Wedstrijd: Nederland – Brazilië, Olympisch voetbaltoernooi vrouwen
Aanvang: Zaterdag 24 juli, 13.00 uur
Beste wedtip: Aantal goals boven 2.5
Bookmaker: Toto
Quote: 1.66

Nederland en Brazilië openden beiden de Olympische Spelen met een ruime overwinning. De twee sterkste landen uit de groep lijken hiermee wel duidelijk. Dit duel lijkt dus te gaan beslissen wie er groepswinnaar wordt en wie er als tweede eindigt. In deze voorbeschouwing lees je de voorspellingen, quotes en tips die helpen bij het wedden op de wedstrijd Nederland – Brazilië op de Olympische Spelen in Tokyo.

Miedema scoort

Tien doelpunten in een Olympisch duel. Heel vaak is het niet voorgekomen. De Oranje Leeuwinnen wonnen met 10-3 van Zambia. Nederland speelde niet eens haar beste wedstrijd ooit, maar het ging erg gemakkelijk tegen de zwakke Zambiaanse defensie. De drie tegendoelpunten werden wel slordig weggegeven. Dat is het enige minpunt dat werd meegenomen uit het openingsduel.

Vivianne Miedema scoorde vier keer tegen Zambia, ze is pas de tweede speelster ooit die vier keer het net vond in één Olympisch duel. De openingswedstrijd op de Olympische Spelen betekende voor de spits haar 97e interland. Aan het einde van het duel stond de speelster van Arsenal op 77 doelpunten. Hiermee is ze met afstand topscorer aller tijden van de Oranje Leeuwinnen. Miedema is pas 25 jaar, dus ze heeft nog genoeg tijd om haar record aan te scherpen. Ook tegen Brazilië zal de goaltjesdief weer rondom de zestien op zoek gaan naar haar kans. Als ze een mogelijkheid krijgt, maakt ze deze vaker wel dan niet af.

Door de blessure van aanvoerder Sherida Spitse werd het middenveld door bondscoach Sarina Wiegman iets ander ingedeeld. Jackie Groenen speelde erg verdedigend, omdat Jill Roord en Daniëlle van de Donk redelijk aanvallend ingesteld zijn. Tegen Brazilië is spelen met twee aanvallende middenvelders wel een risico. Groenen zal meer verdedigend werk moeten doen, zodat de andere middenvelders de ruimte hebben om te voetballen.

Het record van Marta

Brazilië begon de Spelen met een 5-0 overwinning op China. De goals werden gemaakt door Debinha, Andressa Alves, Beatriz en twee keer Marta. De Brazilianen staan zevende op de wereldranglijst, Nederland staat vierde. Brazilië wordt gezien als outsider voor de Olympische titel in Tokyo. Dit alles maakt wel duidelijk dat deze wedstrijd een stuk spannender gaat worden dan de wedstrijd tussen Nederland en Zambia.

Marta maakte twee doelpunten tegen China. De ex-wereldvoetbalster van het jaar scoorde hiermee voor de vierde Olympische Spelen op rij minstens één keer, dit is een record. Marta is nog altijd de belangrijkste speler van Brazilië. Ze is inmiddels 35 jaar en staat op 111 goals voor haar land. Miedema staat op veel doelpunten, maar Marta overtreft haar zelfs nog. Ondanks dat ze haar snelheid grotendeels verloren is, is Marta nog altijd gevaarlijk met afstandsschoten. Ook in de zestien kun je haar niet uit het oog verliezen. Een zware klus voor de Nederlandse defensie dus.

Brazilië staat bekend om aanvallend en verzorgd voetbal. Tegen China legden de Braziliaanse speelsters dit enthousiaste en aanvallende voetbal op de mat. Door deze speelstijl maakt de ploeg veel doelpunten. De andere kant van de medaille is dat er ook veel tegendoelpunten vallen. Wedstrijden van Brazilië zijn hierdoor nooit saai.

Nederland – Brazilië tip

Beide landen hebben een absolute topspeler voorin. Ook willen allebei de landen verzorgd en aanvallend voetbal laten zien. Het belooft dus een spectaculaire wedstrijd vol doelpunten te worden. De tip: wedden op ‘Aantal goals boven 2.5’ met een quote van 1.66 bij Toto.

Nederland – Brazilië Olympisch voetbaltoernooi vrouwen wedden

Quotes bij Toto:
Winst Nederland: 2.08
Gelijkspel: 3.55
Winst Brazilië: 2.95