18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Liverpool – Manchester United, voorspelling – wedden, quotes en tip 17 januari 2021

Cas Geleijnse

Wedstrijd: Liverpool – Manchester United, Premier League
Aanvang: Zondag 17 januari, 17.30 uur
Beste wedtip: Meer dan 3.5 goals
Bookmaker: Toto
Quote: 2.51

Manchester United doet voor het eerst in jaren weer mee om de landstitel in Engeland. De ploeg van Ole Gunnar Solskjær begint als koploper aan de kraker tegen Liverpool. Liverpool staat tweede en kan de eerste plaats in de Premier League weer overnemen van United. Hier lees je de voorspellingen, tips en quotes die helpen bij het wedden op de topper Liverpool – Manchester United.

Slechte reeks

Liverpool gaf in de afgelopen weken de koppositie uit handen. Na gelijke spelen tegen West Bromwich Albion en Newcastle United verloor de ploeg van Jürgen Klopp afgelopen speelronde met 1-0 van Southampton. Manchester United profiteerde en sloeg een gat van drie punten. Omdat het doelsaldo van Liverpool beter is, heeft de regerend landskampioen genoeg aan een overwinning om weer op de eerste plaats terecht te komen.

Midweeks won Liverpool met 4-1 van Aston Villa in de FA Cup. Door een corona-uitbraak speelde Aston Villa echter met een jeugdelftal. Liverpool speelde met een sterke opstelling en was daarom veel te sterk voor de jonge gasten van Aston Villa.

Doelpunten maken is niet het probleem voor Liverpool. Met 37 goals in de Premier League is de ploeg de meest scorende club van de competitie. Mohamed Salah maakte dertien van deze doelpunten en is daarmee clubtopscorer. Wedden op een doelpunt van Salah heeft een quote van 2.07 bij Toto.

Virgil van Dijk, Joe Gomez, Diogo Jota en Naby Keïta ontbreken bij Liverpool voor de ontmoeting met Manchester United. Het viertal is nog altijd geblesseerd.

Bruno Fernandes

Bij Manchester United is de laatste weken het gevoel ontstaan dat het dit seizoen misschien wel zou kunnen gaan gebeuren. United is koploper en doet mee om de titel. De laatste keer dat de ploeg uit Manchester kampioen van Engeland werd was in het seizoen 2012/2013, met Robin van Persie als topscorer en Sir Alex Ferguson als trainer.

Arsenal versloeg Manchester United met 1-0 op 1 november 2020. Sinds die nederlaag heeft de ploeg van Solskjær niet meer verloren in de Premier League. De laatste drie duels werden winnend afgesloten. Midweeks won United met 1-0 van Burnley door een goal van Paul Pogba.

Bruno Fernandes speelt dit seizoen een beslissende rol voor zijn ploeg. In de Premier League scoorde de Portugees elf doelpunten. Ook gaf hij zeven assists. Fernandes is verkozen tot speler van de maand december 2020. Het was de vierde keer in het jaar 2020 dat hij de prijs van speler van de maand won, wat een record is. Het onderstreept nog maar eens hoe belangrijk de middenvelder is voor Manchester United. Wedden op een doelpunt van Fernandes heeft een quote van 2.90 bij Toto.

Vorige ontmoetingen

De vorige ontmoeting tussen Liverpool en Manchester United is van bijna een jaar geleden. Liverpool ontving United op Anfield en won met 2-0. De doelpunten werden gemaakt door Virgil van Dijk en Mohamed Salah. Liverpool werd uiteindelijk kampioen. Manchester United eindigde als derde, met een achterstand van maar liefst 33 punten op Liverpool.

Manchester United wist niet van Liverpool te winnen in de afgelopen vijf ontmoetingen. De laatste overwinning dateert van maart 2018. Daarna won Liverpool drie keer en eindigde de wedstrijd twee keer in een gelijkspel.

Liverpool – Manchester United tip

De topper tussen Liverpool en Manchester United zal waarschijnlijk een spannende ontmoeting worden. Liverpool is favoriet. De laatste paar ontmoetingen geven hoop voor de ploeg van Klopp. Beide ploegen laten zien dat doelpunten maken ze gemakkelijk afgaat. Daarom is de tip ook: wedden op ‘Meer dan 3.5 goals’ met een quote van 2.51 bij Toto.

Liverpool – Manchester United Premier League wedden

Quotes bij Toto:
Winst Liverpool: 1.92
Gelijkspel: 3.65
Winst Manchester United: 3.50