Wedstrijd: LASK Linz – PSV, Europa League
Aanvang: Donderdag 7 november 2019, 18.55 uur
Beste wedtip: Minder dan 2.5 doelpunten
Bookmaker: Toto
Quote: 1.95

Er staat een hele belangrijke wedstrijd voor PSV te wachten in de Europa League tegen LASK Linz. Bij een overwinning zijn de Eindhovenaren zo goed als zeker door naar de knock-outfase van het toernooi. In deze voorbeschouwing staan voorspellingen, tips en quotes die helpen bij het wedden op LASK Linz – PSV.

Degelijke ploeg

De tegenstander van PSV, LASK Linz, draait goed in de Oostenrijkse competitie, want het staat op de tweede plek met maar een achterstand van drie punten op Salzburg. Het verloor tot nu toe nog maar één wedstrijd in de competitie, net als in de Europa League. In het Europese toernooi won het één keer, verloor het één keer en speelde het één keer gelijk. Hierdoor heeft Linz nog een kans om door te gaan, maar dan moet de club ervoor zorgen dat er niet van PSV wordt verloren, want dan zien de zaken er heel anders uit.
LASK is een club die erg degelijk speelt en wat hierdoor opvalt is dat het erg weinig doelpunten tegen krijgt. In de Oostenrijkse competitie kreeg de tegenstander van PSV nog maar acht goals te verwerken in dertien wedstrijden. In de Europa League incasseert Linz ook weinig tegendoelpunten. Na drie gespeelde duels heeft LASK nog maar twee doelpunten tegen gehad in het toernooi en dit is ook het minste aantal in groep D. Het is dus best aantrekkelijk om op ‘minder dan 2.5 doelpunten’ te wedden, want deze voorspelling heeft ook nog eens een quote van 1.95.

Vormdipje

PSV is afgezakt naar de derde plek in de Eredivisie en dit komt door de vorm van de afgelopen weken. De Eindhovenaren zijn niet in goeden doen, want er werd al drie wedstrijden op rij niet meer gewonnen. Deze dip begon in Utrecht, toen er met 3-0 verloren werd en PSV twee rode kaarten kreeg. Daarna speelde de ploeg van Mark van Bommel nog gelijk tegen LASK Linz en werd er in eigen huis met 0-4 van AZ verloren, weer mede door een rode kaart. En hiermee was de gifbeker nog niet leeg, want ook tegen Sparta wist PSV niet te winnen, 2-2.
Deze laatste resultaten maken het nog realistischer om op minder dan 2.5 doelpunten te wedden, want PSV scoorde in de laatste vier duels dus alleen tegen Sparta. In alle andere drie de duels kwam het niet tot scoren en LASK Linz krijgt juist heel weinig goals tegen.

PSV geteisterd door blessures

De slechte vorm van PSV is mede tot stand gekomen door de vele blessures binnen de selectie, want veel bepalende spelers zijn al een paar wedstrijden niet inzetbaar. De Eindhovenaren moesten het vooral van Donyell Malen en Steven Bergwijn hebben tot nu toe dit seizoen, maar deze sterspelers raakten beiden geblesseerd. Ze lijken beiden nog niet fit genoeg om te spelen en PSV zou het dus zomaar erg lastig kunnen krijgen in Oostenrijk.

Geen doelpunten

PSV speelde zo’n twee weken geleden de eerste van de twee duels tegen LASK Linz. Het was een stuk beter, maar toch kon het geen afstand nemen. De kansen werden niet benut en hierdoor bleef het heel de wedstrijd spannend. De Eindhovenaren hoefden niet echt te vrezen voor een tegendoelpunt, want LASK Linz loste uiteindelijk maar één schot op goal en deze ging er niet in. Na 90 minuten spelen stond de brilstand nog steeds op het scorebord en dus werden de punten verdeeld.

LASK Linz – PSV tip

De twee teams lieten onlangs zien dat ze aan elkaar gewaagd zijn, maar ze kwamen niet tot scoren. PSV mist dit keer ook een hoop creativiteit wegens blessureleed en dit kan voor problemen zorgen tegen het degelijke LASK. De tip bij deze wedstrijd is daarom dat er minder dan 2.5 doelpunten vallen. Deze voorspelling van LASK Linz – PSV heeft een quote van 1.95.

LASK Linz – PSV Eredivisie wedden

Quotes bij Toto

Winst LASK Linz: 2.48
Gelijkspel: 3.35
Winst PSV: 2.64