18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Napoli – AS Roma voorspelling – wedden, quotes en tip 29 november 2020

Tim Giesbers

Wedstrijd: Napoli – AS Roma, Serie A
Aanvang: zondag 29 november 2020, 20.15 uur
Beste wedtip: AS Roma wint
Bookmaker: Toto
Quote: 3.10

Een ouderwetse Italiaanse topper, tussen de huidige nummers zes en drie van de Serie A. Hier onze voorspelling met de beste tips en quotes om te wedden op het duel Napoli – AS Roma.

Eerbetoon

Wat er ook gebeurt: dit seizoen zal er een worden met een zwart randje in de boeken bij Napoli. Het overlijden van clublegende Diego Maradona op 60-jarige leeftijd hakt er flink in bij de Zuid-Italianen. Eigenlijk is er maar één goed scenario denkbaar: dit jaar kampioen worden. Dat zou het ultieme eerbetoon zijn aan de Argentijn, die tussen 1984 en 1991 in Napoli speelde en met de club tweemaal het Italiaanse landskampioenschap wist te winnen.

Een nieuwe titel zal echter lastig worden. Dit seizoen werd al van Juventus (3-0 reglementair), Sassuolo (0-2) en AC Milan (1-3) verloren. En overwinningen op Benevento (1-2) en Bologna (0-1) waren niet bepaald overtuigend te noemen. Tip: in vier van de laatste zes wedstrijden van Napoli wist maar een van beide teams tot een doelpunt te komen. Wedden op de voorspelling ‘niet beide teams scoren’ geeft een quotering van 2.52.

Groei

Nog altijd wordt AS Roma gezien als een van de topclubs van het Italiaanse voetbal. Maar voor de laatste prijs die de Romeinen wonnen, moeten we terug naar 2008. In dat jaar kroonde de club zich tot bekerwinnaar. Sindsdien is het een hunkering naar nieuw succes, ondanks knappe tweede plekken in 2010, 2014, 2015 en 2017. Na een zesde en vijfde plek de vorige jaren wil AS Roma graag weer terug naar het niveau wat de fans gewend zijn.

Dit seizoen maakt AS Roma een mooie groei door. In de openingswedstrijd was Hellas Verona nog met 3-0 te sterk en daarna volgde een 2-2 tegen Juventus. Maar de laatste drie duels werden gewonnen: van Fiorentina (2-0), Genoa (1-3) en Parma (3-0), telkens met overtuigende cijfers dus. Je kunt deze reeks als tip gebruiken en wedden dat opnieuw met minimaal twee goals verschil gewonnen wordt. Deze voorspelling krijgt een quote van 6.00.

Onderlinge resultaten

Gezien het recente onderlinge verleden van de wedstrijd Napoli – AS Roma, heeft de thuisploeg een klein voordeel. Van de laatste zes wedstrijden won Napoli er namelijk drie en AS Roma twee, naast een enkel gelijkspel. Het doelsaldo is met 11-9 dan ook in Napolitaans voordeel. Vorig seizoen wonnen beide teams hun thuisduel met 2-1.

Teamnieuws

Tiemoué Bakayoko kan niet meespelen bij Napoli, nadat hij vorige week een rode kaart kreeg. Diego Demme zal hem vervangen op het middenveld. Elseid Hysaj is positief getest op het coronavirus, terwijl topaankoop Victor Osimhen nog een blessure heeft. Matteo Politano mag weer uitkijken naar een basisplaats.

AS Roma moet het stellen zonder de geblesseerden Marash Kumbulla, Javier Pastore en Nicolò Zaniolo. Wel goed nieuws uit de ziekenboeg: Edin Dzeko is weer volledig hersteld van zijn blessure. De Bosnische spits zal direct een basisplek krijgen in de punt van de aanval.

Napoli – AS Roma tip

Napoli – AS Roma: het gaat behoorlijk moeizaam bij de thuisploeg, terwijl de bezoekers de laatste weken flink op dreef zijn. Die vorm kunnen ze zomaar doortrekken. Tip: wedden op de voorspelling ‘AS Roma wint’ met een quote van 3.10 bij Toto.

Napoli – AS Roma Serie A wedden

Quotes bij Toto

Winst Napoli: 2.08
Gelijkspel: 3.60
Winst AS Roma: 3.10