negentien doelpunten gevallen in de wedstrijden van Nederland. De tegenstander, China, scoort ook gemakkelijk. Het zal een interessante strijd worden. In deze voorbeschouwing lees je de voorspellingen, quotes en tips die helpen bij het wedden op de wedstrijd Nederland – China op de Olympische Spelen in Tokio.

Verdedigende fouten

De dames wonnen met 10-3 van Zambia en tegen Brazilië werd het 3-3. In totaal heeft Nederland dus dertien keer gescoord, het aanvallende aspect van het Nederlandse spel is top. Voetbal win je echter niet alleen met een goede aanva:, een voetbalteam moet in balans zijn.

Sarina Wiegman, de trainster van het Nederlands elftal, zal niet blij zijn met de zes tegendoelpunten. Het irritante van deze zes doelpunten is dat bijna al deze treffers niet hadden hoeven vallen. Vaak waren persoonlijke verdedigende fouten het begin van een tegendoelpunt. Zo hebben keepster Sari van Veenendaal en verdediger Aniek Nouwen al fouten gemaakt. Tot nu toe konden de aanvalsters deze fouten compenseren, maar dit moet echt beter.

Vivianne Miedema scoorde erop los in de eerste twee wedstrijden. Ze heeft al zes doelpunten gemaakt en het toernooi is nog jong. Miedema scoort al jarenlang aan de lopende band en in Tokio is dit niet anders. Miedema heeft in de twee wedstrijden van Nederland telkens de score geopend. De topscorer allertijden neemt de ploeg bij de hand.

Er wordt veel naar de klasse van Miedema en Lieke Martens gewezen als het over het Nederlandse succes gaat. Het ijzersterke middenveld is echter de motor achter dit succes. Jackie Groenen, Jill Roord en Danielle van de Donk presteren op de achtergrond meer dan uitstekend. Sherida Spitse wordt eigenlijk niet gemist en dat doen deze drie dames geweldig.

Doelpuntenregen

Nederland scoort erop los tijdens de Spelen, maar China kan er ook wat van. De ploeg verloor met 0-5 van Brazilië. Tegen Zambia scoorde de Chinese dames echter vier keer. De ploeg kreeg alleen ook vier tegendoelpunten, waardoor de wedstrijd eindigde in een 4-4 gelijkspel. Shuang Wang maakte alle vier de doelpunten van China in de wedstrijd tegen Zambia. Wang startte als rechtsbuiten in de wedstrijd tegen Zambia, wat dan ook de gevaarlijkste kant van China is.

In de wedstrijd tegen Nederland zal China het moeten doen zonder centrale verdedigster Qingtong Li. De verdedigster ontving een rode kaart in de wedstrijd tegen Zambia. Lina Yang lijkt haar te gaan vervangen. Yang speelde tegen Brazilië nog als centrale verdediger.

De Chinezen moeten winnen om door te gaan op de Spelen. De ploeg moet ook met veel doelpunten verschil winnen, want het doelsaldo van Brazilië én Nederland is een stuk beter. Het is nog niet over voor de Chinezen, maar er moet wel iets speciaals gebeuren wil de ploeg nog bovenin de groep eindigen.

Vorige ontmoeting

De twee landen speelden in 2019 tijdens de Algarve Cup nog tegen elkaar. De wedstrijd eindigde na negentig minuten in een 1-1 gelijkspel door doelpunten van Vivianne Miedema en Wei Yao. In de penaltyreeks wist Nederland het af te maken door vier van de vijf strafschoppen te benutten. China wist toen maar twee penalty’s binnen te werken. Uit dit resultaat blijkt dat China een stugge ploeg kan zijn. Nederland moet niet op de zaken vooruitlopen.

Nederland – China tip

Beide landen hebben wedstrijden gespeeld waar veel doelpunten in vielen. Het lijkt in deze wedstrijd niet anders te worden. Nederland is enorm op schot en laat defensief soms nog een steekje vallen. Hier zal China op uit zijn en het wil van deze kansen profiteren. De tip: wedden op ‘Aantal goals over 3.5’ met een quote van 2.06 bij Toto.

Nederland – China Olympisch voetbaltoernooi vrouwen wedden

Quotes bij Toto:
Winst Nederland: 1.16
Gelijkspel: 7.15
Winst China: 10.00