18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Leicester City – Manchester City, voorspelling – wedden, quotes en tip, 3 april 2021

Cas Geleijnse

Wedstrijd: Leicester City – Manchester City, Premier League
Aanvang: Zaterdag 3 april, 18.30 uur
Beste wedtip: Manchester City wint
Bookmaker: Toto
Quote: 1.53

Manchester City is zo goed als kampioen van Engeland. Nu staat de lastige uitwedstrijd bij nummer drie Leicester City op het programma. In deze voorbeschouwing staan voorspellingen, quotes en tips die helpen bij het wedden op de wedstrijd Leicester City – Manchester City.

Iheanacho in topvorm

Met nog negen wedstrijden te gaan staat Leicester City stevig op de derde plaats in de Premier League. Met zeven punten voorsprong op nummer vijf West Ham United heeft de ploeg van Brendan Rodgers een Champions League-ticket in handen. De laatste competitiewedstrijd voor de interlandbreak werd door de Foxes met 5-0 gewonnen van Sheffield United.

Na de overwinning op Sheffield United ontving Leicester in de kwartfinale van de FA Cup Manchester United: Leicester won met 3-1 door twee doelpunten van Kelechi Iheanacho en een goal van Youri Tielemans. Over een paar weken staat de halve finale van het bekertoernooi op het programma, Southampton is hierin de tegenstander.

Kelechi Iheanacho is in topvorm de laatste weken. De spits maakte een hattrick tegen Sheffield United. Hiermee tilde de Nigeriaan zijn aantal naar zes Premier League-doelpunten. Zijn aanvalspartner Jamie Vardy is nog altijd clubtopscorer van Leicester: Vardy staat op twaalf doelpunten in de Premier League.

Kans op vier prijzen

De vorm van Manchester City is ijzersterk. De ploeg van Pep Guardiola won vier van de laatste vijf competitiewedstrijden. De laatste Premier League-wedstrijd voor de internationale break werd met 3-0 gewonnen van Fulham. City staat veertien punten voor op stadsgenoot Manchester United, nummer drie Leicester City staat vijftien punten achter.

Na de overwinning op Fulham speelde Manchester City nog twee duels. Eerst werd Borussia Mönchengladbach voor de tweede keer met 2-0 verslagen, waardoor de Citizens zich plaatsten voor de kwartfinale van de Champions League. Tegenstander hierin is Borussia Dortmund. Vervolgens plaatste City zich ook voor de halve finale van de FA Cup door Everton met 2-0 te verslaan, Chelsea is de tegenstander in deze halve finale. Met de League Cup-finale ook nog op het programma doet Manchester City dus nog mee om vier prijzen.

Het contract van Sergio Agüero loopt aan het einde van het seizoen af. De Argentijn heeft dik tien jaar bij Manchester City gezeten. Hij is tien keer kampioen geworden. In deze periode speelde Agüero 384 wedstrijden: hierin scoorde hij 257 doelpunten. Dit seizoen is de bijdrage van Agüero gering, hij staat op drie doelpunten in veertien wedstrijden.

Vorige ontmoeting

Manchester City verloor slechts drie wedstrijden in de Premier League dit seizoen. Eén van die nederlagen was thuis tegen Leicester City. In een spectaculaire ontmoeting was de ploeg van Rodgers te sterk met 2-5. Jamie Vardy maakte een hattrick, de andere Leicester-doelpunten werden gemaakt door James Maddison en Youri Tielemans. Voor Manchester City scoorden Riyad Mahrez en de Nederlander Nathan Aké.

Leicester City – Manchester City tip

De titel kan Manchester City niet meer ontgaan. De ploeg van Guardiola heeft een enorme voorsprong. Leicester City staat derde en won eerder dit seizoen van City, maar lijkt nu niet opgewassen tegen de koploper. De tip is daarom ook: wedden op ‘Manchester City wint’ met een quote van 1.53 bij Toto.

Leicester City – Manchester City Premier League wedden

Quotes bij Toto:
Winst Leicester City: 5.60
Gelijkspel: 4.00
Winst Manchester City: 1.53