18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Leicester City – Arsenal, voorspelling – wedden, quotes en tip 28 februari 2021

Cas Geleijnse

Wedstrijd: Leicester City – Arsenal, Premier League
Aanvang: Zondag 28 februari, 13.00 uur
Beste wedtip: Leicester City wint
Bookmaker: Toto
Quote: 2.46

Leicester City staat derde in de Premier League en maakt een uitstekende kans om zich te plaatsen voor de Champions League. Tegenstander Arsenal zal hopen op plaatsing voor de Europa League via de competitie. De ploeg van Mikel Arteta heeft een enorme achterstand op Leicester. In deze voorbeschouwing staan voorspellingen, tips en quotes die helpen bij het wedden op Leicester City – Arsenal.

Kans op Champions League

Leicester City is bezig aan een sterke reeks in de Premier League. Van de laatste vier duels werden er drie gewonnen. Afgelopen weekend werd Aston Villa met 2-1 verslagen door doelpunten van James Maddison en Harvey Barnes. Leicester is de nummer drie van de competitie met 49 punten. Manchester United staat tweede met evenveel punten, de achterstand op Manchester City is tien punten. De ploeg van Brendan Rogers heeft een voorsprong van zes punten op Chelsea, de eerste achtervolger op de Champions League-plaatsen.

In de Europa League werd Leicester midweeks verrassend uitgeschakeld door Slavia Praag. Na het 0-0 gelijkspel in Praag werd er met 0-2 verloren in Engeland. In de FA Cup is de ploeg wel nog actief: Manchester United is de tegenstander in de kwartfinale.

In de Premier League zijn er maar drie ploegen die meer doelpunten wisten te maken dan Leicester City. De Foxes scoorden 44 goals in 25 wedstrijden. Jamie Vardy maakte er twaalf en is clubtopscorer. Wedden op een doelpunt van Vardy heeft een quote van 2.39 bij Toto.

Enorme achterstand

Arsenal won slechts één van de laatste vijf wedstrijden in de Premier League. Manchester City was afgelopen weekend met 1-0 te sterk voor de ploeg uit Londen. Na een aardige reeks in januari, is de vorm bij Arsenal weer volledig verdwenen. De ploeg van Mikel Arteta staat elfde in de competitie. De achterstand op de Premier League-plaatsen bedraagt elf punten.

In de Europa League wist Arsenal zich midweeks te plaatsen voor de volgende ronde. Benfica werd met 3-2 verslagen in eigen huis. Na het 1-1 gelijkspel in de heenwedstrijd was dit genoeg voor een ticket naar de achtste finales. De Europa League is de laatste kans voor Arsenal op een prijs dit seizoen.

Leicester City maakte in de Premier League dit seizoen dertien doelpunten meer dan Arsenal. De Gunners scoorden 31 keer in de competitie. Alexandre Lacazette en Pierre-Emerick Aubameyang zijn de topscorers van Arsenal: beide spitsen maakten er acht in de Premier League.

Vorige ontmoeting

De vorige ontmoeting tussen Arsenal en Leicester City was afgelopen oktober in Londen. Het was de heenwedstrijd in de Premier League tussen beide ploegen. Door een late goal van Jamie Vardy won Leicester City de uitwedstrijd.

Leicester City – Arsenal tip

Arsenal is bezig aan een dramatische reeks in de Premier League, terwijl Leicester City juist aan het winnen is in de competitie. Ook scoort Leicester onder aanvoering van Jamie Vardy makkelijker dan de tegenstander. Ondanks de enigszins verrassende uitschakeling in de Europa League, is de thuisploeg favoriet voor deze wedstrijd. De tip: wedden op ‘Leicester City wint’ met een quote van 2.46 bij Toto.

Leicester City – Arsenal Premier League wedden

Quotes bij Toto:
Winst Leicester City: 2.46
Gelijkspel: 3.20
Winst Arsenal: 2.75