18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Manchester City – Manchester United, voorspelling – wedden, quotes en tip 7 maart 2021

Cas Geleijnse

Wedstrijd: Manchester City – Manchester United, Premier League
Aanvang: Zondag 7 maart, 17.30 uur
Beste wedtip: Manchester United 0 doelpunten
Bookmaker: Toto
Quote: 2.04

De derby van Manchester staat op het programma in de Premier League. City is koploper, United staat tweede. Voor United is dit duel de kans om het gat van veertien punten iets te verkleinen. In deze voorbeschouwing staan voorspellingen, tips en quotes die helpen bij het wedden op Manchester City – Manchester United.

Ongekend sterk

De laatste keer dat Manchester City een wedstrijd niet wist te winnen was op 15 december 2020. Sindsdien speelde de ploeg van Pep Guardiola 21 wedstrijden, die allemaal werden gewonnen. Midweeks was City met 4-1 te sterk voor de Wolves. In de laatste tien minuten scoorde de Citizens drie keer, waarmee de overwinning binnen werd gesleept. Manchester City staat op 65 punten in de Premier League.Sslechts twee van de 27 duels werden verloren. Met een overwinning op stadsgenoot United heeft Guardiola de titel bijna binnen.

In de Champions League is de ploeg dit seizoen ook nog ongeslagen. In de groepsfase won City vijf keer en er werd één keer gelijkgespeeld. Manchester City won ook ‘gewoon’ met 0-2 van Borussia Mönchengladbach tijdens de eerste ontmoeting in de achtste finale. Op 16 maart is de return en staat er een ticket voor de kwartfinale op het spel.

De ijzersterke verdediging is een enorme kracht van Manchester City. In de Premier League incasseerde doelman Ederson slechts zeventien doelpunten: elke andere ploeg in de competitie kreeg minstens acht doelpunten meer tegen.

Brilstand

Ook Manchester United is bezig aan een bijzondere reeks. De afgelopen drie wedstrijden eindigden allemaal in een doelpuntloos gelijkspel. Midweeks stond tegen Crystal Palace na negentig minuten ook de brilstand op het scorebord. United is de laatste vijf competitieduels ongeslagen, echter won de ploeg maar één van deze wedstrijden. Alle overige duels werden gelijkgespeeld. De Red Devils staan nog wel op de tweede plaats in de Premier League, maar dit lijkt dit seizoen het hoogst haalbare.

De prijzen moeten op andere fronten gepakt worden. In de Europa League is Manchester United nog wel actief. Real Sociedad werd in twee duels opzijgezet en United plaatste zich voor de achtste finales. In deze ronde is AC Milan de tegenstander. Ook in de FA Cup is de ploeg nog in de race. Binnenkort staat de kwartfinale tegen Leicester City op het programma.

Waar Manchester City verdedigend sterk is, is dit bij United een stuk minder het geval. De ploeg van Ole Gunnar Solskjær kreeg al 32 doelpunten tegen in de Premier League. Fulham, dat achttiende staat, kreeg slechts één tegendoelpunt meer.

Vorige ontmoeting

De vorige derby was slechts twee maanden geleden in de halve finale van de Carabao Cup. Manchester City won met 2-0 door doelpunten van John Stones en Fernandinho. Op 12 december was de vorige ontmoeting in de competitie. Dit duel eindigde in een 0-0 gelijkspel.

Manchester City – Manchester United tip

Manchester City is de torenhoge favoriet voor deze derby. De ploeg van Guardiola is in topvorm, tegenstander United is dat niet. United wist de afgelopen drie wedstrijden niet te scoren. City heeft een uitstekende verdediging, dus de kans op doelpunten voor de rode kant van Manchester is klein. De tip is daarom ook: wedden op ‘Manchester United 0 doelpunten’ met een quote van 2.04

Manchester City – Manchester United Premier League wedden

Quotes bij Toto:
Winst Manchester City: 1.49
Gelijkspel: 4.20
Winst Manchester United: 5.80