Wedstrijd: Liverpool – Southampton, Premier League
Aanvang: Zaterdag 8 mei 2021, 21.15 uur
Beste wedtip: Gelijkspel
Bookmaker: Toto
Quote: 5.50

De laatste wedstrijden in de Premier League zijn cruciaal voor Liverpool. De club moet winnen om volgend jaar nog in Europa uit te komen. Southampton is bijna zeker van lijfsbehoud in de Premier League. Een belangrijke wedstrijd voor beide ploegen. In deze voorbeschouwing staan voorspellingen, tips en quotes die helpen bij het wedden op Liverpool – Southampton.

Is de Champions League nog mogelijk?

Het seizoen van Jürgen Klopp en Liverpool verloopt dramatisch. Aan het begin van het seizoen dachten we allemaal dat Liverpool de titel zou prolongeren, maar het liep helemaal anders. Door blessures viel de stabiele achterhoede van Liverpool uit elkaar en zo zakte de club op de ranglijst. Nu staat de ploeg zevende en heeft het momenteel recht op een ticket voor de Conference League. Dit is natuurlijk onvoldoende voor een club met de klasse van Liverpool.

Zeven punten is de achterstand van Liverpool op de nummer vier Chelsea. Dit lijkt bijna niet meer overbrugbaar in de vijf wedstrijden die Liverpool nog moet spelen. Toch zal de club nog willen stijgen en minimaal de Europa League willen halen, anders is de blamage compleet bij de club.

Afgelopen weekend zou Liverpool het opnemen tegen Manchester United. Echter stonden de Manchester United-fans opeens op het veld van Old Trafford om te protesteren tegen eigenaren van de familie Glazer. Onbedoeld heeft Liverpool dus een beetje rust gekregen. Dat konden ze ook wel gebruiken. Er werd namelijk gelijkgespeeld tegen Leeds (1-1) en Newcastle United (1-1). Er moet nu gewonnen worden.

Zo goed als veilig

Het Southampton van Ralph Hasenhüttl zal waarschijnlijk niet degraderen uit de Premier League. De club staat vijftiende en heeft tien punten voorsprong op de nummer achttien FC Fulham. Als de Saints in de komende vijf wedstrijden ergens een overwinning pakken, lijken ze veilig.

In het begin van het seizoen was Southampton nog de verrassing in de competitie. Op een gegeven moment stond Southampton vierde en leek het bijna onverslaanbaar. Maar in 2021 werden er pas zes keer punten gepakt. De club viel tegen in de tweede helft van het seizoen.

De laatste twee wedstrijden zijn tekenend voor het tweede deel van het seizoen van de ploeg. Er werd met 5-2 verloren van Manchester City en met 1-1 gelijkgespeeld tegen Leicester City. Natuurlijk is het geen schande om van Manchester City te verliezen, maar eerder dit seizoen eindigde de wedstrijd nog in een 0-1 nederlaag. Toen was Southampton een stuk beter en kon de ploeg het City erg moeilijk maken.

Teamnieuws

Liverpool mist nog altijd de drie belangrijkste centrale verdedigers. Virgil van Dijk, Joe Gomez en Joel Matip zijn nog steeds geblesseerd en lijken ook niet meer terug te komen voor het einde van het seizoen. Naast deze drie spelers kan Klopp wel over een fitte selectie beschikken.

Hasenhüttl mist ook drie spelers. Michael Obafemi, Will Smallbone en Sam McQueen zijn uitgeschakeld en kunnen niet meespelen tegen Liverpool.

Eerder dit seizoen

De teams troffen elkaar eerder op 4 januari en Southampton wist toen met 1-0 te winnen van Liverpool. Spits Danny Ings maakte in de tweede minuut de enige treffer van de wedstrijd. In de overige 88 minuten hield Southampton het achterin dicht en zo wist de ploeg in januari de drie punten mee naar huis te nemen.

Liverpool – Southampton tip

Southampton is niet in een goede vorm en dus is Liverpool favoriet. Echter gaat het heel stroef bij Liverpool en moet voor elke goal worden gevochten. Southampton lijkt defensief te gaan spelen, en hier heeft Liverpool het vaak lastig mee. De aanvallers maken dit seizoen ook niet het verschil met individuele acties. De tip is dus: wedden op ‘gelijkspel’ met een quote van 5.50 bij Toto.

Liverpool – Southampton Premier League wedden

Quotes bij Toto
Winst Liverpool: 1.28
Gelijkspel: 5.50
Winst Southampton: 8.40