18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Manchester City – Chelsea voorspelling – wedden, quotes en tip 8 mei 2021

Tim Giesbers

Wedstrijd: Manchester City – Chelsea, Premier League
Aanvang: zaterdag 8 mei 2021, 18.30 uur
Beste wedtip: Manchester City wint
Bookmaker: Toto
Quote: 1.91

Een kleine maand voordat deze twee teams het tegen elkaar opnemen in de Champions League-finale komen ze elkaar in de competitie tegen. Hier onze voorspelling met de beste tips en quotes om te wedden op het duel Manchester City – Chelsea.

Droomseizoen

Dit seizoen is in meerdere opzichten vreemd. Door het coronavirus speelt de hele wereld haar voetbalwedstrijden voor lege tribunes en ook feestjes worden niet met de fans gevierd. En die feestjes zijn er genoeg bij Manchester City, dat juist dit jaar een droomseizoen doormaakt. Het landskampioenschap is zo goed als binnen en afgelopen week volgde ook nog eens plaatsing voor de eerste Champions League-finale in de clubgeschiedenis.

De voorsprong op stadsgenoot United is dertien punten. De achtervolger heeft nog vijf duels om dit te kunnen inhalen. Een ding staat dus vast: in eigen huis winnen van Chelsea is voldoende om de titel binnen te halen. Hoe mooi zou het zijn om dat te doen zonder een tegendoelpunt, zoals in drie van de laatste vier duels lukte. Dit kan een goede tip zijn voor je voorspelling. Wedden op ‘Manchester City wint en houdt de nul’ levert je een quote op van 2.85.

Bewijzen

De supporters moesten weer teruggewonnen worden. Het ontslag van clublegende Frank Lampard als trainer viel de fans rauw op het dak. Aan Thomas Tuchel, die eerder bij Paris Saint-Germain aan de kant was gezet, was het de taak om te bewijzen dat hij de boel weer op de rit kon krijgen in het blauwe deel van Londen. En dat is hem ook zeker gelukt. Chelsea heeft weer de beste papieren voor de vierde plek in de Premier League en zelfs de derde plek is nog prima in zicht.

Daar bovenop kwam natuurlijk de winst in de halve finales van de Champions League. Voor het eerst sinds de eindwinst van 2012 staat Chelsea weer in de finale van dat toernooi. Maar eerst de competitie tot een goed einde brengen. Wat opvalt, is de degelijkheid waarmee Tuchel zijn team laat spelen. Tip: in de laatste zeven duels van Chelsea vielen telkens maximaal twee goals te noteren. Wedden op de voorspelling ‘minder dan 2,5 goals’ geeft een quote van 1.65.

Onderlinge resultaten

Gezien het recente onderlinge verleden van de wedstrijd Manchester City – Chelsea heeft de thuisclub een licht voordeel, met vier zeges en twee nederlagen in de laatste zes ontmoetingen. Het doelsaldo is met 12-5 dan ook in City-voordeel. Dit seizoen speelden de twee al tegen elkaar in de Premier League en de FA Cup. In de competitie was City met 1-3 te sterk in Londen, maar Chelsea won het bekerduel in eigen huis met 1-0.

Teamnieuws

Mogelijk kiest Josep Guardiola ervoor om wat te rouleren bij Manchester City. John Stones is geschorst en kan sowieso niet meedoen. Aymeric Laporte, João Cancelo, Rodri, Raheem Sterling en spitsen Gabriel Jesus en Sergio Agüero zullen allemaal hoop hebben op een plekje in de basisopstelling.

Chelsea moet het mogelijk stellen zonder César Azpilicueta, die niet helemaal okselfris uit de doordeweekse wedstrijd is gekomen. Ook mogelijk wat wisselingen bij Chelsea, waar Reece James, Kurt Zouma, Hakim Ziyech en Christian Pulisic staan te trappelen voor een plek in de basiself.

Manchester City – Chelsea tip

Manchester City – Chelsea: er staat dit seizoen niet echt een maat op de thuisclub en daardoor denken wij dat ze deze wedstrijd ook naar zich toe gaat trekken, en daarmee ook de landstitel binnenhalen. Tip: wedden op de voorspelling ‘Manchester City wint’ met een quote van 1.91 bij Toto.

Manchester City – Chelsea Premier League wedden

Quotes bij Toto

Winst Manchester City: 1.91
Gelijkspel: 3.45
Winst Chelsea: 4.25