18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Manchester United – AS Roma voorspelling – wedden, quotes en tip 29 april 2021

Tim Giesbers

Wedstrijd: Manchester United – AS Roma, Europa League
Aanvang: donderdag 29 april 2021, 21.00 uur
Beste wedtip: Manchester United wint
Bookmaker: Toto
Quote: 1.55

Er zijn nog maar vier clubs over: wie van deze teams gaat er met de eindzege vandoor in de Europa League? Hier onze voorspelling met de beste tips en quotes om te wedden op het halve finale-duel Manchester United – AS Roma.

Reputatie

Hoeveel knauwen kan de reputatie van Manchester United nog hebben? Onder leiding van coach Sir Alex Ferguson groeide de Engelse club uit tot een van de absolute grootmachten in de voetballerij. Onder zijn opvolgers ging het echter een stuk minder, wat de indruk wekte dat de Schot op het perfecte moment was uitgestapt. Nu kreeg de clubleiding flink het deksel op de neus rondom de mislukte poging om een Super League op te starten met andere (voormalige) topclubs uit Europa.

En dat terwijl het sportief eindelijk weer wat beter gaat voor United. Als de stand in de competitie zo blijft, pakt de club netjes de tweede plaats in de Premier League. En ook de eindwinst in de Europa League komt steeds dichterbij. In die competitie zijn de mannen van Ole Gunnar Solskjær prima bezig, met vijf clean sheets in de laatste zes wedstrijden. Tip: wedden op de voorspelling dat dit ze ook tegen AS Roma lukt, geeft je een quote van 2.27.

Unieke kans

Internazionale, Atalanta Bergamo, Napoli, Juventus, AC Milan en Lazio. Een mooi rijtje clubs en om precies te zijn de huidige top zes van de Italiaanse Serie A. Wie missen we daartussen? AS Roma. De club uit de Italiaanse hoofdstad won in 2008 voor het laatst een prijs en dat was ook nog eens de Coppa Italia. Voor het meest recente landskampioenschap moeten we terug naar het seizoen 2000/01, toen de Romeinen aan het einde van de rit bovenaan stonden.

AS Roma wil graag weer deelnemen aan de Champions League, maar daarvoor zou het normaliter bij de bovenste vier van de Serie A moeten eindigen. Een alternatieve manier is het winnen van de Europa League. Dit is een unieke kans om vrij gemakkelijk het miljardenbal te halen. Tip: in zes van de laatste zeven wedstrijden van de Romeinen maakten beide teams minimaal een goal. Wedden op de voorspelling ‘beide teams scoren’ geeft je een quote van 1.81.

Onderlinge resultaten

Drie keer eerder stond de wedstrijd Manchester United – AS Roma, alsmede de return, op het programma in Europees verband. In het seizoen 2006/07 was United te sterk in de kwartfinales van de Champions League. Het seizoen erna ontmoetten de clubs elkaar zowel in de groepsfase (zege voor United en gelijkspel) als opnieuw in de kwartfinales (twee zeges United). De score na zes duels: vier Engelse zeges, één gelijkspel en ook een enkele AS Roma-overwinning. Het doelsaldo is met 13-4 ruim in Engels voordeel.

Teamnieuws

Ten opzichte van de vorige ronde ziet Manchester United de geschorsten Luke Shaw, Harry Maguire en Scott McTominay weer terugkeren. Paul Pogba en Edinson Cavani zullen na een duel rust weer terugkeren in de basis, waardoor Mason Greenwood genoegen moet noemen met een plekje op de bank. Dean Henderson mag keepen in de competitie, maar nu krijgt David De Gea waarschijnlijk de voorkeur.

Door blessures moet AS Roma het stellen zonder Nicolò Zaniolo en Pedro Rodríguez, maar er was ook goed nieuws. Chris Smalling en Henrikh Mkhitaryan (beiden ex-Manchester United-spelers) keerden juist weer terug. Roger Ibañez was in de Serie A geschorst, maar zal nu gewoon spelen. Leonardo Spinazzola is weer fit om te starten en Gianluca Mancini en Bryan Cristante strijden om een plekje in de basis.

Manchester United – AS Roma tip

Manchester United – AS Roma: in een dergelijk tweeluik kan de heenwedstrijd soms al beslissend zijn in wie er doorgaat naar de eindstrijd. Wij denken dat de thuisploeg aan het langste eind gaat trekken. Tip: wedden op de voorspelling ‘Manchester United wint’ met een quote van 1.55 bij Toto.

Manchester United – AS Roma Europa League wedden

Quotes bij Toto

Winst Manchester United: 1.55
Gelijkspel: 3.95
Winst AS Roma: 5.50